25 Απρ 2024
READING

Το TikTok συνεργάζεται με το Square διευρύνοντας τις δυνατότητες του Social commerce 

3 MIN READ

Το TikTok συνεργάζεται με το Square διευρύνοντας τις δυνατότητες του Social commerce 

Το TikTok συνεργάζεται με το Square διευρύνοντας τις δυνατότητες του Social commerce 

Μετά τη συνεργασία του με το Shopify, το TikTok ενσωμάτωσε το Square στην πλατφόρμα του για να βοηθήσει τους πωλητές να προσεγγίσουν νέους καταναλωτές ενισχύοντας τις διαδικτυακές τους πωλήσεις σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας την Τρίτη. Μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας οι πωλητές θα έχουν την δυνατότητα να προσεγγίζουν δυνητικούς πελάτες στο ηλεκτρονικό τους κατάστημα χρησιμοποιώντας βίντεο στο TikTok, διαφημίσεις καθώς και διάφορα shopping tabs στο προφίλ τους. Το εργαλείο θα είναι σύντομα διαθέσιμο για όλους τους εμπόρους στο TikTok. 

Οι έμποροι που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο εργαλείο θα έχουν την δυνατότητα να προβάλλουν διαφημίσεις μέσω του TikTok Ads Manager καθώς και να προσθέσουν τον κατάλογο προϊόντων τους στο TikTok. Επίσης η νέα δυνατότητα θα τους επιτρέπει να συμπεριλαμβάνουν τα links των προϊόντων τους εντός περιεχομένου κατευθύνοντας με αυτόν τον τρόπο τους καταναλωτές στο Square Online πραγματοποιώντας οποιαδήποτε αγορά επιθυμούν. 

Πλέον το TikTok διαθέτει ένα δισεκατομμύριο μηνιαίους ενεργούς χρήστες και γι’ αυτό η πλατφόρμα προσπαθεί για ακόμη μία φορά να συνδέσει τα brands και τους retailers με καταναλωτές που αφιερώνουν χρόνο στην εφαρμογή. Εκτός από τη συνεργασία με την Square, το TikTok συνεργάστηκε επίσης και με το Shopify για να δημιουργήσει διαφημίσεις σε μορφή βίντεο διευκολύνοντας τις αγορές εντός εφαρμογής. Τον Ιούλιο, η δημοφιλής πλατφόρμα ανακοίνωσε τα σχέδιά της να προσφέρει την παρακολούθηση virtual workshops για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Η συνεργασία της Square με το TikTok αποσκοπεί κυρίως στο να βοηθήσει τους εμπόρους να αυξήσουν τις πωλήσεις τους μέσω της διάσημης πλατφόρμας. Εκτός από τις συνεργασίες του με το Shopify και τη Square, το TikTok συνεργάστηκε επίσης με άλλες εταιρείες για να πραγματοποιήσει livestream αγορές εντός της εφαρμογής. Για παράδειγμα τον Αύγουστο του 2020, το TikTok έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη του livestream συνεργασία με το Ntwrk, μια απομακρυσμένη πλατφόρμα αγορών που απευθύνεται στους καταναλωτές της Gen Z. Ακόμη το Walmart χρησιμοποίησε το διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να πραγματοποιήσει το πρώτο της livestream στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2020. Όλες αυτές οι συνεργασίες αποτελούν βήματα των εμπορικών σημάτων και των retailers να πειραματιστούν με τα νέα δεδομένα της αγοράς όπως είναι οι livestreaming αγορές, με στόχο την προσέγγιση νεότερων καταναλωτών. 

Εκτός από τη συνεργασία της με το TikTok, το Square συνεργάστηκε με έναν άλλο τεχνολογικό γίγαντα εισάγοντας διάφορα χαρακτηριστικά των εμπόρων στην πλατφόρμα της. Το Google ανακοίνωσε το καλοκαίρι ότι θα συμπεριλαμβάνει πλέον τους εμπόρους της Square στο Google Merchant Center και θα τους επιτρέπει να ανεβάσουν τον κατάλογο των προϊόντων τους στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google, στο shopping tab, στις εικόνες καθώς και στις δυνατότητες του χάρτη. 

Πέρυσι το Square αποκάλυψε τις δυνατότητες Square for Retail και Square Register επιτρέποντας τους εμπόρους να διαχειρίζονται το storefront, το back office και το online store σε ένα μέρος, ενώ τον Απρίλιο, η πλατφόρμα πρόσθεσε πολλές νέες λειτουργίες διαχείρισης αποθέματος για το Square for Retail. Αυτό που θέλει να κάνει το Square είναι να βοηθήσει τους πωλητές να διευρύνουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο και να προσεγγίσουν νέους πελάτες. Οι διαδικτυακές πωλήσεις αποτελούσαν από καιρό σημαντικό παράγοντα εσόδων και θα συνεχίσουν να γίνονται ολοένα και περισσότερο ζωτικής σημασίας. Έτσι αυτό που έχει σημασία είναι οι πωλητές να καταφέρουν να αξιοποιήσουν την πολύτιμη και ταχέως αναπτυσσόμενη πελατειακή βάση στο TikTok. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.