26 Απρ 2024
READING

Το Facebook λανσάρει νέες συσκευές Portal

5 MIN READ

Το Facebook λανσάρει νέες συσκευές Portal

Το Facebook λανσάρει νέες συσκευές Portal

Το Facebook ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες δύο νέες συσκευές βιντεοκλήσεων Portal, εμπλουτίζοντας τον αναπτυσσόμενο κατάλογο υλικού του, ενώ προσθέτει επίσης μια νέα επιλογή Portal for Business, η οποία στοχεύει να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις βιντεοκλήσεις για βελτιωμένη συνεργασία και αποτελεσματικότητα. 

Αρχικά για τις νέες συσκευές – επιδιώκοντας να αξιοποιήσει το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την εξ αποστάσεως εργασία, το οποίο έχει ήδη τροφοδοτήσει την αυξημένη χρήση των έξυπνων οικιακών εργαλείων Portal, το Facebook λανσάρει τώρα το Portal+ της επόμενης γενιάς, το οποίο περιλαμβάνει μια ανακλινόμενη οθόνη 14 ιντσών και το Portal Go, μια φορητή συσκευή βιντεοκλήσεων 10 ιντσών. 

Το Portal Go είναι η μεγαλύτερη αλλαγή. Το Portal Go, που ουσιαστικά πρόκειται για μια οθόνη βίντεο σε μέγεθος iPad (αν και πιο ογκώδης) η οποία συνδέεται με τις επαφές του χρήστη στο Facebook για βιντεοκλήσεις, θα παρέχει διευρυμένη ικανότητα χρήσης για το εργαλείο, το οποίο θα μπορούσε να είναι δημοφιλές σε ποικίλες εφαρμογές. 

Κατά κάποιο τρόπο, το Portal Go θα μπορούσε να μην είναι τόσο δημοφιλές λόγω της δημοτικότητας του iPad, καθώς μεγάλο μέρος της αγοράς που κανείς θα υπέθετε ότι θα ενδιαφερόταν για τη συσκευή έχει ήδη μια παρόμοια επιλογή, αλλά θα μπορούσε να εξυπηρετήσει έναν ξεχωριστό σκοπό για τη διευκόλυνση της πιο άμεσης σύνδεσης με την οικογένεια και τους φίλους, η οποία αποτέλεσε βασικό ζήτημα κατά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. 

Θα μπορούσε, επίσης, να είναι μια καλή συνοδευτική συσκευή για όσους εργάζονται από το σπίτι, με τα χαρακτηριστικά της κάμερας του Facebook που ρυθμίζονται αυτόματα να βοηθούν στη διευκόλυνση των βιντεοκλήσεων καλύτερης ποιότητας, και με τη δυνατότητα να μεταφέρεται η συσκευή οπουδήποτε, αυτό θα μπορούσε να προσφέρει νέες ευκαιρίες για τις βιντεοσυνεδριάσεις. 

Εν τω μεταξύ, το Portal+ εστιάζει πιο συγκεκριμένα στην επαγγελματική χρήση. 

Το νέο Portal+ 14 ιντσών διαθέτει μια έξυπνη κάμερα 12MP με εξαιρετικά ευρύ οπτικό πεδίο. Τα στερεοφωνικά ηχεία του παρέχουν ήχο υψηλής πιστότητας για κρυστάλλινο ήχο. Με την αύξηση των εξ αποστάσεως και υβριδικών μοντέλων εργασίας, το Portal+ αποτελεί μια ιδανική αποκλειστική οθόνη για επαγγελματικές κλήσεις, απελευθερώνοντας τους υπολογιστές των χρηστών ώστε να μπορούν να κρατάνε σημειώσεις, να προβάλλουν μια παρουσίαση ή να κάνουν πολλαπλές εργασίες. Χάρη στη μεγάλη οθόνη, μπορεί κανείς να βλέπει ταυτόχρονα έως και 25 άτομα σε λειτουργία γκαλερί σε μια κλήση Zoom. Είναι επίσης ιδανικό για συνομιλία με την οικογένεια και τους φίλους όταν τελειώσει η εργάσιμη ημέρα.

Η στροφή στην εργασία από το σπίτι, η οποία φαίνεται ότι θα γίνει μόνιμη αλλαγή για πολλούς, θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση της ζήτησης για βελτιωμένες συσκευές βιντεοκλήσεων και το Portal+ ευθυγραμμίζεται με αυτό, ενώ το Facebook προσθέτει επίσης υποστήριξη για το Microsoft Teams σε όλες τις συσκευές Portal για να ευθυγραμμιστεί περαιτέρω με τη συγκεκριμένη χρήση. 

