25 Απρ 2024
READING

Γιατί ένα εμπορικό κέντρο να δημιουργήσει ένα ψηφιακό marketplace 

3 MIN READ

Γιατί ένα εμπορικό κέντρο να δημιουργήσει ένα ψηφιακό marketplace 

Γιατί ένα εμπορικό κέντρο να δημιουργήσει ένα ψηφιακό marketplace 

Το εμπορικό κέντρο The Corners of Brookfield του Wisconsin επεκτείνεται στην ψηφιακή αγορά. Σε συνεργασία με την εταιρεία λογισμικού cloud λιανικής πώλησης Placewise, το The Corners of Brookfield δημιουργεί μια πλατφόρμα με στόχο να γίνει ένα μέρος όπου οι αγοραστές μπορούν να περιηγηθούν στα προϊόντα, να δώσουν μια παραγγελία για αγορά online και παραλαβή στο κατάστημα (BOPIS) ή να κάνουν μια επιστροφή.

Τον Νοέμβριο το εμπορικό κέντρο θα κάνει μια δοκιμαστική λειτουργία της πλατφόρμας, δημιουργώντας έναν οδηγό δώρων με προϊόντα από ένα υποσύνολο ενοικιαστών του. Μέχρι το τέλος του 2022 ωστόσο, το εμπορικό κέντρο ελπίζει να ξεκινήσει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα με 100% συμμετοχή όλων των ενοικιαστών του.

Το 2019, μόνο το 6,9% των 500 κορυφαίων λιανοπωλητών των ΗΠΑ είχαν υπηρεσίες BOPIS, σύμφωνα με έκθεση της Digital Commerce 360. Μέχρι το τέλος του περασμένου έτους, ωστόσο, το 43,7% των ίδιων λιανοπωλητών διέθετε BOPIS, καθώς η ζήτηση για την υπηρεσία διογκώθηκε μεταξύ των πελατών που ήθελαν να περνούν όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο στα καταστήματα. 

Μέχρι στιγμής ωστόσο, οι προσπάθειες omnichannel ανήκουν σε μεγάλο βαθμό στις ίδιες τις μάρκες και τους λιανοπωλητές, όχι στα εμπορικά κέντρα. Οι καταναλωτές αγοράζουν προϊόντα από την ιστοσελίδα μιας μάρκας, παραλαμβάνουν τα προϊόντα τους από το κατάστημα αυτής της μάρκας και μοιράζονται τα δεδομένα των αγορών τους μόνο με αυτή τη μία μάρκα. 

Το εμπορικό κέντρο ήθελε να βρει έναν τρόπο να ενσωματώσει αυτές τις εμπειρίες. Αρχικά, προχώρησε σε λιγότερο τεχνικές λύσεις. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας έκανε τη δική του ομαδοποίηση προϊόντων και οι πελάτες μπορούσαν απλώς να αγοράσουν κάτι απευθείας από το κέντρο. Αυτό ήταν κάτι που άρεσε τόσο στους πελάτες όσο και στους ενοικιαστές του εμπορικού παρόλο που δεν υπήρχε η τεχνολογία για να καλυφθεί η ζήτηση σε κλίμακα.

Απευθύνθηκε, λοιπόν, στην Placewise, η οποία είχε νωρίτερα σχεδιάσει την ιστοσελίδα του κέντρου. Η εταιρεία την ενημέρωσε για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που πραγματοποιούσε με το Kuben Hønefoss, ένα νορβηγικό εμπορικό κέντρο, για τη συγκέντρωση των online-offline αγορών σε όλο το κέντρο αντί για κατάστημα προς κατάστημα. 

Οι καταναλωτές αναζητούν μια παρόμοια εμπειρία αγορών online και offline, καθώς και την απόκτηση προϊόντων με τον ευκολότερο δυνατό τρόπο. Μια ψηφιακή αγορά που αντικατοπτρίζει τις επιλογές αγορών των καταναλωτών το κάνει αυτό. 

Πριν από δύο εβδομάδες, το λογισμικό τέθηκε σε λειτουργία στο εσωτερικό της εταιρείας και η ομάδα δοκιμάζει την πλατφόρμα για τυχόν ατέλειες και αναζητά τρόπους για την καλύτερη βελτιστοποίησή της. Η πλατφόρμα αναμένεται να λειτουργήσει τον Νοέμβριο.

Ο αριθμός των ενοικιαστών που θα συμμετάσχουν στη δοκιμή δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Μέχρι το τέλος του 2022, ελπίζουν ότι το 100% του εμπορικού κέντρου θα συμμετάσχει στην πλατφόρμα.Και άλλα εμπορικά κέντρα θα μπορούσαν να ακολουθήσουν την ίδια πορεία. Είναι, σε μεγάλο βαθμό, το μέλλον για τα εμπορικά κέντρα η σύνδεση μεταξύ φυσικών καταστημάτων και ηλεκτρονικού εμπορίου αλλιώς θα έχουν σοβαρό μειονέκτημα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.