25 Απρ 2024
READING

Οι νέες εναλλακτικές για την πραγματοποίηση αγορών που προσφέρει το Google

3 MIN READ

Οι νέες εναλλακτικές για την πραγματοποίηση αγορών που προσφέρει το Google

Οι νέες εναλλακτικές για την πραγματοποίηση αγορών που προσφέρει το Google

Στις 29 Σεπτεμβρίου το Google εισήγαγε νέους τρόπους για αγορές μέσω της πλατφόρμας του, τόσο online όσο και μέσω της εφαρμογής Google Search για κινητά. Σε μια ενημέρωση που θα έρθει σύντομα στην εφαρμογή Google Search για iPhone, η εταιρεία θα αρχίσει να αξιοποιεί ένα νέο μοντέλο μηχανικής μάθησης που χρησιμοποιεί επεξεργασία στη συσκευή για να αναγνωρίζει τα προϊόντα που βρίσκονται σε εικόνες σε μια ιστοσελίδα, ώστε να τα καθιστά άμεσα “shoppable”.

Επίσης, θα διευκολύνει τους online αγοραστές να αναζητούν ρούχα και αξεσουάρ από τα αποτελέσματα της αναζήτησης και να ελέγχουν για είδη που υπάρχουν σε απόθεμα σε τοπικά καταστήματα. 

Στην εφαρμογή Google για κινητά για iOS, οι χρήστες θα δουν σύντομα ένα νέο κουμπί που θα μετατρέπει τις εικόνες μιας ιστοσελίδας σε προϊόντα που μπορούν μπορεί κανείς να αγοράσει μέσω του Google Lens. Αυτό σημαίνει ότι, αν κάποιος περιηγείται σε μια ιστοσελίδα και κάποια εικόνα του τραβήξει το ενδιαφέρον, θα μπορεί να κάνει κλικ για να δει από πού μπορεί να αγοράσει το εικονιζόμενο προϊόν. Αυτού του είδους η λειτουργία αποτελεί επέκταση της υπάρχουσας τεχνολογίας Google Lens, η οποία μπορεί ήδη να αναγνωρίζει προϊόντα σε εικόνες. Απλώς την προσθέτει σε ένα νέο πλαίσιο.

Το Google Lens θα έρθει και στο Chrome στην επιφάνεια εργασίας, λέει το Google, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέγουν τις εικόνες, τα βίντεο και το περιεχόμενο κειμένου σε έναν ιστότοπο με το Lens για να βλέπουν τα αποτελέσματα της αναζήτησης στην ίδια καρτέλα. 

Σε μια άλλη ενημέρωση, όταν περιηγείται σε διαδικτυακά καταστήματα με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ μέσω του κινητού, το Google θα διευκολύνει την πραγματοποίηση αγορών από τα αποτελέσματα της Αναζήτησης. 

Εδώ, θα εμφανίζει μια οπτική παρουσίαση προϊόντων που ταιριάζουν με αυτό που αναζητά ο χρήστης – όπως για παράδειγμα “cropped jackets” – σε πολλά χρώματα και στυλ. Και θα του εμφανίζει οδηγούς στυλ, βίντεο και λεπτομέρειες σχετικά με το πού μπορεί να αγοράσει τα προϊόντα από κοντά. Θα μπορεί επίσης να φιλτράρει τα αποτελέσματα ανά στυλ, τμήμα, μάρκα και άλλα, καθώς και να ελέγξει τις αξιολογήσεις και τις κριτικές και να συγκρίνει τις τιμές.

Το Google σημειώνει ότι αυτή η εμπειρία τροφοδοτείται από το “Shopping Graph” της, ένα σύνολο δεδομένων που λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο για το απόθεμα προϊόντων που σήμερα αποτελείται από περισσότερες από 24 δισεκατομμύρια καταχωρίσεις. 

Αυτό θα βοηθήσει επίσης τους αγοραστές όταν ψάχνουν να αγοράσουν από φυσικό κατάστημα, καθώς μπορούν να επιλέξουν το φίλτρο “σε απόθεμα” για να δουν ποια κοντινά καταστήματα έχουν το συγκεκριμένο προϊόν διαθέσιμο. Αυτό θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ψωνίσουν. 

Οι ενημερώσεις ανακοινώθηκαν στις 29 Σεπτεμβρίου στην εκδήλωση Search On της Google, όπου η εταιρεία παρουσίασε επίσης λεπτομερώς άλλες ενημερώσεις προϊόντων για τους Χάρτες, το Lens και την Αναζήτηση, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αξιοποιούν νέες βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.