26 Απρ 2024
READING

Τα Starbucks εξελίσσουν ακόμη περισσότερο τα “Greener Stores”

2 MIN READ

Τα Starbucks εξελίσσουν ακόμη περισσότερο τα “Greener Stores”

Τα Starbucks εξελίσσουν ακόμη περισσότερο τα “Greener Stores”

Το «Greener Stores Framework» των Starbucks, το οποίο ανακοινώθηκε το 2018 και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το World Wildlife Fund, έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει την ανάπτυξη καταστημάτων χαμηλότερου περιβαλλοντικού αντίκτυπου, τα οποία μειώνουν τη χρήση ενέργειας, τη χρήση νερού και τη δημιουργία αποβλήτων.

Επί του παρόντος τα Starbucks έχουν στο δυναμικό τους περισσότερα από 2.300 καταστήματα στις ΗΠΑ και στον Καναδά με βάση το συγκεκριμένο πλαίσιο περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Αυτό που θέλει να κάνει η εταιρεία είναι να εντάξει το συγκεκριμένο μοντέλο σε καταστήματα εκτός της Βόρειας Αμερικής καθώς φαίνεται ότι πρόκειται να επιτύχει τον στόχο της, ο οποίος είναι να καταφέρει να δημιουργήσει και να ανακαινίσει 10.000 Greener Stores παγκοσμίως μέχρι το 2025.

Τα Starbucks δήλωσαν ότι τα Greener Stores στη Βόρεια Αμερική έχουν μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά (30%) σε σύγκριση με τα προηγούμενα concepts καταστημάτων της εταιρείας. Επιπλέον μέσω της χρήσης προηγμένων τεχνολογιών, η ετήσια χρήση νερού μειώθηκε κατά (30%). Αξίζει να σημειωθεί ότι το (90%) των εταιρικών καταστημάτων έχουν υιοθετήσει πρακτικές σχετικά την κυκλική οικονομία όπως είναι η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση και άλλου τέτοιου είδους πρακτικές. 

Μέσω της επέκτασης των Greener Stores σε παγκόσμιο επίπεδο επιτυγχάνονται ολοένα και περισσότερο οι στόχοι της εταιρείας για τη βιωσιμότητα. Επιπλέον τα Starbucks πρόκειται να ανοίξουν το πρώτο Greener Store εκτός της Βόρειας Αμερικής στη Σαγκάη της Κίνας. Το κατάστημα έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να μειώσει τα απόβλητα, να επαναχρησιμοποιήσει αγαθά και να χρησιμοποιηθεί ως ένας δίαυλος καινοτομίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κυκλικότητα.

Στα συγκεκριμένα καταστήματα χρησιμοποιούνται υλικά τα οποία είναι είτε ανακυκλώσιμα είτε βιοδιασπώμενα, ενώ χρησιμοποιούνται περισσότερες ψηφιακές επιλογές όσον αφορά τις αποδείξεις και τα μενού. Επιπροσθέτως τα χάρτινα ποτήρια μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, ενώ οι επιλογές των μενού είναι κατά κύριο λόγο φυτικής προέλευσης. 

Τον Δεκέμβριου τα Starbucks θα θέσουν σε λειτουργία το ASU-Starbucks Center for the Future of People and the Planet στο Arizona State University στο Tempe, Ariz. Στο συγκεκριμένο κέντρο θα πραγματοποιούνται έρευνες σχετικές με νέες μεθόδους σχεδιασμού και κατασκευής καταστημάτων, εμπνέοντας και άλλες εταιρείες να κατευθυνθούν προς τη βιωσιμότητα ελαχιστοποιώντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.