26 Απρ 2024
READING

Google Flights| η νέα λειτουργία με τις εκτιμώμενες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα ταξίδια

2 MIN READ

Google Flights| η νέα λειτουργία με τις εκτιμώμενες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα ταξίδια

Google Flights| η νέα λειτουργία με τις εκτιμώμενες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα ταξίδια

Το Google εγκαινίασε πρόσφατα μια νέα λειτουργία που δείχνει στους χρήστες τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των πτήσεων. Ο στόχος είναι η διευκόλυνση των ανθρώπων ώστε να κάνουν βιώσιμες επιλογές στην καθημερινή τους ζωή. Οι χρήστες μπορούν πλέον να βλέπουν εκτιμήσεις για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για σχεδόν όλες τις πτήσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η εκτίμηση είναι ορατή δίπλα στην τιμή και τη διάρκεια της πτήσης.Το Google σημειώνει ότι η νέα λειτουργία θα επιτρέψει στους χρήστες να συνυπολογίσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην απόφασή τους μαζί με το κόστος ή τον χρόνο, όταν πρόκειται για κράτηση ταξιδιού.

Οι εκτιμήσεις διαφοροποιούνται ανάλογα την πτήση και τη θέση. Για παράδειγμα, οι εκτιμήσεις των εκπομπών θα διαφέρουν όταν πρόκειται για θέσεις οικονομικής ή πρώτης θέσης, καθώς οι θέσεις που καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο αντιπροσωπεύουν μεγαλύτερο μερίδιο των συνολικών εκπομπών. Επιπλέον, τα πιο καινούργια αεροπλάνα είναι γενικά λιγότερο ρυπογόνα από τα παλαιότερα.

Οι πτήσεις με χαμηλότερες εκπομπές θα επισημαίνονται με ένα πράσινο σήμα. Όσοι θέλουν να δώσουν προτεραιότητα στις επιπτώσεις του διοξειδίου του άνθρακα κατά την αναζήτηση μιας πτήσης μπορούν να ταξινομήσουν τα αποτελέσματα έτσι ώστε οι πτήσεις με τις χαμηλότερες εκπομπές να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Οι πτήσεις επισημαίνονται ως υψηλότερες, τυπικές, χαμηλότερες ή άγνωστες εκπομπές.

Το Google υπολογίζει τις εκτιμήσεις συνδυάζοντας δεδομένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος με πληροφορίες για συγκεκριμένες πτήσεις που παρέχονται από τις αεροπορικές εταιρείες σχετικά με λεπτομέρειες όπως ο τύπος του αεροσκάφους και ο συνολικός αριθμός των θέσεων. Ο γίγαντας της αναζήτησης σημειώνει ότι οι πραγματικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να διαφέρουν και να εξαρτώνται από παράγοντες όπως το μοντέλο και η διαμόρφωση του αεροσκάφους, η ταχύτητα και η στάση του αεροσκάφους μαζί με την απόσταση μεταξύ αφετηρίας και προορισμού. Η εταιρεία σχεδιάζει να συνεχίσει να αναθεωρεί τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα με την πάροδο του χρόνου για να βελτιώσει την ακρίβεια.

Αυτή η τελευταία ενημέρωση συμπίπτει με την την οικολογική δρομολόγηση για τους χρήστες iOS και Android, την οποία σχεδιάζει η εταιρία. Η φιλική προς το περιβάλλον δρομολόγηση δίνει στους οδηγούς τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ της ταχύτερης και της πιο αποδοτικής σε καύσιμα διαδρομής. Το Google πιστεύει ότι η νέα λειτουργία θα μπορούσε να επιτρέψει στους χρήστες των Χαρτών να αποφύγουν τεράστια ποσότητα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ετησίως. Η φιλική προς το περιβάλλον δρομολόγηση αναμένεται να ξεκινήσει στην Ευρώπη το επόμενο έτος.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.