25 Απρ 2024
READING

Η Zalando παρέχει υπηρεσίες επισκευής των ρούχων μέσω ψηφιακής εφαρμογής

3 MIN READ

Η Zalando παρέχει υπηρεσίες επισκευής των ρούχων μέσω ψηφιακής εφαρμογής

Η Zalando παρέχει υπηρεσίες επισκευής των ρούχων μέσω ψηφιακής εφαρμογής

Όταν πρόκειται για τη βιωσιμότητα και τη μόδα, ιδιαίτερα τη “γρήγορη μόδα”, η βιομηχανία χαρακτηρίζεται από πολλά προβλήματα. Πρώτα απ’ όλα, η “γρήγορη μόδα” είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ρυπογόνος κλάδος παγκοσμίως, με την παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων να συμβάλλει περισσότερο στην κλιματική αλλαγή από ό,τι η διεθνής αεροπορία και η ναυτιλία μαζί. 

Τον Απρίλιο ο γερμανικός πολυεθνικός όμιλος ηλεκτρονικού εμπορίου Zalando με 45 εκατομμύρια ενεργούς καταναλωτές σε 23 αγορές και 4500 μάρκες, συμπεριλαμβανομένων 300 επώνυμων οίκων δημοσίευσε μια έκθεση που βασίστηκε σε πανευρωπαϊκή έρευνα σε νέους ηλικίας 22-34 ετών με τίτλο It Takes Two: How the Industry & Consumers Can Close the Sustainability Attitude-Behaviour Gap in Fashion. 

Τώρα, απαντά σε αυτά τα ευρήματα στο δικό της ψηφιακό πεδίο, ξεκινώντας μια πρωτοβουλία Care & Repair σε συνεργασία με την πρωτοπόρο βρετανική εφαρμογή Save Your Wardrobe (SYW). Η τελευταία είναι μια ψηφιακή εφαρμογή μόδας που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την πιο προσεκτική κατανάλωση, επιτρέποντας στους χρήστες 

α.) να δουν τι υπάρχει στην ντουλάπα τους μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και της υπολογιστικής όρασης που κατηγοριοποιεί τις φωτογραφίες των υπαρχόντων ρούχων. 

β.) να ψωνίσουν και να δημιουργήσουν ένα wishlist με προϊόντα συνεργαζόμενων brand και 

γ.) να επιλέξουν με τη μεταγενέστερη φροντίδα, υπηρεσίες που περιλαμβάνουν επισκευές και μετατροπές. 

Καθοδηγούμενη από το εύρημα της έρευνας ότι “η εμπιστοσύνη των ανθρώπων στην ικανότητά τους να επισκευάζουν πέφτει κατά 75% περίπου για οτιδήποτε πιο περίπλοκο από το ράψιμο ενός κουμπιού”  ενώ η έρευνα επιβεβαιώνει ότι ενώ το 58% των καταναλωτών λέει ότι η επισκευή των ρούχων είναι σημαντική αλλά μόνο το 23% το κάνει συνήθως, η ουσία της πρωτοβουλίας εστιάζεται στο να καταστήσει την επισκευή τόσο εύκολη και φυσική όσο και την αγορά νέων πραγμάτων. 

Ως εκ τούτου, η πρωτοβουλία, που δοκιμάζεται στο Βερολίνο και το Ντίσελντορφ, συνδέει ένα διαδραστικό ψηφιακό σύστημα κρατήσεων για υπηρεσίες μετά την αγορά απευθείας με τον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου της Zalando.

Οι χρήστες φιλτράρουν ανάλογα με την υπηρεσία – μετατροπές, επισκευές, ειδικός καθαρισμός – για να φέρουν στην επιφάνεια έναν κατάλογο παροχών που είναι διαθέσιμες στην περιοχή τους. Στη συνέχεια μπορούν να εμβαθύνουν σε αυτά τα αποτελέσματα εξετάζοντας τις επιμέρους ειδικότητες (για παράδειγμα, φροντίδα δέρματος, υποδημάτων ή νυφικών), καθώς και το κόστος.

Στην συνέχεια ανεβάζουν μια φωτογραφία και η τεχνολογία αναγνώρισης εικόνας της SYW  αναγνωρίζει το brand γρήγορα προσθέτοντας βασικές λεπτομέρειες σχετικά με την δουλειά που θέλουν να γίνει. Μια εκτιμώμενη προσφορά ή προσφορές δίνεται προς έγκριση.

Οι κρατήσεις πρέπει να γίνονται δεκτές ή να απορρίπτονται εντός τεσσάρων ωρών, ενώ τυχόν ερωτήματα διαβιβάζονται μέσω ενός συστήματος άμεσων μηνυμάτων που λειτουργεί μέσω της ομάδας εξυπηρέτησης πελατών της SYW. Η πληρωμή πραγματοποιείται μόνο όταν και τα δύο μέρη επικυρώσουν τη συμφωνία.

Αυτή είναι μόνο μία από τις πρωτοβουλίες της Zalando ώστε να πετύχει στόχους βιωσιμότητας, να παρατείνει τον χρόνο χρήσης των ρούχων και να γίνει μέρος της κυκλικής οικονομίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.