Το υποθαλάσσιο καλώδιο 2Africa Pearls συνδέει την Αφρική, την Ευρώπη και την Ασία με πρόσβαση σε 3 δις. ανθρώπους στο internet

Το Facebook ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το καλώδιο 2Africa Pearls θα επεκταθεί πάνω από 45.000 χιλιόμετρα συνδέοντας εννέα επιπλέον τοποθεσίες. Το υποθαλάσσιο καλώδιο θα συνδέει απευθείας τρεις ηπείρους: Αφρική, Ευρώπη και Ασία. Η συγκεκριμένη επέκταση 2Africa αποτελεί το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα στον κόσμο, ξεπερνώντας το ρεκόρ της έκτασης της γραμμής SEA-ME-WE 3 39.000 χιλιόμετρα και συνδέει 33 χώρες σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία, τη Μέση Ανατολή και τη Δυτική Ευρώπη.

Η συνεχιζόμενη επένδυση σε υποθαλάσσια καλώδια αποτελεί μέρος των προσπαθειών του Facebook να εντάξει περισσότερους ανθρώπους στο διαδίκτυο. Αρχικά ο γίγαντας του διαδικτύου επικεντρώθηκε στην παροχή της δυνατότητας του διαδικτύου στον πληθυσμό της Αφρικής, περίπου 1,2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Το σχέδιο διαμορφώθηκε μέσω της κοινοπραξίας, η οποία τοποθέτησε καλώδια 37.000 χιλιομέτρων που συνδέουν 23 χώρες στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη. Τον περασμένο μήνα το Facebook αύξησε τον αριθμό των χωρώ σε 26, προσθέτοντας τις Σεϋχέλλες, τις Νήσους Κομόρες, την Αγκόλα και το νοτιοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας. 

Το 2Africa Pearls συνδέει τις Αίγυπτος-Μπαχρέιν, Ινδία, Ιράκ, Κουβέιτ, Ομάν, Πακιστάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ. Χάρη στην προσθήκη της επέκτασης επιδιώκει να παρέχει συνδεσιμότητα σε επιπλέον 1,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους συνδέοντας συνολικά 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους σύμφωνα με το Facebook. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι αυτά τα άτομα βρίσκονται σε 33 χώρες αντιπροσωπεύοντας το (36%) του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η κοινοπραξία 2Africa εξακολουθεί να συμπεριλαμβάνει τις εταιρείες : China Mobile International, Facebook, MTN GlobalConnect, Orange, STC, Telecom Egypt, Vodafone και WIOCC. Ωστόσο δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την κοινοπραξία ως προς το πότε θα οριστικοποιηθεί η κατασκευή του υποθαλάσσιου καλωδίου. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here