26 Απρ 2024
READING

Vault | η νέα πειραματική διαδικτυακή πλατφόρμα της Gucci

3 MIN READ

Vault | η νέα πειραματική διαδικτυακή πλατφόρμα της Gucci

Vault |  η νέα πειραματική διαδικτυακή πλατφόρμα της Gucci

Tο Vault στοχεύει να υπάρχει ως μια πλατφόρμα πολλών λειτουργιών: ένα μουσείο, μια βιβλιοθήκη και ένας τόπος συνάντησης.Το νέο κατάστημα πολυμέσων φέρει μια πολύχρωμη σύνθεση μιας σειράς αισθητηριακών εξερευνήσεων δίπλα σε μια παράξενη γκάμα προϊόντων. Τα κομμάτια περιλαμβάνουν αναπαλαιωμένα αντικείμενα Gucci, μαζί με δημιουργίες νέων σχεδιαστών, σε μια μορφή τύπου editorial.

Αξεσουάρ, vintage ρούχα και είδη σπιτιού αποτελούν μέρος της συλλογής, συμπεριλαμβανομένων κομματιών από πορσελάνινων συλλογών Gucci της δεκαετίας του ’80. 

Προς το παρόν με την ονομασία Edition 1: Discovery, η πλατφόρμα φαίνεται να εξελίσσεται, διευρύνοντας την προσφορά της και παράγοντας περισσότερες πειραματικές ευκαιρίες. Οι αγοραστές πρέπει να εγγραφούν στο αποκλειστικό κατάστημα προκειμένου να αγοράσουν τα αντικείμενα, ενώ πολλά κομμάτια Gucci έχουν ήδη εξαντληθεί από την έναρξη λειτουργίας. 

Το όραμα είναι να δημιουργηθεί για την Gucci ένας χώρος αφιερωμένος στις εκφραστικές, αισθητικές και κοινωνικές αναφορές.  Έχει δημιουργηθεί με το πιο κατάλληλο μέσο της εποχής, καθώς όλοι έχουν πρόσβαση, το διαδίκτυο. Μέσω της πλατφόρμας, η Gucci φέρνει κοντά χαρακτήρες που, με την πρώτη ματιά, δεν φαίνεται να έχουν τίποτα κοινό. Το Vault, λοιπόν,  θεωρείται ένας χώρος καινοτομίας, δημιουργικότητας και εξέλιξης. 

Η πιο εμφανής κατηγορία του Vault είναι η “Vintage Selection”, η οποία περιλαμβάνει επιλεγμένα μεταχειρισμένα, vintage κομμάτια Gucci. Τα προϊόντα που περιλαμβάνονται έχουν επισκευαστεί και συχνά προσαρμοστεί. Τα αντικείμενα για αυτή την έκδοση περιλάμβαναν την vintage τσάντα ώμου GG plus της δεκαετίας του ’70, τη δερμάτινη ντουλάπα Gucci της δεκαετίας του ’80 και κασκόλ με κλασσικά μοτίβα. Κάθε μεμονωμένη σελίδα προϊόντος συνοδεύεται από ένα πλήρες προφίλ που καλύπτει την ιστορία του αντικειμένου και την ιστορία πίσω από την παραγωγή του. 

Οι νέοι σχεδιαστές αποτελούν την κατηγορία “Conversations”, αναδεικνύοντας μια διεθνή ποικιλία δημιουργών που έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με την πολυτελή εταιρεία. Κάθε σχεδιαστής έχει επιλεγεί για την ικανότητά του να αμφισβητεί τις συμβάσεις της μόδας. 

Κάθε σχεδιαστής που παρουσιάζεται έχει μια ειδική σελίδα που ενημερώνει τους επισκέπτες για την ιστορία πίσω από την μάρκα, τη διαδικασία παραγωγής και τη διαθέσιμη συλλογή. Στόχος της πλατφόρμας είναι να συνεχίσει να εξελίσσει αυτή τη συνεργατική ιδέα για να διευρύνει τα όρια των παραδοσιακών αγορών και να συνεχίσει να επεκτείνει την προσφορά σχεδιαστών καθώς ο ιστότοπος αναπτύσσεται. 

Στην τρέχουσα έκδοσή του, οι επισκέπτες του ιστότοπου μπορούν να παρακολουθήσουν ευφάνταστα βίντεο με ειδικούς που εξηγούν την ιστορία πίσω από ορισμένα vintage κεραμικά, καθώς και χιουμοριστικές συμβουλές styling και παρουσιάσεις μιας σειράς από αυτοπροσωπογραφίες που περιλαμβάνουν αντικείμενα από την παλιά συλλογή της. 

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα αποτελεί μια συναρπαστική προσθήκη στο δυναμικό της Gucci, επιτρέποντας τόσο τη δυνατότητα κυκλικής μόδας όσο και την ευκαιρία να αναδειχθούν ανερχόμενα ονόματα. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα στους λάτρεις και τους αγοραστές της Gucci να δημιουργήσουν μια πιο συγκεκριμένη σχέση με τον οίκο, μέσω της καλλιέργειας ενός διαλόγου που στοχεύει να εμπνεύσει και να συνδέσει την Gucci με μια ευφάνταστη ιστορία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.