24 Απρ 2024
READING

Το Amazon γίνεται και πλατφόρμα για ασφάλειες

4 MIN READ

Το Amazon γίνεται και πλατφόρμα για ασφάλειες

Το Amazon γίνεται και πλατφόρμα για ασφάλειες

Για τους third-party πωλητές και ένα αυξανόμενο τμήμα επιχειρηματικών πελατών το Amazon είναι τώρα μια ασφαλιστική πλατφόρμα. Τον Αύγουστο, το Amazon ανακοίνωσε ότι προσθέτει ένα τμήμα στο Seller Central, όπου ένα μείγμα επιλεγμένων νεοφυών επιχειρήσεων και παλιών παρόχων θα μπορούσαν να προσφέρουν ασφάλιση αστικής ευθύνης για προϊόντα απευθείας σε third-party πωλητές της Amazon. 

Αυτή η αγορά, που ονομάζεται Amazon Insurance Accelerator, έχει σχεδιαστεί για να ωθήσει περισσότερους πωλητές να επενδύσουν στην αγορά αστικής ευθύνης. Σηματοδοτεί τον βαθμό στον οποίο το Amazon έχει γίνει κέντρο εμπορίου – όχι μόνο για τυπικά καταναλωτικά προϊόντα αλλά και για υπηρεσίες κάθε είδους. 

Εδώ και χρόνια, το Amazon έχει δηλώσει ότι οι μεγάλοι  third-party πωλητές πρέπει να έχουν ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου δολαρίων.Τον Αύγουστο, το Amazon, αντιμετωπίζοντας πιέσεις από δικαστήρια σε πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, άλλαξε τους κανόνες του σχετικά με την ευθύνη για τα προϊόντα. Σύμφωνα με το νέο σύστημα, το Amazon δήλωσε ότι θα επιστρέφει το κόστος των ελαττωματικών προϊόντων αξίας έως και 1.000 δολάρια. Όμως, την ίδια στιγμή ενίσχυσε τους κανόνες του σχετικά με την ασφάλιση ευθύνης. 

Πρώτον, το Amazon θα πληρώσει αυτά τα 1.000 δολάρια μόνο εάν ο πωλητής έχει έγκυρη ασφάλιση αστικής ευθύνης. Δεύτερον, ενώ ο προηγούμενος κανόνας του Amazon απαιτούσε από τους πωλητές να αγοράζουν ασφάλεια ευθύνης μόνο αφού έχουν τρεις συνεχόμενους μήνες πωλήσεων άνω των 10.000 δολαρίων, τώρα το Amazon απαιτεί την ασφάλιση αφού φτάσουν τα 10.000 δολάρια σε πωλήσεις σε έναν μόνο μήνα.Σύντομα μπορεί να ενταθεί και η επιβολή της νομοθεσίας.

Ενώ θα ήταν αδύνατο να ελέγξει κάθε λογαριασμό πωλητή για να επαληθεύσει ότι έχει την κατάλληλη ασφάλιση, το Amazon μπορεί να το κάνει τόσο εύκολο για τους πωλητές που – σε συνδυασμό με τους φόβους για την αυστηροποίηση της επιβολής – μπορεί να αγοράσουν την ασφάλιση ούτως ή άλλως.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι το Amazon Insurance Accelerator με επίκεντρο την ασφάλιση προϊόντων-υπευθυνότητας δεν είναι η μοναδική ασφαλιστική αγορά που άνοιξε το Amazon φέτος. Αντιθέτως, έχει εντείνει την ασφαλιστική της δραστηριότητα το 2021 και εστιάζει στην ασφάλιση επιχειρήσεων. 

Διαθέτει ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Business Prime, το οποίο απευθύνεται σε πελάτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που αγοράζουν από την αγορά B-to-B του Amazon. Προς το παρόν, όλες αυτές οι ασφαλιστικές αγορές στις ΗΠΑ προωθούν μόνο ασφάλειες από άλλους παρόχους. Αλλά το Amazon φιλοδοξεί να γίνει η ίδια πάροχος συγκεκριμένων τύπων ασφάλισης σε ορισμένες χώρες.Το Amazon επιθυμεί τόσο οι δικοί της πωλητές όσο και οι πελάτες της Business Prime να διεξάγουν όσο το δυνατόν περισσότερες από τις εργασίες τους μέσω του Amazon – συμπεριλαμβανομένης της αγοράς ασφάλισης – ώστε να εξαρτώνται περισσότερο από την πλατφόρμα.

Το Amazon δοκιμάζει νέα εικονίδια για να σημειώνει πότε ένα προϊόν αποστέλλεται από αυτήν

Το Amazon προβαίνει σε βελτιώσεις στις σελίδες προϊόντων του – μέχρι στιγμής, φαινομενικά μόνο στην εφαρμογή για κινητά – προκειμένου να διακρίνει με μεγαλύτερη σαφήνεια τα προϊόντα που αποστέλλονται και πωλούνται από το ίδιο έναντι των προϊόντων που πωλούνται από third-party πωλητές. Για τον μέσο πελάτη, η διαφορά μεταξύ των δύο κατηγοριών δεν ήταν ποτέ πολύ εμφανής. Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι ανέφεραν ότι, στις εφαρμογές Amazon Shopping, το μικρό κείμενο που ανέφερε τον πωλητή έχει αντικατασταθεί με ελαφρώς πιο εμφανή εικονίδια “Shipped by Amazon” και “Sold by Amazon”. 

Τα εικονίδια μπορεί να προειδοποιήσουν περισσότερους πελάτες για το γεγονός ότι το Amazon δεν επιβλέπει κάθε προϊόν στην πλατφόρμα – αλλά εξακολουθεί να μην δίνει πολλές πρόσθετες πληροφορίες για τον μέσο καταναλωτή.

Το Amazon είναι μια εταιρεία που δεν παύει ποτέ να εξελίσσεται. Αυτό είναι κάτι που έχει αποδείξει επανειλημμένα. Ανα τα χρόνια έχουμε δει πως το Amazon χρησιμοποιεί και επενδύει στις διάφορες τάσεις, εμπλουτίζεται και πρωτοπορεί. 

Με δράσεις που αφορούν από την υιοθέτηση της βιωσιμότητας, μέχρι την είσοδό του στον χώρο των πολυκαταστημάτων γίνεται φανερό ότι έχει υιοθετήσει αρκετές πελατοκεντρικές τακτικές και πως έχει μάθει να είναι ευέλικτη και να εφαρμόζει υπηρεσίες που απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα καταναλωτών. 

Έτσι, όπως έχει διαπιστωθεί, το Amazon βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε να ξεπεράσει τον μεγάλο αντίπαλό του, το Walmart και να ανακηρυχθεί ως ο μεγαλύτερος retailer των Ηνωμένων Πολιτειών. Ως αποτέλεσμα, το μερίδιο της Amazon στην αμερικανική αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκε από (24%) σε (39%) κατά το χρονικό διάστημα 2014-2020. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.