27 Απρ 2024
READING

Οι ισχυρισμοί περί βιολογικών προϊόντων και καλής μεταχείρισης των ζώων αυξάνουν τις πωλήσεις 

3 MIN READ

Οι ισχυρισμοί περί βιολογικών προϊόντων και καλής μεταχείρισης των ζώων αυξάνουν τις πωλήσεις 

Οι ισχυρισμοί περί βιολογικών προϊόντων και καλής μεταχείρισης των ζώων αυξάνουν τις πωλήσεις 

Σύμφωνα με στοιχεία της SPINS που παρουσιάστηκαν στην έκθεση Natural Products Expo East, οι ισχυρισμοί περί βιολογικών προϊόντων και καλής διαβίωσης των ζώων οδηγούν στην ανάπτυξη του χώρου των τροφίμων και ποτών. Αυτοί οι ισχυρισμοί επιταχύνουν την ανάπτυξη της λιανικής για τα προϊόντα που ακροβατούν μεταξύ του “καλύτερα για εσάς” και του “καλύτερα για το περιβάλλον”, δήλωσε η εταιρεία δεδομένων, κινητοποιώντας τις αγοραστικές αποφάσεις των καταναλωτών. 

Οι πωλήσεις των προϊόντων που αναφέρουν ισχυρισμούς για την ευημερία των ζώων έχουν αυξηθεί κατά 27% τα τελευταία δύο χρόνια. Οι πωλήσεις βιολογικών προϊόντων σημείωσαν επίσης σημαντική αύξηση κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, καθώς η πανδημία παρείχε ένα ιδανικό περιβάλλον για ανάπτυξη, αλλά ο ρυθμός έχει επιβραδυνθεί στο 6,6% για το 2021. 

Καθώς οι καταναλωτές στρέφονται στα τρόφιμα ως πηγή “φαρμάκων” τόσο για τους ίδιους όσο και για το περιβάλλον, γίνονται όλο και πιο συνειδητοποιημένοι όσον αφορά τα συστατικά των προϊόντων. Αυτά τα ευρήματα από την Expo East θα μπορούσαν να κατευθύνουν τον προσανατολισμό των εταιρειών, καθώς προσπαθούν να προσφέρουν προϊόντα που ευθυγραμμίζονται με τις εξελισσόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών.

Ενώ οι ισχυρισμοί που δίνουν ώθηση στις πωλήσεις δεν προκαλούν έκπληξη, ο βαθμός στον οποίο αυτές οι ιδιότητες έχουν παρακινήσει τους καταναλωτές να αγοράσουν προϊόντα είναι μια σαφής ένδειξη ότι η τάση υγείας και ευεξίας που προκλήθηκε από την πανδημία θα παραμείνει στο άμεσο μέλλον. 

Η επιθυμία για πιο υγιεινή διατροφή συνέβαλε στην άνοδο αξίας πολλών ετών των πωλήσεων βιολογικών προϊόντων, αλλά αυτή η σταθερή αύξηση ωχριά σε σύγκριση με το 2020. Την περασμένη άνοιξη, τα βιολογικά τρόφιμα είδαν αναζωογονημένη ανάπτυξη της κατηγορίας, με τις πωλήσεις βιολογικών προϊόντων να αυξάνονται περισσότερο από 20% – από αύξηση 4,6% το 2019 – και οι πωλήσεις βιολογικών αλευριών και αρτοσκευασμάτων αυξήθηκαν κατά 30%, σύμφωνα με την Ένωση Βιολογικού Εμπορίου. Κατά τη διάρκεια του 2020, οι αγοραστές προκάλεσαν στον τομέα των βιολογικών προϊόντων άλμα 12,7% στα 259 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Ο ρυθμός ανάπτυξης έχει επιβραδυνθεί φέτος, αλλά τα στοιχεία της SPINS δείχνουν ότι πολλοί νέοι πελάτες αγοράζουν βιολογικά προϊόντα. Ο ρυθμός ανάπτυξης φέτος ξεπερνά αυτόν του 2019 και οι ειδικοί του κλάδου προβλέπουν ότι η κατηγορία των βιολογικών προϊόντων θα ξεπεράσει τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2023. Περισσότερο από το 70% της ανάπτυξης της βιολογικής κατηγορίας οφείλεται στα τρόφιμα και τα ποτά. 

Οι αγοραστές εξετάζουν επίσης συχνότερα τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες μεταχειρίζονται τα ζώα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα καθώς οι φυτικές εναλλακτικές λύσεις κερδίζουν έδαφος στην αγορά. Τα προϊόντα με βάση τα φυτά έχουν αυξηθεί με τριπλάσιο ρυθμό από τις συνολικές πωλήσεις τροφίμων και ποτών, σημειώνοντας άλμα 12,8% σε ετήσια βάση σε σύγκριση με την αύξηση 4,2% για όλες τις πωλήσεις προϊόντων, σύμφωνα με τα στοιχεία της SPINS. 

Οι εταιρείες κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες των καταναλωτών προβάλλοντας ισχυρισμούς για την καλή διαβίωση των ζώων. Το 77% των καταναλωτών ανησυχεί για την καλή μεταχείριση των ζώων στα τρόφιμα, σύμφωνα με έκθεση του 2018 της Technomic και της Αμερικανικής Εταιρείας για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Ζώων. Τα νέα στοιχεία της SPINS που παρουσιάστηκαν δείχνουν ότι περισσότεροι κατασκευαστές κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων προβάλλουν τώρα τέτοιου είδους ισχυρισμούς απ’ ό,τι πριν από την πανδημία. Οι ισχυρισμοί για την καλή μεταχείριση των ζώων στα προϊόντα κρέατος αυξήθηκαν κατά 7,5% και κατά 3,3% στα γαλακτοκομικά προϊόντα. 

Αρκετές εταιρείες προσπαθούν να βελτιώσουν τη συμπεριφορά τους προς τα ζώα. Περισσότερες από 200 εταιρείες – συμπεριλαμβανομένων των General Mills, Kraft Heinz, Unilever, Hormel και Conagra – έχουν δεσμευτεί να υιοθετήσουν τα πρότυπα καλής διαβίωσης των ζώων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.