27 Απρ 2024
READING

Οι αλλαγές στο απόρρητο της Apple αυξάνουν τις τιμές των διαφημίσεων για το ηλεκτρονικό εμπόριο

3 MIN READ

Οι αλλαγές στο απόρρητο της Apple αυξάνουν τις τιμές των διαφημίσεων για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Οι αλλαγές στο απόρρητο της Apple αυξάνουν τις τιμές των διαφημίσεων για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Το αυξανόμενο κόστος των διαφημίσεων μέσω κινητών τηλεφώνων θα ωθήσει και πάλι τους διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής να βρουν τρόπους για να βελτιώσουν την απόδοση των διαφημιστικών καμπανιών.

Οι εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου πληρώνουν υψηλότερες τιμές για την ψηφιακή διαφήμιση μετά την αλλαγή πολιτικής της Apple για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που κατέστησε δυσκολότερη την παρακολούθηση των χρηστών iPhone και τη προσέγγιση τους με σχετικό marketing. Αυτό, θα ωθήσει και πάλι τους διαδικτυακούς εμπόρους να βρουν τρόπους να βελτιώσουν την απόδοση των εκστρατειών τους.

Με αφορμή τις ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο, η Apple άρχισε να εμφανίζει στα iPhone ένα αναδυόμενο παράθυρο που ζητούσε από τους χρήστες να συναινέσουν στην παρακολούθηση από εφαρμογές – ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται App Tracking Transparency (ATT). Σύμφωνα με έρευνες, το ποσοστό των χρηστών που παρακολουθούνται μειώθηκε από 73% σε 32%. Αντίστοιχα, το μέσο κόστος των μετατροπών για τους φορείς ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκε σημαντικά. Οι τάσεις αυτές είναι πιθανό να συνεχιστούν παράλληλα με τον αυξημένο ανταγωνισμό για τις διαφημιστικές αναρτήσεις, ιδίως όταν πλέον ο αριθμός των καταναλωτών που συναινούν στην παρακολούθηση είναι μειωμένος.

Λόγω των αλλαγών που έκανε η Apple, έχει γίνει πιο δύσκολο να εντοπιστούν οι κατάλληλοι χρήστες και η στόχευση είναι πλέον πιο ανακριβής, γεγονός που εκδηλώνεται με υψηλότερο κόστος για την απόκτηση ενός συγκεκριμένου χρήστη. Αυτό το υψηλότερο κόστος για τις εταιρίες ηλεκτρονικού εμπορίου έρχεται σε μια εποχή που ανταγωνίζονται για την προσέλκυση των καταναλωτών εν μέσω μιας ραγδαίας ανόδου των ηλεκτρονικών αγορών μετά την έναρξη της πανδημίας. Έτσι, οι αλλαγές στην προστασία των προσωπικών δεδομένων της Apple έχουν προστεθεί στην αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι φέτος, καθώς η πανδημία συνεχίζει να επηρεάζει τη συμπεριφορά των καταναλωτών.

Την ίδια στιγμή, το Facebook, τα έσοδα του οποίου προέρχονται κυρίως από διαφημίσεις για κινητά, αντέδρασε για την ενημέρωση της Apple και προειδοποίησε για τις αρνητικές επιπτώσεις της. Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υποστήριξε ότι η αλλαγή θα μεγεθύνει την δυσκολία για τις μικρές επιχειρήσεις που προσπαθούν να ανακάμψουν από την πανδημία, καθιστώντας τις καμπάνιες τους λιγότερο αποτελεσματικές, ενώ θα ενοχλήσει τους καταναλωτές δείχνοντάς τους διαφημίσεις άσχετες με τα ενδιαφέροντά τους. Το Facebook, ωστόσο, είναι μεταξύ των εταιρειών που αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν στην ενημέρωση της Apple, προσπαθώντας πλέον να αναπτύξουν τρόπους για τη στόχευση διαφημίσεων χωρίς να βασίζονται σε προσωπικά δεδομένα. 

Εν μέσω αυτών των διαταραχών, είναι σημαντικό οι εταιρίες ηλεκτρονικού εμπορίου να βρουν επίσης τρόπους να προσαρμόσουν τις στρατηγικές τους για να βελτιώσουν την απόδοση των διαφημίσεων και να αποφύγουν τις άσκοπες δαπάνες. Μια βασική τακτική είναι η διαφοροποίηση των πηγών επισκεψιμότητας για τον εντοπισμό των πιο παραγωγικών μεθόδων για την απόκτησης πελατών.

Οι αυξημένες δυσκολίες με τον εντοπισμό του κοινού ωθούν επίσης τις εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου να εξετάσουν το ενδεχόμενο της τοποθέτησης διαφημίσεων εν μέσω ψηφιακού περιεχομένου που είναι σχετικό με μια ομάδα καταναλωτών. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.