Το Netflix καθιστά το “Play Something” διαθέσιμο σε χρήστες Android παγκοσμίως 

Στις 4 Οκτωβρίου το Netflix λάνσαρε επίσημα μια νέα λειτουργία για τους χρήστες Android που διευκολύνει και τους βγάζει από τη δύσκολη θέση του να επιλέξουν τι θα παρακολουθήσουν. Η λειτουργία, που ονομάζεται “Play Something”, είναι μια επιλογή λειτουργίας που θα αναπαράγει μια άλλη ταινία ή εκπομπή που το Netflix πιστεύει ότι μπορεί να αρέσει στον εκάστοτε χρήστη, με βάση τα ενδιαφέροντά του και αυτά που έχει ήδη παρακολουθήσει. 

Αυτές οι επιλογές μπορεί να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μια ταινία ή σειρά που παρακολουθεί ήδη αλλά δεν έχει ολοκληρώσει, μια ταινία ή σειρά στη λίστα παρακολούθησης ή μια ολοκαίνουργια σειρά ή ταινία που προτείνουν οι αλγόριθμοι εξατομίκευσης του Netflix. 

Η λειτουργία βρισκόταν σε εξέλιξη για αρκετό καιρό πριν από τη δημόσια κυκλοφορία της. Πέρυσι, για παράδειγμα, το Netflix το δοκίμαζε ως “Shuffle Play”.

Το “Play Something”, όπως μετονομάστηκε η λειτουργία, ξεκίνησε επίσημα για τους χρήστες παγκοσμίως στην εφαρμογή Netflix TV τον Απρίλιο. Εδώ, η επιλογή μπορεί να βρεθεί σε διάφορα σημεία, μεταξύ άλλων στην οθόνη επιλογής προφίλ κάτω από το όνομα του προφίλ του χρήστη, στο μενού πλοήγησης στα αριστερά της οθόνης και στη δέκατη σειρά στην αρχική σελίδα του Netflix, πράγμα που έχει σκοπό να κρατήσει το ενδιαφέρον όσων πίστεψαν ότι δεν θα βρουν κάτι να παρακολουθήσουν και να τους αποτρέψει από το να εγκαταλείψουν την εφαρμογή. Επιπλέον, οι χρήστες του Netflix με συσκευές ανάγνωσης οθόνης θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία Text-to-Speech (TTS) για να χρησιμοποιήσουν το “Play Something”. 

Η εταιρεία δήλωσε τότε ότι σύντομα θα αρχίσει να δοκιμάζει τη λειτουργία σε κινητές συσκευές, ξεκινώντας από το Android. Οι δοκιμές αυτές ξεκίνησαν στα τέλη του Μαΐου. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι θα δοκιμάσει τη λειτουργία στο iOS μέσα στους επόμενους μήνες. 

Στο κινητό, το κουμπί “Play Something” βρίσκεται πάνω από το περιεχόμενο στο κάτω μέρος της οθόνης του τηλεφώνου και έχει, επίσης, τη δική του ειδική καρτέλα στην εφαρμογή. 

Η ανταπόκριση των χρηστών στην προσθήκη, μέχρι στιγμής, είναι θετική, σημείωσε το Netflix – επισημαίνοντας μάλιστα μερικά tweets όπου οι χρήστες επαινούν τη λειτουργία. 

Αλλά για το Netflix, η λειτουργία shuffle mode δεν αφορά μόνο την παροχή στους χρήστες ενός άλλου, ευκολότερου τρόπου παρακολούθησης – είναι ένα μέσο διατήρησης των χρηστών στην εφαρμογή πριν μεταπηδήσουν σε μια άλλη επιλογή ψυχαγωγίας, είτε πρόκειται για έναν αντίπαλο streamer είτε ακόμη και για μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για βίντεο, όπως το TikTok. 

Στην πραγματικότητα, η απειλή από τα βίντεο μικρής διάρκειας είναι αρκετά σοβαρή και το Netflix δημιούργησε πρόσφατα τη δική του λειτουργία που μοιάζει με το TikTok για την εφαρμογή του για κινητά με την ονομασία “Fast Laughs”, η οποία εμφανίζει μια ροή κωμικών βίντεο με σκοπό να οδηγήσει τους χρήστες στο περιεχόμενό του. Το TikTok, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, σημείωσε ότι το 35% των χρηστών του παρακολουθεί λιγότερη τηλεόραση λόγω του TikTok, επικαλούμενο στοιχεία από τη δική του έρευνα. 

Το “Play Something” έρχεται μαζί με άλλες νεότερες προσθήκες, όπως η λειτουργία έξυπνων λήψεων με την ονομασία “Downloads for You” και η υποστήριξη λήψεων μερικής αναπαραγωγής, καθώς και η περσινή προσθήκη της λίστας Top 10.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here