Επιπλέον, το Facebook εγκαινιάζει το Portal for Business, μια νέα υπηρεσία που απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η οποία έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα εργαλεία βιντεοκλήσεων και συνεργασίας του Portal. 

Με το Portal for Business, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να δημιουργούν και να διαχειρίζονται λογαριασμούς εργασίας στο Facebook για τις ομάδες τους. Αυτός είναι ένας νέος τύπος λογαριασμού στο Portal και θα είναι διαθέσιμος για πολλά προϊόντα εργασίας του Facebook κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους. 

Όπως ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πρόσφατα, οι επαγγελματικοί λογαριασμοί του Facebook θα επιτρέπουν στους επιχειρηματίες χρήστες να συνδέονται και να λειτουργούν το Business Manager χωρίς να απαιτείται προσωπικός λογαριασμός. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν επίσης να διαχειρίζονται αυτούς τους λογαριασμούς εκ μέρους των υπαλλήλων τους, παρέχοντας μεγαλύτερο διαχωρισμό μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής χρήσης. 

Το Portal for Business θα περιλαμβάνει επίσης ένα στοιχείο διαχείρισης συσκευών, το οποίο θα επιτρέπει στους διαχειριστές της εταιρείας να διαχειρίζονται συσκευές που έχουν ρυθμιστεί από υπαλλήλους με πρόσβαση στο Portal for Business.  

Ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραμένουν η ξεκάθαρη βασική εστίασή του, το Facebook κινείται όλο και περισσότερο και στον τομέα του υλικού, με την ανάπτυξη ακουστικών VR, γυαλιών AR και συσκευών βιντεοκλήσεων μεταξύ της αυξανόμενης σειράς καταναλωτικών προϊόντων της εταιρείας. 

Αυτό βοήθησε στη διεύρυνση των δυνατοτήτων του, με το Facebook να αναφέρει σημαντική αύξηση στην κατηγορία εσόδων “Other” (δηλαδή όλα όσα δεν περιλαμβάνονται στις εφαρμογές του) κατά το περασμένο έτος. 

Η πανδημία ήταν καθοριστικός παράγοντας για αυτό, και η στροφή προς την απομακρυσμένη σύνδεση, και οι άνθρωποι που αναζητούν εναλλακτικές μορφές ψυχαγωγίας. Αλλά στην πραγματικότητα, η πανδημία απλώς επιτάχυνε τις τάσεις που ήδη υπήρχαν, και ήταν ήδη σε σταθερή άνοδο. 

Η αυξημένη συνδεσιμότητα διευκολύνει περισσότερες επιλογές εργασίας, οι οποίες θα μειώσουν το κόστος μετακίνησης και τη ρύπανση, ενώ παράλληλα θα περιορίσουν τη συμφόρηση και θα σταθεροποιήσουν τις τιμές των ακινήτων σε προνομιακές τοποθεσίες κ.λπ. Αυτό θα μπορούσε επίσης να βελτιώσει την ποιότητα ζωής, με τα επιπρόσθετα οφέλη των πιο ευέλικτων ρυθμίσεων εργασίας να υποδεικνύουν ένα ευρύ φάσμα λογικών μετατοπίσεων. Οι εξελίξεις του VR ήταν επίσης ήδη επερχόμενες, και τώρα, το Facebook μπορεί να ηγηθεί και αυτής της προσπάθειας, ενώ η συνεργασία με την Ray Ban για τα “έξυπνα” γυαλιά Stories είναι ένα άλλο στοιχείο που βασίζεται στη ροή φυσικών προϊόντων του Facebook και διευρύνει την ικανότητά του για μελλοντικά, παρόμοια εργαλεία. 

Αυτός είναι ένας κρίσιμος τομέας για την εταιρεία. Και παρόλο που μπορεί να φαίνεται δευτερεύον για τον Zuckergburg και τους συνεργάτες του, υπάρχει η δυνατότητα το Facebook να γίνει ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής ζωής πολλών ανθρώπων μέσω των hardware streams του. 

Σίγουρα κάποιες από τις ευρύτερες ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής που συνδέονται με το Facebook θα περιορίσουν σε κάποιο βαθμό την υιοθέτηση του Portal. Όμως, η ανάπτυξη είναι σε εξέλιξη και καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν αυτές τις συσκευές, θα ακολουθήσουν και άλλοι, συμβάλλοντας στη συγκέντρωση σταθερής σταδιακής δυναμικής για την επόμενη μεγάλη κίνηση του Facebook.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.