24 Απρ 2024
READING

Η Gap και η αειφορία

3 MIN READ

Η Gap και η αειφορία

Η Gap και η αειφορία

Σε μια σύνοψη τόσο των ενεργειών όσο και της προόδου της προς τις δεσμεύσεις της Gap σχετικά με τη βιωσιμότητα, δημοσιεύθηκε η έκθεση Global Sustainability για το 2020, στην οποία περιγράφονται λεπτομερώς οι διεθνείς προσπάθειες της εταιρείας καθώς και των υπόλοιπων εμπορικών σημάτων της συμπεριλαμβανομένων των Old Navy, Gap, Banana Republic και Athleta.

Η έκθεση καλύπτει διεξοδικά τις παγκόσμιες δραστηριότητες της Gap για το οικονομικό έτος 2020. Η εταιρεία δεσμεύεται να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί με τέτοιον τρόπο προσφέροντας ασφαλείς και δίκαιες συνθήκες εργασίας για τους ανθρώπους που παράγουν τα προϊόντα ενώ παράλληλα λαμβάνει υπόψη της τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. 

Υλική παραγωγή

Αρχικά η Gap ανακοίνωσε τον στόχο της να χρησιμοποιεί 100% πιο βιώσιμο βαμβάκι έως το 2025. Ήδη οδεύει προς τον συγκεκριμένο στόχο μέσω μιας συνεργασίας με το Cotton Trust Protocol των ΗΠΑ. Πλέον κάθε μία από τις μάρκες έχει εντάξει πιο βιώσιμα προϊόντα εφαρμόζοντας  ανάλογες πρακτικές στις αλυσίδες εφοδιασμού τους. 

Για παράδειγμα το εμπορικό σήμα Old Navy έως το 2022 θα χρησιμοποιεί 100% βαμβάκι από βιώσιμες πηγές. Επιπλέον η Banana Republic χρησιμοποίησε πάνω από 60% βιώσιμες πηγές για την ανοιξιάτικη συλλογή του 2020, συμπεριλαμβανομένων και των τζιν, ενώ η Gap ξεκίνησε τη δημιουργία της συλλογής Generation Good, χρησιμοποιώντας οργανικά και ανακυκλωμένα υφάσματα.

Επιπροσθέτως η Gap δεσμεύεται όσον αφορά την εξάλειψη των πλαστικών μίας χρήσης έως το 2030, ένας στόχος ο οποίος βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ολοκληρωθεί με επιτυχία μέσω διαφόρων συνεργασιών όπως για παράδειγμα συμμετέχοντας στο Fashion Pact, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία εναλλακτικών λύσεων σχετικά με τα πλαστικά μιας χρήσης. Η έκθεση τόνισε ότι κατάφερε στο κομμάτι της συσκευασίας να μειώσει το μέγεθος των polybags που χρησιμοποιεί ενώ παράλληλα αντικατέστησε με 50% ανακυκλωμένο υλικό τις συσκευασίες αποστολής. 

Ενίσχυση της ανάπτυξης του εργατικού δυναμικού 

Στοχεύοντας στην αναγνώριση της γυναικείας επιχειρηματικής δραστηριότητάς η Gap προσεγγίζει επαγγελματικά ένα εκατομμύριο γυναίκες και κορίτσια έως το 2022 μέσω του προγράμματος Personal Advancement και Career Enhancement. Ήδη εργάζονται 804.000 άτομα και το πρόγραμμα στοχεύει να παρέχει στις γυναίκες δεξιότητες, τεχνική κατάρτιση και υποστήριξη με στόχο την προώθηση της  καριέρα τους. Επίσης το πρόγραμμα προώθησης της Old Navy’s με όνομα This Way ONward έχει καταφέρει να εντάξει στο δυναμικό του 10.000 πτυχιούχους ενώ μέσω του προγράμματος από το 2015 θα προσφέρει μέχρι και 20.000 ευκαιρίες απασχόλησης σε νέα άτομα. 

Μέσω της συμμαχίας USAID Gap Women plus Water, η εταιρεία δεσμεύτηκε να προωθήσει την πρόσβαση σε πόσιμο νερό και αποχέτευση για δύο εκατομμύρια ανθρώπους έως το 2023, στις κοινοτικές υφαντικές βιομηχανίες της Ινδίας. Από το 2020, η Gap  δήλωσε ότι έχει προσφέρει τη δυνατότητα σε 650.000 ανθρώπους να αποκτήσουν καλύτερη πρόσβαση σε πόσιμο νερό και αποχέτευση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.