Το Clubhouse παρουσιάζει το Wave μια λειτουργία για ιδιωτικές συνομιλίες

Πρόσφατα το Clubhouse παρουσίασε το Wave, μια λειτουργία που διευκολύνει την έναρξη ιδιωτικών συνομιλιών με φίλους όταν αυτοί είναι συνδεδεμένοι. Διαθέσιμο παγκοσμίως σε iOS και Android, το Wave θα αντικαταστήσει την έναρξη μιας μόνο ιδιωτικής συνομιλίας με φίλους δίνοντας τη δυνατότητα αιτήματος για έναρξη επικοινωνίας με πολλά άτομα ταυτόχρονα, με προϋπόθεση ότι οι χρήστες ακολουθούν ο ένας τον άλλον. Όποιος δέχεται θα συμμετέχει στο ιδιωτικό “room” του χρήστη που έκανε το αίτημα.

Τα άτομα που προσκαλεί ένας χρήστης για συνομιλία λαμβάνουν μια ειδοποίηση ότι έχουν προσκληθεί σε μια αίθουσα. Αν το αίτημα απορριφθεί, αυτό δεν γνωστοποιείται, ενώ εάν γίνει αποδεκτό τότε προστίθενται σε ένα ιδιωτικό “δωμάτιο” μαζί με τον χρήστη και οποιονδήποτε άλλον αποδέχτηκε την πρόσκλησή.

Κατά την αναμονή για να συνδεθούν οι φίλοι, ο χρήστης μπορεί περιηγείται στην εφαρμογή και να συμμετέχει σε άλλα “δωμάτια”. Όταν κάποιος συμμετάσχει στο ιδιωτικό “δωμάτιο”, τότε ο χρήστης ειδοποιείται από το Wave.

Αυτά τα ιδιωτικά “δωμάτια” μπορούν ακόμα να καταγγελθούν στο Clubhouse αν κάποιος παραβιάζει τους κανόνες. Επιπλέον, αν κάποιος κάνει πρόσκληση σε άτομα που έχουν μπλοκάρει ο ένας τον άλλον, τότε το πρώτο άτομο που θα συμμετάσχει θα έχει πρόσβαση, αλλά το επόμενο άτομο δεν θα μπορεί να μπει, αφού ένας χρήστης στο δωμάτιο τον έχει μπλοκάρει.

Για να αποκτήσουν πρόσβαση, οι χρήστες πρέπει να έχουν κατεβάσει την τελευταία έκδοση του Clubhouse. 

Αν και το Clubhouse παρουσίασε πρόσφατα διάφορες αναβαθμίσεις, η εφαρμογή εξακολουθεί να μην διαθέτει ζωντανές λεζάντες με όσα ακούγονται, καθιστώντας την απρόσιτη για τους χρήστες που είναι κωφοί ή βαρήκοοι. Τα Facebook Live Audio Rooms και το Twitter Spaces υποστηρίζουν ήδη αυτή τη λειτουργία.