19 Απρ 2024
READING

Το Spotify ζητάει την γνώμη από δημιουργούς και χρήστες παγκοσμίως

2 MIN READ

Το Spotify ζητάει την γνώμη από δημιουργούς και χρήστες παγκοσμίως

Το Spotify ζητάει την γνώμη από δημιουργούς και χρήστες παγκοσμίως

Το Spotify ξεκίνησε νωρίτερα φέτος τη δοκιμή νέων λειτουργιών για να κάνει τα podcasts πιο διαδραστικά μέσω της χρήσης δημοσκοπήσεων και ερωτήσεων-απαντήσεων από τους ακροατές. Πρόσφατα, η εταιρεία ανέφερε ότι αυτές οι λειτουργίες θα γίνουν δημόσια διαθέσιμες σε όλους τους δημιουργούς μέσω της εφαρμογής podcast, Anchor.

Για να χρησιμοποιήσουν τις νέες επιλογές, οι δημιουργοί που χρησιμοποιούν το Anchor θα πρέπει να δημοσιεύουν μια ερώτηση ή μια δημοσκόπηση μαζί με το υλικό τους. Προς το παρόν, το Anchor υποστηρίζει την προσθήκη μόνο μίας δημοσκόπησης και μίας ερώτησης και απάντησης σε ένα μεμονωμένο επεισόδιο και όχι πολλών.

Όταν το podcast δημοσιεύεται στο Spotify, οι δημοσκοπήσεις και οι ερωτήσεις-απαντήσεις θα εμφανίζονται στο κάτω μέρος της σελίδας του podcast στην εφαρμογή, τόσο για iOS όσο και για Android. Οι ακροατές μπορούν στη συνέχεια να απαντήσουν στη δημοσκόπηση ή την ερώτηση προς απάντηση στην εφαρμογή. Αφού απαντήσουν στη δημοσκόπηση, οι ακροατές θα μπορούν αμέσως να δουν πώς ψήφισε το υπόλοιπο ακροατήριο του podcast, ώστε να δουν πώς βαθμολογούνται οι δικές τους απαντήσεις. Όμως οι απαντήσεις τους σε ερωτήσεις  παραδίδονται ιδιωτικά στον δημιουργό και αυτός μπορεί να επιλέξει να προβάλλει συγκεκριμένες απαντήσεις που θα εμφανίζονται δημόσια κάτω από την ερώτηση μαζί με το όνομα χρήστη.

Αυτές οι λειτουργίες έχουν δοκιμαστεί πριν από τη δημόσια παρουσίαση με εκατοντάδες δημιουργούς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, η εταιρεία αναφέρει ότι οι δημιουργοί χρησιμοποίησαν τις ερωτήσεις και απαντήσεις για να ζητήσουν προτάσεις για μελλοντικούς καλεσμένους, να λάβουν σχόλια σχετικά με την επιλογή του θέματος και τη μορφή και να προσθέσουν ενδιαφέροντα στοιχεία στα προγράμματά τους, όπου οι ακροατές ενθαρρύνονται να επανέλθουν για να ακούσουν τι λένε οι οικοδεσπότες για την ανταπόκριση των ακροατών.

Οι νέες λειτουργίες είναι τώρα διαθέσιμες σε όλους τους δημιουργούς του Anchor και τους χρήστες του Spotify σε 160 αγορές σε όλο τον κόσμο. Η διαδραστικότητα είναι ένας επιπλέον τρόπος με τον οποίο το Spotify εργάζεται για να ανανεώσει την παραδοσιακή εμπειρία του podcast. Η εταιρεία έχει επίσης λανσάρει συνδρομές podcast επί πληρωμή, μια συνδυασμένη μορφή εκπομπής “Music + Talk” και μια εφαρμογή για τη φιλοξενία “ζωντανών” εκπομπών, που ονομάζεται Spotify Greenroom.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.