24 Απρ 2024
READING

Η Coca-Cola επενδύει στη βιώσιμη συσκευασία

2 MIN READ

Η Coca-Cola επενδύει στη βιώσιμη συσκευασία

Η Coca-Cola επενδύει στη βιώσιμη συσκευασία

Η Coca-Cola σημείωσε την υψηλότερη βαθμολογία όσον αφορά τη βιωσιμότητα των συσκευασιών μεταξύ 50 εταιρειών που απευθύνονται στον καταναλωτή. Οι εταιρίες βαθμολογήθηκαν με βάση παράγοντες όπως ο σχεδιασμός των συσκευασιών τους, η ποσότητα ανακυκλωμένου περιεχομένου στις συσκευασίες τους και η οικονομική υποστήριξη των προσπαθειών ανακύκλωσης.

Η Coca-Cola ξεχώρισε για τη διαφάνεια γύρω από τη χρήση των συσκευασιών της, την ισχυρή δέσμευση για ανακύκλωση και την υποστήριξή της σε πρωτοβουλίες ευθύνης ως παραγωγός προϊόντων. Παράλληλα, οι μεγαλύτεροι τομείς βελτίωσης προέκυψαν από τις δεσμεύσεις των εταιρειών να καταστήσουν τις συσκευασίες 100% ανακυκλώσιμες, λιπασματοποιήσιμες ή επαναχρησιμοποιήσιμες έως το 2025, καθώς και από τις δεσμεύσεις για τη βελτίωση του σχεδιασμού των συσκευασιών. 

Η As You Sow, μη κερδοσκοπική οργάνωση κοινωνικής ευθύνης, συνηθίζει να πιέζει την βιομηχανία συσκευασμένων αγαθών (CPG) να υιοθετήσουν πιο βιώσιμες πρακτικές. Το έτος 2025 αποτελεί δημοφιλή στόχο βιώσιμης συσκευασίας για πολλές εταιρείες τροφίμων και ποτών πολλές από τις οποίες έχουν υπογράψει να υιοθετήσουν μια κυκλική οικονομία για το πλαστικό μέχρι τότε. Η Coca-Cola έχει δεσμευτεί να καταστήσει το 100% των συσκευασιών της ανακυκλώσιμες έως το 2025. Επιπλέον, πρόσφατα, η Coca-Cola κυκλοφόρησε μπουκάλια από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό.

Η Kraft Heinz δεσμεύτηκε επίσης να καταστήσει το 100% των συσκευασιών της παγκοσμίως ανακυκλώσιμες, επαναχρησιμοποιήσιμες ή κομποστοποιήσιμες έως το 2025. Ωστόσο, η εταιρεία έχει επικριθεί για περιορισμένη διαφάνεια των δεδομένων συσκευασίας και χαμηλή οικονομική συνεισφορά στις προσπάθειες ανακύκλωσης.

Ορισμένες δεσμεύσεις, όπως η δέσμευση της PepsiCo να μειώσει στο μισό τη χρήση παρθένου πλαστικού μέχρι το 2025, ισοδυναμούν μόνο με “μισό βήμα”, καθώς διαιωνίζουν την εξάρτηση από το πλαστικό. Επιπλέον, η Unilever ανέλαβε μία από τις καλύτερες δεσμεύσεις μεταξύ των 50 CPG που κατατάχθηκαν. Συγκεκριμένα, δεσμεύτηκε να καταργήσει το ένα τρίτο των πλαστικών της συνολικά μέχρι το 2025. Ωστόσο, αμφισβητείται ο ισχυρισμός της εταιρείας ότι η επίτευξη του στόχου της θα απαιτούσε μείωση του πλαστικού κατά 100.000 τόνους, καθώς ο αριθμός αυτός θα αντιπροσώπευε μόνο το 1/7 της χρήσης πλαστικού της.

Ο  μη κερδοσκοπικός οργανισμός, As You Sow διατυπώνει συστάσεις για τις εταιρείες CPG ώστε να καταστήσουν τις συσκευασίες τους λιγότερο εξαρτώμενες από το πλαστικό. Αυτές περιλαμβάνουν τη σταδιακή κατάργηση του εύκαμπτου πλαστικού, την πιστοποίηση της συσκευασίας τους ως ανακυκλώσιμης από τρίτο μέρος και τη δωρεά περισσότερων χρημάτων σε προσπάθειες ανακύκλωσης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.