20 Απρ 2024
READING

Οι αμοιβές και οι διαφημίσεις των ποδοσφαιριστών

3 MIN READ

Οι αμοιβές και οι διαφημίσεις των ποδοσφαιριστών

Οι αμοιβές και οι διαφημίσεις των ποδοσφαιριστών

Οι δύο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές του κόσμου, o Cristiano Ronaldo και ο Lionel Messi, έχουν αλλάξει θέσεις και φορούν νέες φανέλες, αλλά έχουν γνωστές αμοιβές, οι οποίες ανέρχονται συνολικά στα 235 εκατομμύρια δολάρια αυτή τη σεζόν. 

Πριν περάσουν 24 ώρες από την είδηση ότι ο μεγάλος ποδοσφαιριστής Cristiano Ronaldo άφησε τη Juventus της Ιταλίας για να ενταχθεί στη Manchester United της Αγγλίας, ο σούπερ σταρ επιθετικός έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες πωλήσεις στον ιστότοπο αθλητικών ειδών Fanatics και ξεπέρασε τις πωλήσεις άλλων κορυφαίων παικτών που άλλαξαν ομάδα τα τελευταία χρόνια. Ξεπέρασε μέχρι και τον αντίπαλο του ποδοσφαιριστή Lionel Messi, ο οποίος μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι αφήνει την Barcelona για να ενταχθεί στην Paris Saint-Germain.

Η απήχηση που έχει από τον κόσμο τον βοήθησε να ανακτήσει την πρώτη θέση στη φετινή κατάταξη για τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Ο Ronaldo πρόκειται να κερδίσει 125 εκατομμύρια δολάρια προ φόρων τη σεζόν 2021-22, με τα 70 εκατομμύρια δολάρια να προέρχονται από μισθό και μπόνους για την επιστροφή του στη United. Τα υπόλοιπα προέρχονται από προσωπικές διαφημίσεις και συνεργασίες με μάρκες όπως η Nike, η Herbalife, η Clear και το CR7 που περιλαμβάνει αρώματα, εσώρουχα, γυαλιά, ξενοδοχεία, γυμναστήρια και άλλα. 

Μόνο τρεις άλλοι εν ενεργεία αθλητές βγάζουν περισσότερα χρήματα εμπορικά: Ο Roger Federer (90 εκατομμύρια δολάρια), ο LeBron James (65 εκατομμύρια δολάρια) και ο Tiger Woods (60 εκατομμύρια δολάρια). Ωστόσο, ο Ronaldo δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, καθώς εξακολουθεί να ξεπερνά πολλούς αντιπάλους του στην Ευρώπη. 

Εκτοπίστηκε από την πρώτη θέση ο μακροχρόνιος αντίπαλός του, ο 34χρονος Lionel Messi, ο οποίος μετά από 21 χρόνια στην Barcelona μεταφέρθηκε στην PSG, όπου θα αμείβεται με 75 εκατομμύρια δολάρια αυτή τη σεζόν, βοηθώντας τον να βρεθεί στο νούμερο 2 της λίστας με 110 εκατομμύρια δολάρια. Θα ενισχύσει τον μισθό του στην PSG με περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια σε διαφημιστικές συμφωνίες από εταιρείες όπως η Adidas, η Pepsi και η Budweiser, τις οποίες μόλις πέρυσι ανέλαβε στο πλαίσιο τριετούς συμβολαίου.

Συνολικά, οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές αναμένεται να εισπράξουν κέρδη προ φόρων ύψους 585 εκατομμυρίων δολαρίων τη φετινή σεζόν, έναντι 570 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι. Οι μισθοί και τα μπόνους αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού ποσού – 415 εκατομμύρια δολάρια – και είναι αυξημένα κατά 2,6% σε σχέση με πέρυσι, καθώς οι περισσότεροι σύλλογοι συνεχίζουν να είναι προσεκτικοί λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί γύρω από τα αναδυόμενα στελέχη του Covid-19. 

Η PSG διεκδικεί πλέον τρεις από τους πέντε πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του 29χρονου Neymar, ο οποίος βρίσκεται και πάλι στο Νο. 3 με 95 εκατομμύρια δολάρια, και του 22χρονου Kylian Mbappe, ο οποίος είναι στο Νο. 4 με 43 εκατομμύρια δολάρια. Ο Mohamed Salah της Liverpool, 29 ετών, συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα με 41 εκατομμύρια δολάρια. Φέτος, ο 37χρονος Andres Iniesta επιστρέφει ως ο μοναδικός παίκτης από μη ευρωπαϊκή ομάδα, και βρίσκεται στο Νο. 7 με 35 εκατομμύρια δολάρια, αφού υπέγραψε διετή επέκταση συμβολαίου με τη Vissel Kobe στην Ιαπωνία. 

Στη θέση Νο. 6 της κατάταξης για τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές  βρίσκεται ο 33χρονος Robert Lewandowski, της Bayern με ισοπαλία εσόδων με τον Andres Iniesta. Με μικρή διαφορά, την επόμενη αμέσως θέση κατέχει ο Paul Pogba, ο οποίος φαίνεται ότι θα επεκτείνει το συμβόλαιο με την United, με κέρδος 34 εκατομμύρια δολάρια.  Ακολουθεί ο Gareth Bale της Real Madrid με 32 εκατομμύρια και τέλος, ο Eden Hazard, επίσης της Real, με 29 εκατομμύρια δολάρια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.