24 Απρ 2024
READING

Η Lego αποδεικνύει ότι τα φυσικά παιχνίδια εξακολουθούν να είναι σημαντικά και αγαπημένα

3 MIN READ

Η Lego αποδεικνύει ότι τα φυσικά παιχνίδια εξακολουθούν να είναι σημαντικά και αγαπημένα

Η Lego αποδεικνύει ότι τα φυσικά παιχνίδια εξακολουθούν να είναι σημαντικά και αγαπημένα

Μια έρευνα του 2020 φανέρωσε τα ακόλουθα στατιστικά στοιχεία για τον χρόνο χρήσης της οθόνης ανήλικων ατόμων: τα παιδιά 8-10 ετών περνούν κατά μέσο όρο 6 ώρες την ημέρα μπροστά σε μια οθόνη, τα παιδιά 11-14 ετών κατά μέσο όρο 9 ώρες την ημέρα, ενώ οι νέοι ηλικίας 15-18 ετών κατά μέσο όρο 7,5 ώρες την ημέρα.

Αυτά τα στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με τις συστάσεις των παιδιάτρων, οι οποίες υπαγορεύουν πως τα παιδιά 5 έως 17 ετών δεν θα πρέπει να αφιερώνουν πάνω από 2 ώρες την ημέρα μπροστά σε οθόνη για καθαρή διασκέδαση, ενώ ταυτόχρονα θεωρείται σημαντικό κάθε 1 ώρα μπροστά σε οθόνη να ακολουθεί τουλάχιστον ένα 15λεπτο κάποια άλλης ενεργητικής δραστηριότητας.

Παρόλα αυτά, παρά την πανδημία που το αναμενόμενο θα ήταν να επιταχύνει την τάση, η Lego αποδεικνύει ότι τα παιδιά εξακολουθούν να έχουν όρεξη για πραγματικά παιχνίδια.

Η εταιρεία Lego θεωρείται ο κορυφαίος κατασκευαστής παιχνιδιών στον κόσμο και εδραίωσε αυτό το καθεστώς ακόμα περισσότερο μετά την πρόσφατη σημαντική αύξηση των πωλήσεων της. Η εταιρεία αποδίδει την επιτυχία της σε μεγάλο βαθμό στη διατήρηση μιας μακροπρόθεσμης πολυπαραγοντικής στρατηγικής που περιλαμβάνει την βελτίωση στις ψηφιακές πλατφόρμες της, αλλά και το άνοιγμα φυσικών καταστημάτων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2021, με τεράστια αύξηση πωλήσεων και κερδών σε σύγκριση με το 2020.

Η περσινή χρονιά ήταν ήδη πολύ δυνατή για την εταιρεία εν μέσω της πανδημίας, με όλο και περισσότερες οικογένειες να στρέφονται σε τούβλα LEGO για να γεμίσουν χρόνο κατά τη διάρκεια του lockdown σε όλο τον κόσμο. Παρόλα αυτά το 2021 είναι ακόμη καλύτερο και για τους πρώτους έξι μήνες που έληξαν στις 30 Ιουνίου 2021, τα έσοδα της LEGO αυξήθηκαν κατά 46% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2020 ενώ και τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 104%.

Η ανάπτυξη έρχεται παρά τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού που ταλανίζουν τον κλάδο. Η Hasbro – κατασκευάστρια των Transformers, Μικρό μου Πόνυ και Play-Doh – αύξησε πρόσφατα τις τιμές λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα. Αντίθετα η Lego, όχι μόνο δεν έχει αυξήσει τις τιμές, αλλά αναμένει επίσης να καλύψει τη ζήτηση σε όλες τις αγορές της για τις γιορτές.

Η εταιρεία έχει επίσης φιλόδοξους στόχους στον ορίζοντα. Μέσα στο καλοκαίρι η Lego κυκλοφόρησε ένα πλήρως βιώσιμο πρωτότυπο για τα τουβλάκια της, κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για τη χρήση πλήρως βιώσιμων υλικών μέχρι το 2030.

Η εταιρεία αναπτύσσεται επίσης σημαντικά στην Κίνα, η οποία πρόσφατα απαγόρευσε τα βιντεοπαιχνίδια για παιδιά κάτω των 18 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι οι πελάτες-στόχοι της Lego στην περιοχή έχουν πολύ περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους.Με άλλα λόγια, για τη Lego το μέλλον των πωλήσεων της φαντάζει λαμπρό.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.