25 Απρ 2024
READING

Instagram | Η νέα καμπάνια «Yours to Make» 

3 MIN READ

Instagram | Η νέα καμπάνια «Yours to Make» 

Instagram | Η νέα καμπάνια «Yours to Make» 

Το Instagram ανακοίνωσε την έναρξη της νέας παγκόσμιας καμπάνιας branding με τίτλο «Yours to Make», η οποία στοχεύει στην ανάδειξη των ωφελειών της σύνδεσης των ανθρώπων με την κοινότητα των εφαρμογών μέσω κοινών ενδιαφερόντων και τάσεων. Με άλλα λόγια η καμπάνια «Yours to Make» εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο κάποιος εξερευνά και ανακαλύπτει πτυχές του εαυτού του μέσω της πλατφόρμας του Instagram. 

Για τους νέους η ταυτότητα δεν ορίζεται αλλά είναι κάτι που διερευνάται συνεχώς. Είτε αυτό σημαίνει ότι προσπαθούν να ανακαλύψουν ποιοι πραγματικά είναι δημιουργώντας μία βαθύτερη σύνδεση με τους ανθρώπους που τους ενδιαφέρουν, είτε με το να πειραματίζονται με καινούρια ενδιαφέροντα. Η συγκεκριμένη καμπάνια, η οποία έχει κυρίως abstract χαρακτήρα και στυλ, εστιάζει στη πιο καλλιτεχνική πτυχή του Instagram αλλά και των εσωτερικών λειτουργιών της εφαρμογής. 

Ωστόσο κάτι που είναι ρεαλιστικό είναι ότι το Instagram έχει θεωρηθεί ως μία από τις βασικότερες πηγές άγχους και γενικότερα ψυχολογικών επιπτώσεων, ιδίως για τους νεότερους χρήστες. Στο πλαίσιο της έκθεσης των Facebook Files, η Wall Street Journal ανέφερε ότι: το (32%) των εφήβων κοριτσιών ανέφεραν ότι ενώ ένιωθαν άσχημα για το σώμα τους, το Instagram έκανε την κατάσταση ακόμη χειρότερη. Οι έφηβοι κατηγορούν το Instagram για την αύξηση του ποσοστού άγχους και τη κατάθλιψης. Ακόμη μεταξύ των εφήβων που ανέφεραν ότι είχαν αυτοκτονικές σκέψεις, το (13%) των Βρετανών χρηστών και το (6%) των Αμερικανών ανέφεραν ως πηγή του συγκεκριμένου προβλήματος το Instagram.

Έτσι ενώ η συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορεί να συνδέσει άτομα από διαφορετικές κοινότητες, υφίσταται και μια πιο σκοτεινή πλευρά της εφαρμογής. Γι’ αυτό τον λόγο το Facebook αντιμετωπίζει συχνά μία πρόκληση, καθώς προσπαθεί να συμβαδίσει με τις τελευταίες τάσεις και γεγονότα της νεότερης μερίδας των χρηστών. Όλα αυτά έχουν συμβάλλει στο γεγονός ότι το TikTok και το Snapchat καταφέρνουν να κερδίσουν έδαφος, εδραιώνοντας τη θέση τους στην ευρύτερη σφαίρα των social media. 

Φυσικά, το Facebook, το Instagram και το WhatsApp έχουν πολύ περισσότερους χρήστες, έχουν όμως μειωμένη αξιοπιστία, καθώς στηρίζονται περισσότερο στην στρατηγική για την άνοδο των εσόδων και όχι για την ανάδειξη άλλων βασικών πτυχών όπως είναι η προσωπικότητα, η πρωτοτυπία, το diversity και το exclusivity. Επομένως είναι λογικό άλλες πλατφόρμες όπως είναι το Snapchat για παράδειγμα, να καταφέρνουν να διατηρήσουν την αξιοπιστία τους. Ακόμη και έτσι το Facebook έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι παρά των συνεχομένων προσπαθειών του να συμβαδίσει με τα νέα δεδομένα του κόσμου των social media, δε τα καταφέρνει. 

Παραδείγματος χάρη τα φίλτρα AR του Snapchat είναι ιδιαίτερα πρωτοποριακά και μοναδικά, παρά το γεγονός ότι το Facebook έχει πολύ μεγαλύτερη τεχνική ικανότητα να παράγει καλύτερο και πιο ελκυστικό περιεχόμενο. Επιπλέον το TikTok πρωτοπορεί στον τομέα των trends, ξεπερνώντας το Instagram, ενώ ακόμη και το Twitter καταβάλει προσπάθειες να συμβαδίσει με τα νέα δεδομένα. 

Έτσι η νέα καμπάνια του Instagram τονίζει ότι η σύνδεση των ανθρώπων με διαφορετικές κοινότητες και ενδιαφέροντα μέσω της εφαρμογής, θα καταφέρει να συμβαδίσει με τα νέα δεδομένα της αγοράς. Αυτό θα ενισχύσει τόσο την αφοσίωση περισσότερων ανθρώπων στην εφαρμογή, όσο και στην ώθηση περισσότερων ανθρώπων να κατεβάσουν την εφαρμογή. Η καμπάνια του Instagram «Yours to Make» ξεκινά στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες μέσα στο έτος. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.