25 Απρ 2024
READING

Έρευνα | Η δυσκολία αναζήτησης προϊόντων απομακρύνει τους καταναλωτές της online αγοράς 

3 MIN READ

Έρευνα | Η δυσκολία αναζήτησης προϊόντων απομακρύνει τους καταναλωτές της online αγοράς 

Έρευνα | Η δυσκολία αναζήτησης προϊόντων απομακρύνει τους καταναλωτές της online αγοράς 

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων σε έρευνα που έγινε υποστηρίζουν ότι ο λόγος που εγκατέλειψαν ένα site ηλεκτρονικού εμπορίου είναι η δυσκολία κατά τη διαδικασία αναζήτησης προϊόντων. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα αποτελούμενη από 1.500 Αμερικανούς και Βρετανούς καταναλωτές, η οποία διεξήχθη από την Qubit, η δυσκολία κατά τη διαδικασία αναζήτησης των προϊόντων που επιθυμούν είναι ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Βρετανοί αγοραστές εγκαταλείπουν ένα site χωρίς να πραγματοποιήσουν κάποια αγορά με το ποσοστό να αγγίζει το (73%). 

Επιπλέον η κακή πλοήγηση αποτέλεσε για το (61%) των ερωτηθέντων τον κύριο λόγο για την εγκατάλειψη ενός site, ενώ το (6%) των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι αναζητούσαν τα προϊόντα σελίδα ανά σελίδα, ποσοστό το οποίο είναι εξαιρετικά υψηλό, δεδομένου ότι οι retailers διαθέτουν συγκεκριμένο αριθμό σελίδων για να τραβήξουν και να διατηρήσουν την προσοχή ενός αγοραστή. Ακόμη μερικοί λόγοι για τους οποίος οι αγοραστές εγκαταλείπουν κάποιο site είναι: οι πολιτικές του τομέα των αποστολών και των επιστροφών (54,5%) και η έλλειψη διαθέσιμων κριτικών (52%). 

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι αγορές από κινητά φαίνεται να είναι πιο δημοφιλείς στο δείγμα των Αμερικανών ερωτηθέντων σε σύγκριση με τους ερωτηθέντες του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς το (41%) ​​των Αμερικανών καταναλωτών δήλωσαν ότι προτιμούν να πραγματοποιούν τις αγορές τους μέσω των smartphone τους, ενώ για τους ερωτηθέντες του Ηνωμένου Βασιλείου το ποσοστό βρισκόταν μόλις στο (30%). Το εμπόριο θα συνεχίσει να αναπτύσσεται παγκοσμίως τα επόμενα χρόνια, καθώς τόσο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και οι φορητές συσκευές καθιστούν πολύ πιο εύκολη το κομμάτι της περιήγησης και της αγοράς. 

Τον Αύγουστο του 2021 ευρήματα της έρευνας αποκαλύπτουν ότι οι διαδικτυακοί retailers παρατήρησαν αυξημένα επίπεδα αγορών, ακόμη και μετά την άρση λειτουργίας των φυσικών καταστημάτων. Αναλυτικότερα σχεδόν το (86%) των καταναλωτών σκοπεύουν να συνεχίσουν τις αγορές τους στο διαδίκτυο, παρά το άνοιγμα των φυσικών καταστημάτων, με σχεδόν το ένα τρίτο των αγοραστών να αναμένουν να αγοράσουν ακόμη περισσότερα αγαθά online κατά τη διάρκεια της επερχόμενης χριστουγεννιάτικης περιόδου συγκριτικά με το 2020. Ωστόσο οι προκλήσεις στο κομμάτι της εμπειρίας των πελατών παραμένουν, καθώς το (88%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν μια συντριπτική ποικιλία προϊόντων, η οποία μπορεί να τους προκαλέσει πολλές φορές σύγχυση. 

Γενικότερα οι καταναλωτές βασίζονται στο ηλεκτρονικό εμπόριο για τις αγοραστικές τους ανάγκες περισσότερο από ποτέ. Η στροφή προς τις διαδικτυακές αγορές, που γνώρισε άνευ προηγουμένου ανάπτυξη εξαιτίας της συνθήκης της πανδημίας, αποδεικνύει περίτρανα ότι ήρθε για να παραμείνει, κάτι που υπερτονίζει στα brands ότι οφείλουν να βελτιώσουν την εμπειρία των διαδικτυακών αγορών που παρέχουν με βάση τα σχόλια των πελατών αλλά και των βέλτιστων πρακτικών του κλάδου. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.