19 Απρ 2024
READING

Η Thrasio εξαγοράζει τις καλύτερες επιχειρήσεις που πουλάνε μέσω Amazon

3 MIN READ

Η Thrasio εξαγοράζει τις καλύτερες επιχειρήσεις που πουλάνε μέσω Amazon

Η Thrasio εξαγοράζει τις καλύτερες επιχειρήσεις που πουλάνε μέσω Amazon

Πόσο έχει αλλάξει ο κόσμος μας είναι προφανές σε κάθε επιχειρηματικό κλάδο.Η Thrasio είναι μια καινούργια εταιρεία η οποία εξαγοράζει επιτυχημένες εταιρείες που έχουν δραστηριότητα κυρίως στο Amazon.  Αφού μελετά τα προϊόντα που πουλάει η κάθε εταιρεία και αναλύει στατιστικά, σχεδιάζει την ανάπτυξη με σύγχρονες μεθόδους ώστε να καταλήξει με μεγάλη υπεραξία μετά από ένα χρονικό διάστημα.

Η επιτυχία των μεγάλων διεθνών πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου έχει δημιουργήσει έναν νέο τύπο αγοραστή. Εξειδικευμένες εταιρείες αναζητούν ενδιαφέροντα διαδικτυακά καταστήματα με βάση την επιτυχία τους σε αυτές τις πλατφόρμες. Μετά από λίγα χρόνια, τα διαδικτυακά καταστήματα φτάνουν συχνά σε ένα κρίσιμο σημείο, μια στιγμή που πρέπει να αποφασίσουν μεγάλες επενδύσεις για περαιτέρω ανάπτυξη.

Όπως συμβαίνει συχνά με τέτοια πράγματα, το φαινόμενο προέκυψε πριν από λίγα χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι εξειδικευμένοι αγοραστές, όπως οι Thrasio και Perch, έκαναν την αρχή στις ΗΠΑ. Το μοντέλο τους έχει πλέον αντιγραφεί και ένα αντίστοιχο παράδειγμα στην Ευρώπη  είναι η ολλανδική εταιρεία Dwarfs.

Η Thrasio έχει πλέον υπό την ιδιοκτησία της περίπου 100 επιχειρήσεις από τότε που ξεκίνησε το 2018 και διαθέτει 14.000 προϊόντα προς πώληση στο Amazon.Με κάθε νέα εξαγορά, η εταιρεία στοχεύει στο να αυξήσει τις πωλήσεις και τα κέρδη της αναβαθμίζοντας τις λειτουργίες της εταιρείας που εξαγόρασε, όπως η πραγματοποίηση βελτιώσεων στις προωθητικές ενέργειες, τον τομέα του marketing και την αλυσίδα εφοδιασμού.

Κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους, η Thrasio πέτυχε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη, καθώς και πωλήσεις 500 εκατομμυρίων δολαρίων!

Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που διαθέτει για να πάρει υπό την ιδιοκτησία της περισσότερες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων μεγαλύτερων επιχειρήσεων με έσοδα που φτάνουν και τα 200 εκατομμύρια δολάρια, καθώς η στρατηγική της εταιρείας μέχρι πρότινος προσέγγιζε εταιρείες με έσοδα κάτω των 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακόμη, η Thrasio σκοπεύει να επενδύσει περαιτέρω στις επιχειρησιακές δυνατότητές της, με έμφαση στην αύξηση της παρουσίας και των πωλήσεών της στις διεθνείς αγορές και στα κανάλια αγοράς εκτός του Amazon.

Επιπρόσθετα, μία ακόμη προτεραιότητα της εταιρείας θα είναι η ανάπτυξη νέων προϊόντων, αφού η Thrasio δύναται να εισαγάγει περίπου 250 έως 500 νέα προϊόντα ετησίως.Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 μηνών, 10 έως 15 εταιρείες σαν την Thrasio έχουν επενδύσει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια η καθεμιά ( συνολικά 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια), με σκοπό να αγοράσουν μικρές εμπορικές επιχειρήσεις που λειτουργούν ως συνεργάτες του Amazon.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες, η Thrasio αγόραζε κατά μέσο όρο δύο με τρεις νέες εταιρείες την εβδομάδα. Επιπλέον, τα κεφάλαια που εξασφάλισε η εταιρεία από χρηματοδότηση το 2021 θα της επιτρέψουν να επενδύσει στην κλιμάκωση και την περαιτέρω ενίσχυση αυτών των επιχειρήσεων.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.