23 Απρ 2024
READING

Η Tetra Pak εγκαινιάζει πρόγραμμα για την προώθηση της ανάπτυξης προϊόντων 

3 MIN READ

Η Tetra Pak εγκαινιάζει πρόγραμμα για την προώθηση της ανάπτυξης προϊόντων 

Η Tetra Pak εγκαινιάζει πρόγραμμα για την προώθηση της ανάπτυξης προϊόντων 

H Tetra Pak ξεκίνησε το πρόγραμμα Leap Accelerator Program. Η εταιρεία θα προσφέρει στις μάρκες τη βοήθεια των εμπειρογνωμόνων της και των συνεργατών της κατασκευαστών για τη διαμόρφωση προϊόντων και τη στόχευση σε νέες ευκαιρίες κατανάλωσης, την ανάπτυξη συσκευασιών και προωθητικών ενεργειών, καθώς και βοήθεια για την επέκταση σε νέες αγορές. 

Ορισμένα από τα προϊόντα που θα μπορούσε να υποστηρίξει το πρόγραμμα επιτάχυνσης περιλαμβάνουν τρόφιμα με βάση τα γαλακτοκομικά και τα φυτικά προϊόντα, καθώς και ποτά με υψηλή οξύτητα. Η ανάγκη για αυτό προκύπτει καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός εταιρειών καταναλωτικών προϊόντων προσπαθούν να δημιουργήσουν πιο βιώσιμα προϊόντα, από τα συστατικά μέχρι τη συσκευασία.

Η Tetra Pak διαθέτει έξι κέντρα καινοτομίας παγκοσμίως, όπου οι επιστήμονες τροφίμων αναπτύσσουν και δοκιμάζουν προϊόντα σε διάφορα υλικά συσκευασίας. Αυτό περιλαμβάνει ένα στις ΗΠΑ, το οποίο αναπτύσσει και συσκευάζει συμπληρώματα πρωτεϊνών, τυριά και τρόφιμα φυτικής προέλευσης. Η λειτουργία των κέντρων έχει δώσει στην Tetra Pak γνώσεις σχετικά με το πώς έχει αλλάξει η βιομηχανία τροφίμων και πώς μπορεί να βοηθήσει καλύτερα τις μάρκες στο μέλλον. Η δυναμική για τη βιώσιμη συσκευασία, ειδικότερα, έχει ενισχυθεί κατά το τελευταίο έτος.

Παρά την ανάπτυξη, η βιομηχανία τροφίμων δεν διαθέτει πολλά κέντρα καινοτομίας όπου οι εταιρείες μπορούν να δοκιμάζουν προϊόντα. Στην Tetra Pak, οι μάρκες μπορούν να δοκιμάσουν την επεξεργασία και τη θέρμανση διαφόρων τύπων τροφίμων και υγρών, γεγονός που βοηθά την ανάπτυξη προϊόντων να περάσει από τη σύλληψη στην παραγωγή πιο γρήγορα.

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης της εταιρείας και η τεχνολογία συσκευασίας και επεξεργασίας τονίζεται ότι μπορούν να διαμορφώσουν προϊόντα για τις μάρκες χωρίς να αλλοιώνονται οι γεύσεις και οι ιδιότητες του προϊόντος. Σημειώνεται ότι η Tetra Pak έχει αποφύγει τη χρήση συντηρητικών στην ανάπτυξη νέων προϊόντων για πάνω από 60 χρόνια. Αυτή η τεχνογνωσία θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο σημαντική σήμερα, σε μια εποχή που οι καταναλωτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για την παρουσία τεχνητών συντηρητικών και άλλων συστατικών στα τρόφιμα.

Η Tetra Pak έχει εργαστεί για να καθιερώσει την ασηπτική συσκευασία της όχι μόνο ως μια βιώσιμη επιλογή, αλλά και ως μια επιλογή που είναι καλά εξοπλισμένη για τις απαιτήσεις της σύγχρονης παραγωγής τροφίμων. Σύμφωνα με την εταιρεία, δίνεται προτεραιότητα στην “ήπια” μεταχείριση των προϊόντων, καθώς και στην ελαχιστοποίηση της χρήσης πρώτων υλών και ενέργειας κατά την παραγωγή και τη μετέπειτα διανομή.

Η εταιρεία πιστεύει ότι αυτή η εξειδικευμένη προσέγγιση της συσκευασίας και της επεξεργασίας τροφίμων της δίνει κάποια εικόνα για το τι απαιτείται για να βοηθήσει στη δημιουργία μιας νέας μάρκας τροφίμων ή ποτών που θα επιτύχει.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.