20 Απρ 2024
READING

Unilever | Το νέο πρόγραμμα νεοφυών επιχειρήσεων που στοχεύει στο κοινωνικό εμπόριο

3 MIN READ

Unilever | Το νέο πρόγραμμα νεοφυών επιχειρήσεων που στοχεύει στο κοινωνικό εμπόριο

Unilever |  Το νέο πρόγραμμα νεοφυών επιχειρήσεων που στοχεύει στο κοινωνικό εμπόριο

Η Unilever, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες συσκευασμένων προϊόντων, παρουσίασε ένα νέο πρόγραμμα στο οποίο θα συνεργάζεται με νεοφυείς επιχειρήσεις και καινούργιες επιχειρήσεις μεταγενέστερου σταδίου με αποδεδειγμένη ανάπτυξη. 

Η εστίαση θα επικεντρωθεί στο κοινωνικό εμπόριο, μια κατηγορία που σύμφωνα με προβλέψεις  θα έχει τεράστια αξία μέχρι το 2028. Η Unilever αναζητά συγκεκριμένα εταιρείες που ειδικεύονται στις αγορές μέσω livestreaming, στα shoppable media, στο εμπόριο gaming και στις ομαδικές αγορές.

Οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ιδέες τους με τις εμπορικές μάρκες της Unilever, στις οποίες περιλαμβάνονται τα Dove και Axe. Η Unilever ξεκινά την πρωτοβουλία της ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής, η οποία παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος και η οποία επιδιώκει να καταστήσει τα προϊόντα της πιο βιώσιμα, ενώ παράλληλα στοχεύει να θέσει τις μάρκες ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας της στην αιχμή της τεχνολογίας.

Η Unilever αναγνωρίζει σαφώς ότι οι τεχνολογικές ανάγκες αλλάζουν γρήγορα στα συσκευασμένα προϊόντα. Η πανδημία έχει επιταχύνει την υιοθέτηση του ηλεκτρονικού εμπορίου από τους καταναλωτές κατά αρκετά χρόνια, ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι ψηφιακές πλατφόρμες επενδύουν περισσότερο στην ανάπτυξη των προσφορών αγορών τους για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση. Με το νέο πρόγραμμα, επιδιώκει να παραμείνει στην κορυφή αυτών των αλλαγών της κατηγορίας, συνεργαζόμενη με ανερχόμενες εταιρείες που κυμαίνονται από νεοσύστατες επιχειρήσεις μέχρι πιο καταξιωμένες με αναγνωρισιμότητα στον κλάδο.  

Το κοινωνικό εμπόριο, το οποίο αποκτούσε σιγά-σιγά απήχηση πριν από την κρίση του COVID-19, έχει γνωρίσει αύξηση ενδιαφέροντος, καθώς οι πλατφόρμες προσπαθούν να προσεταιριστούν περισσότερα τις μάρκες που μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στο διαδίκτυο. Το TikTok, ένας από τους ξεκάθαρους νικητές της πανδημίας, έχει καταστήσει το “κοινωνικό εμπόριο” – τη σύνδεση μεταξύ της δημοφιλούς βάσης δημιουργών του και των δυνατοτήτων αγορών – βασικό μέρος της προσπάθειάς του προς τους διαφημιστές τους τελευταίους μήνες. Το Facebook και το Instagram αναδιαμορφώνουν ομοίως πτυχές της εμπειρίας των χρηστών ώστε να δώσουν προτεραιότητα στην προώθηση αγορών. 

Η ομορφιά και η προσωπική φροντίδα είναι δύο κατηγορίες που είναι έτοιμες να επωφεληθούν από μια στενότερη σύνδεση του marketing των influencers, του κοινωνικού περιεχομένου και του εμπορίου. Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο τομέας αυτός αναμένεται να παρουσιάσει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 30% στο κοινωνικό εμπόριο από τώρα έως το 2028. 

Την ίδια στιγμή, η Unilever προσπαθεί να συνδυάσει τις αλλαγές στην κουλτούρα με το marketing με γνώμονα να διαφοροποιήσει τα ιδεώδη ομορφιάς. Μία από τις πρώτες κινήσεις της ήταν η απαγόρευση της χρήσης της λέξης “φυσιολογικό” στη διαφήμιση και τη συσκευασία ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας, αλλά και να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.