19 Απρ 2024
READING

Αν και το denim επιστρέφει η αγορά του εξακολουθεί να είναι δύσκολη υπόθεση για κάποιες γυναίκες

2 MIN READ

Αν και το denim επιστρέφει η αγορά του εξακολουθεί να είναι δύσκολη υπόθεση για κάποιες γυναίκες

Αν και το denim επιστρέφει η αγορά του εξακολουθεί να είναι δύσκολη υπόθεση για κάποιες γυναίκες

Παρά τις αναφορές για αναβίωση του denim, το 1/3 των γυναικών εξακολουθεί να παλεύει να βρει το jeans που του ταιριάζει απόλυτα.Έχει αναφερθεί ότι, παρά την προσέγγιση στα πιο άνετα ρούχα που αρχικά αμφισβήτησε τις πωλήσεις του denim κατά τη διάρκεια των lockdown, η αγορά του denim θα ανακάμψει τώρα που ο κόσμος επιστρέφει στη δουλειά και την κοινωνική ζωή.

Παρόλα αυτά φαίνεται να υπάρχει ένα τμήμα πελατών που αναζητά απεγνωσμένα denim και είναι δυσαρεστημένο με τις επιλογές που έχει στη διάθεσή του. Πρόσφατη έρευνα, έδειξε ότι λίγο λιγότερο από το 1/5 των γυναικών άνω των 45 ετών δυσκολεύονται να βρουν ρούχα που θα τις βοηθήσουν να νιώσουν αυτοπεποίθηση, με το denim να είναι ένα από τα πιο δύσκολα είδη για να το αγοράσουν. Η ίδια έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 82% όλων των γυναικών αισθάνεται ότι υπάρχει ένα στίγμα στην κοινωνία που πιέζει τις γυναίκες μιας συγκεκριμένης ηλικίας να ντύνονται με συγκεκριμένο τρόπο. 

Μετά την άρση του lockdown, το denim γνωρίζει μια αναζωπύρωση της δημοτικότητας σε όλες τις ηλικιακές ομάδες πελατών. Οι πελάτισσες όμως δηλώνουν ότι η εύρεση του μεγέθους τζιν που όχι μόνο να τις ταιριάζει αλλά και να τις κολακεύει είναι η κύρια απογοήτευσή τους. Σε έρευνα, φάνηκε επίσης ότι πολλές το 85% των γυναικών δήλωσαν ότι δεν αισθάνονται εκπροσωπούμενες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στην πασαρέλα, ούτε σε όλες τις μάρκες μόδας.

Η Rachel Peru είναι ένα plus size μοντέλο ηλικίας άνω των 45 ετών, ακτιβίστρια της αυτοπεποίθησης για το σώμα και influencer, και ο στόχος της είναι να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες στη μέση ηλικία εκπροσωπούνται στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και στη διαφήμιση.

Το γκριζομάλλικο μοντέλο, μαζί με αντίστοιχες συνάδελφους, υπερασπίζεται τις γυναίκες και εμπνέει σε αυτές να βγουν από τη ζώνη άνεσής τους για να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Παράλληλα στοχεύει να καταρρίψει τα ηλικιακά στερεότυπα στη βιομηχανία. Ως λάτρης του Denim, θέλει επίσης να καταρρίψει το στίγμα που συνδέεται με τις μεγαλύτερες γυναίκες που φορούν denim.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.