25 Απρ 2024
READING

Η Mastercard εισέρχεται δυναμικά στην αγορά του «buy now, pay later»

3 MIN READ

Η Mastercard εισέρχεται δυναμικά στην αγορά του «buy now, pay later»

Η Mastercard εισέρχεται δυναμικά στην αγορά του «buy now, pay later»

Η ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των ευέλικτων πληρωμών μέσω δόσεων «buy now, pay later» (BNPL) κατάφερε να κερδίσει έναν σημαντικό σύμμαχο. Η Mastercard, εταιρεία τεχνολογικών πληρωμών παγκοσμίου βεληνεκούς λανσάρει το Mastercard Installments ένα πρόγραμμα, το οποίο θα παρέχει σε τράπεζες, σε δανειστές, σε εταιρείες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας καθώς και σε παρόχους ψηφιακών πορτοφολιών τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν επιλογές πληρωμής BNPL για retailers αγορές προσφέροντας ευελιξία. 

Το νέο πρόγραμμα παρέχει στους καταναλωτές έναν ευέλικτο τρόπο πληρωμής άτοκων δόσεων και απρόσκοπτης ενσωμάτωσης στο δίκτυο της Mastercard για αγορές τόσο στο διαδίκτυο όσο και στο κατάστημα. Επιπλέον επιτρέπει στις τράπεζες, στους δανειστές, στις fintech καθώς και στα wallets να προσφέρουν μια ποικιλία από ευέλικτες επιλογές πληρωμών μέσω δόσεων στους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένου και του μοντέλου pay-in-four με 0% επιτόκιο. 

Έτσι οι καταναλωτές αποκτούν ψηφιακή πρόσβαση σε υπηρεσίες BNPL, η οποία εγκρίνεται είτε μέσω έγκρισης από το mobile banking app είτε μέσω άμεσης έγκρισης στο τελικό checkout. Οι παροχές της συγκεκριμένης υπηρεσίας μπορούν από τη μία να χρησιμοποιηθούν απευθείας στο website του εκάστοτε retailer και από την άλλη να αποθηκευτούν σε ψηφιακά πορτοφόλια, όπως η υπηρεσία της Mastercard Click-to-Pay, για να χρησιμοποιηθούν σε κάποιο κατάστημα. Οι άμεσες εγκρίσεις κατά το τελικό checkout θα είναι διαθέσιμες μέσω της δυνατότητας Click-to-Pay. Οι καταναλωτές θα έχουν πλήρη διαφάνεια όσον αφορά τις πρακτικές των δανειστών εκ των προτέρων κατά τη διάρκεια ολόκληρης της διαδικασίας, ενώ θα απαλλάσσονται από κάθε είδους ευθύνη σε περίπτωση απάτης. 

Η δυνατότητα BNPL εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο καθώς χρησιμοποιείται τόσο από καταναλωτές όσο και από retailers, οι οποίοι προσφέρουν υπηρεσίες BNPL. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της Juniper Research, οι δαπάνες μέσω υπηρεσιών BNPL που είναι ενσωματωμένες στις επιλογές κατά την ολοκλήρωση  της αγορών ηλεκτρονικού εμπορίου θα φτάσουν τα 995 δισεκατομμύρια δολάρια το 2026, από 266 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, αποδεικνύοντας ότι έως το 2026 οι υπηρεσίες BNPL αναμένεται να αντιπροσωπεύουν πάνω από το (24%) των παγκόσμιων συναλλαγών ηλεκτρονικού εμπορίου για φυσικά αγαθά, από (9%) το 2021.

Επιπροσθέτως τα πρόσφατα στοιχεία της eMarketer αποκαλύπτουν ότι 45,1 εκατομμύρια Αμερικανοί καταναλωτές ηλικίας 14 ετών και άνω πρόκειται να χρησιμοποιήσουν κάποια πλατφόρμα BNPL το 2021, αποτελώντας αύξηση (81,2%) σε ετήσια βάση. Το συγκεκριμένο ποσοστό αντιπροσωπεύει το (21,5%) των ψηφιακών αγοραστών στις ΗΠΑ αφού μέχρι το 2025 ο αριθμός θα αυξηθεί περισσότερο από το ένα τρίτο, αποδεικνύοντάς ότι οι νεότεροι καταναλωτές υιοθετούν ευέλικτους τρόπους πληρωμής. Η γενιά των Millennials αντιπροσωπεύει το (42,7%) των υπηρεσιών BNPL, ενώ οι Gen Zers αντιπροσωπεύουν το (30,3%).

Πολλοί retailers έχουν αρχίσει να συνεργάζονται με παρόχους BNPL τον τελευταίο χρόνο. Για παράδειγμα το Walmart προχωρά προς αυτή την κατεύθυνση συνάπτοντας συνεργασία με την εταιρεία Affirm και παρέχοντας υπηρεσίες BNPL. Το πρόγραμμα Mastercard Installments θα γίνει διαθέσιμο πρώτα στις αγορές των ΗΠΑ, Αυστραλίας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Είναι φανερό ότι οι άνθρωποι αναζητούν τρόπους να διαχειρίζονται τα χρήματά τους με μεγαλύτερη ευελιξία ελέγχοντας παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούν τις αγορές τους. Το πρόγραμμα Mastercard Installments δημιουργήθηκε με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών και τη παροχή εμπιστοσύνης και ασφάλειας, οικοδομώντας μία αξιόπιστη σχέση ανάμεσα στο καταναλωτικό κοινό και στους δανειστές καθώς και γενικότερα με οποιονδήποτε έμπορο της επιλογής τους. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.