25 Απρ 2024
READING

Pret A Manger | Μετά την επιτυχία της συνδρομής στην αγορά της Αγγλίας σειρά έχει η αγορά των ΗΠΑ

3 MIN READ

Pret A Manger | Μετά την επιτυχία της συνδρομής στην αγορά της Αγγλίας σειρά έχει η αγορά των ΗΠΑ

Pret A Manger | Μετά την επιτυχία της συνδρομής στην αγορά της Αγγλίας σειρά έχει η αγορά των ΗΠΑ

Η αλυσίδα καφέ Pret A Manger έκανε launch μία συνδρομητική υπηρεσία καφέ στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον. Το ντεμπούτο της εταιρείας στις ΗΠΑ αποτελεί επακόλουθο της επιτυχίας στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Το 2020 η Pret A Manger συγκέντρωσε 16.500 συνδρομές την πρώτη μέρα που έγινε διαθέσιμη η υπηρεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έτσι μετά την συγκεκριμένη επιτυχία η Pret A Manger είναι πρόθυμη να προσφέρει στους πελάτες των ΗΠΑ ένα πρόγραμμα με παρόμοια οφέλη, ξεκινώντας με δωρεάν δοκιμή τον πρώτο μήνα για όλους τους νέους συνδρομητές. 

Η αγορά καφέ έχει καταφέρει να αντέξει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παρόλο που πολλοί άνθρωποι προέβλεπαν μείωση της κατανάλωσης καφέ την συγκεκριμένη περίοδο. Ωστόσο ορισμένα brands κατάφεραν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της κανονικότητας, με αποτέλεσμα διάφορες αλυσίδες να καταφέρουν να δημιουργήσουν έναν ισχυρό άξονα όσον αφορά τους πιστούς καταναλωτές προσφέροντας ειδικά προγράμματα όπως είναι οι συνδρομητικές υπηρεσίες, οι οποίες αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ανθεκτικές κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Πιο συγκεκριμένα η υπηρεσία θα λειτουργεί μέσω ψηφιακών πορτοφολιών Apple ή Google ή ακόμη και κωδικών QR, τα οποία θα αποστέλλονται μέσω email στους συνδρομητές. Όπως και στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πελάτες θα πρέπει να περιμένουν 30 λεπτά μεταξύ κάθε παραγγελίας αφού έχουν χρησιμοποιήσει την υπηρεσία. Αυτό συμβαίνει με σκοπό να αποτραπεί ο κόσμος από το να προβεί σε άσκοπη αγορά ποτών. Αυτό που κάνει η εταιρεία είναι να αναγνωρίζει την ανάγκη των καταναλωτών για ευκολία, ευελιξία και αξία κάτι το οποίο μπορεί να προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία. 

Επιπλέον η γνωστή αλυσίδα καφέ έχει επενδύσει σε αρκετές νέες τεχνολογίες ώστε να καταφέρει να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία των καταναλωτών. Η οικονομία των συνδρομητικών υπηρεσιών γνώρισε ανάπτυξη πάνω από (435%) τα τελευταία εννέα χρόνια. Όπως η Pret A Manger έτσι και άλλες παρόμοιες αλυσίδες στον χώρο της εστίασης έχουν δοκιμάσει διάφορα στρατηγικά μοντέλα που στηρίζονται κατά κύριο λόγο στις συνδρομές στοχεύοντας στην διατήρηση του καταναλωτικού κοινού. Για παράδειγμα ο τομέας των εστιατορίων ακολουθεί την επιτυχία των στρατηγικών μοντέλων του Netflix και του Amazon στον κλάδο των συνδρομών, η οποία αναμένεται να αγγίξει τα 263 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025. 

Ταυτόχρονα το 2020 η Panera έκανε  το ντεμπούτο της μέσω μίας unlimited συνδρομής καφέ για τα μέλη του loyalty προγράμματος MyPanera, η οποία έχει κόστος 8,99$ το μήνα ή περίπου 108$ ετησίως. Ακόμη πιο πρόσφατα το Taco Bell ανακοίνωσε ότι δοκιμάζει μια συνδρομητική υπηρεσία taco εντός εφαρμογής στην Αριζόνα αξίας 5$. Οι πελάτες που εγγράφονται στο Taco Lover’s Pass μπορούν να απολαύσουν δωρεάν taco καθημερινά για 30 ημέρες.

Η συνδρομητική υπηρεσία της Pret A Manger αποτελεί μέρος ενός σχεδίου για την ενίσχυση των πωλήσεων καθώς και της αύξηση της πίστης των πελατών. Οι πωλήσεις της εταιρείας μειώθηκαν κατά (74%) το 2020, σε σύγκριση με το 2019, ενώ παράλληλα απέλυσε το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού της στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2020. Επιπλέον προέβη στο κλείσιμο αρκετών καταστημάτων και στις ΗΠΑ.

Η νέα συνδρομητική υπηρεσία αποτελεί μέσο προσέλκυσης νέων πελατών διατηρώντας τους για αρκετό χρονικό διάστημα. Η κλασσική συνδρομή της εταιρείας κοστίζει 19,99$ το μήνα και παρέχει όλους τους βιολογικούς καφέδες και τσάι με την προσθήκη αρωματικού σιροπιού. Το premium πρόγραμμα κοστίζει 29,99$ το μήνα και περιλαμβάνει όλα τα ροφήματα που έχουν βάση τον εσπρέσο παρασκευασμένα από barista, καθώς και όλους τους βιολογικούς καφέδες και τσάι ανεξαρτήτως θερμοκρασίας και μεγέθους. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.