24 Απρ 2024
READING

Η πλατφόρμα second hand ThredUp δημιουργεί κέντρο διανομης 190.000 m2 για 16.5 εκ. προιόντα

2 MIN READ

Η πλατφόρμα second hand ThredUp δημιουργεί κέντρο διανομης 190.000 m2 για 16.5 εκ. προιόντα

Η πλατφόρμα second hand ThredUp δημιουργεί κέντρο διανομης 190.000 m2 για 16.5 εκ. προιόντα

Η ThredUp εξελίσσεται ακόμη περισσότερο σχεδιάζοντας να ανοίξει το μεγαλύτερο και πιο αυτοματοποιημένο κέντρο διανομής της εταιρείας μέχρι σήμερα. Η κορυφαία διαδικτυακή πλατφόρμα μεταπώλησης γυναικείων και παιδικών ενδυμάτων, παπουτσιών καθώς και αξεσουάρ επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ. Πρόκειται να δημιουργήσει ένα κτίριο 190.000 τετραγωνικών μέτρων, στο οποίο θα εγκατασταθεί η αλυσίδα εφοδιασμού. Η ThredUp δήλωσε ότι πρόκειται να επενδύσει 70 εκατομμύρια δολάρια για την δημιουργία του νέου κέντρου. 

Η συγκεκριμένη ενέργεια θα μπορέσει να υπερδιπλασιάσει τη συνολική ικανότητα διανομής της ThredUp, αγγίζοντας τα 16,5 εκατομμύρια αντικείμενα σε όλο το δίκτυό της. Επιπλέον η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη νέα εγκατάσταση για να επεκτείνει περαιτέρω το λειτουργικό κομμάτι της πλατφόρμας της εξαιτίας της συνεχόμενα αυξανόμενης ζήτησης των καταναλωτών για second hand ενδύματα και αξεσουάρ. Σύμφωνα με την έκθεση μεταπώλησης της ThredUp για το 2021, 52,6 εκατομμύρια Αμερικανοί μεταπώλησαν τα ρούχα τους το 2020, ενώ το (76%) των ανθρώπων που δεν έχουν πραγματοποιήσει ποτέ κάπου είδους μεταπώληση είναι πρόθυμοι να το δοκιμάσουν. 

Η ThredUp θα ξεκινήσει να υποδέχεται προϊόντα στο νέο κέντρο διανομής το δεύτερο τρίμηνο του 2022 έχοντας αρχική χωρητικότητα 500.000 τεμαχίων. Ακόμη η εταιρεία πρόκειται να απασχολήσει 300 άτομα στο νέο κέντρο διανομής σχεδιάζοντας να αγγίξει συνολικά τα 2.000. Παράλληλα η γνωστή εταιρεία μεταπώλησης αναπτύσσει ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητές της επιδιώκοντας συνεργασίες με μεγάλη ποικιλία retailers. Για παράδειγμα τον Ιούλιο του 2021 το brand αθλητικών ειδών Fabletics αποφάσισε να αξιοποιήσει το πρόγραμμα μεταπώλησης της ThredUp ως υπηρεσίας τόσο στο online όσο και στα φυσικά κατάστημα.

Το νέο κέντρο διανομής της ThredUp υπογραμμίζει την επένδυση της εταιρείας στην τεχνολογία και στο λογισμικό που τροφοδοτεί το δίκτυό της. Συνδυαστικά με την τεράστια έκταση του κέντρου καθώς και των νέων δυνατοτήτων αυτοματοποίησης η ThredUp γίνεται ακόμη πιο αποδοτική. Η εταιρεία έχει συνάψει συνεργασίες και με πολλούς άλλους retailers, συμπεριλαμβανομένης της Gap, η οποία προσφέρει επίσης στους πελάτες πρόσβαση στα ThredUp kits. Επιπλέον ο ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου του Walmart διαθέτει ένα ειδικό section ThredUp προσφέροντας σχεδόν 750.000 γυναικεία και παιδικά ρούχα, αξεσουάρ, υποδήματα και τσάντες. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.