19 Απρ 2024
READING

Πώς το co-working κατακτά τους χώρους λιανικής πώλησης και φιλοξενίας 

3 MIN READ

Πώς το co-working κατακτά τους χώρους λιανικής πώλησης και φιλοξενίας 

Πώς το co-working κατακτά τους χώρους λιανικής πώλησης και φιλοξενίας 

Οι χώροι συν-εργασίας εισχωρούν όλο και περισσότερο στο λιανικό εμπόριο.   Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Saks Fifth Avenue ανακοίνωσε ότι θα μετατρέψει τμήματα των καταστημάτων του σε χώρους συν-εργασίας WeWork. Εν τω μεταξύ, άλλοι ανταγωνιστές του co-working, όπως η Industrious, επιδιώκουν όλο και περισσότερο να ανοίξουν περισσότερες τοποθεσίες σε συνεργασία με εμπορικά κέντρα, ενώ ορισμένα εστιατόρια εξετάζουν τη δημιουργία ενός χώρου co-working ως πρόσθετη πηγή εσόδων.  

Με πολλούς εξ αποστάσεως υπαλλήλους να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για να εργάζονται από το σπίτι, οι πάροχοι χώρων συν-εργασίας ελπίζουν να επωφεληθούν από την ευελιξία. Εταιρείες όπως η WeWork, η Regus και άλλοι ανταγωνιστές ξεκίνησαν ανοίγοντας χώρους συν-εργασίας μέσα σε υπάρχοντα κτίρια γραφείων στα κέντρα των πόλεων. Ωστόσο, οι μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών τις ωθούν να γίνουν δημιουργικές με τις τοποθεσίες τους. Οι εταιρείες Co-working αντ’ αυτού αναζητούν όλο και περισσότερο να ανοίξουν τοποθεσίες σε διαφορετικούς τύπους περιοχών – και συνεργάζονται με επιχειρήσεις που έχουν πληγεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας προκειμένου να το επιτύχουν. 

Η Industrious, η οποία ειδικεύεται στη διαχείριση ιδιωτικών γραφείων και σουιτών και διαθέτει τοποθεσίες σε περισσότερες από 50 πόλεις, διπλασιάζει τις προσπάθειές της στην αναβάθμιση εγκαταλελειμμένων χώρων λιανικής πώλησης, κυρίως εντός εμπορικών κέντρων.Τα τελευταία δύο χρόνια, η Industrious άνοιξε γραφεία σε εμπορικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Η Industrious προσέθεσε περίπου 300.000 τετραγωνικά μέτρα εγκαταστάσεων το 2020. Πέρυσι η Industrious εισήγαγε επίσης την ιδέα “Work from Hotel”, ξεκινώντας με το Wythe Hotel του Μπρούκλιν. Ορισμένες νέες τοποθεσίες αναλήφθηκαν από άλλους παρόχους γραφείων συνεργασίας, των οποίων τα συμβόλαια έληξαν. Άλλες προέκυψαν μέσω εισερχόμενων αιτημάτων από ιδιοκτήτες που προσέγγισαν την εταιρεία.

Στην αρχή, ορισμένες εταιρείες έδειχναν ανησυχία σχετικά με τις εταιρείες των οποίων ομάδες συνεδριάζουν σε ένα εμπορικό κέντρο, πολλές έχουν αλλάξει γνώμη. Τώρα, ωστόσο, οι περισσότεροι πελάτες αισθάνονται άνετα σε έναν χώρο πολλαπλών χρήσεων, καθώς όλο και περισσότεροι από αυτούς συνθέτουν μια καθημερινή εργάσιμη ημέρα. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τα παραδοσιακά κτίρια γραφείων. 

Ωστόσο, υπάρχουν προκλήσεις για τη μετατροπή πρώην χώρων λιανικής πώλησης. Μερικές φορές ένα ολόκληρο εγκαταλελειμμένο πολυκατάστημα πρέπει να μετατραπεί σε έναν παραγωγικό χώρο. Για παράδειγμα, οι εσωτερικοί χώροι πολλών καταστημάτων που βλέπουν στους διαδρόμους των εμπορικών κέντρων δεν διαθέτουν πολύ φυσικό φως. Έτσι, η Industrious επικεντρώνεται στο να δημιουργεί ανοίγματα στα “τελικά καλύμματα του εμπορικού κέντρου”, τα οποία συνήθως διαθέτουν ειδικές εισόδους και χώρο στάθμευσης.

Δεν είναι μόνο τα παραδοσιακά ακίνητα λιανικής που καταλαμβάνονται από απομακρυσμένα γραφεία, αλλά και οι χώροι φιλοξενίας. Όλο και περισσότερο, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ προσθέτουν επίσης ειδικούς χώρους εργασίας.  

Η Justworks, μια νεοσύστατη επιχείρηση που παρέχει στις επιχειρήσεις υπηρεσίες μισθοδοσίας και ανθρώπινου δυναμικού, πειραματίστηκε με τη χορηγία απομακρυσμένων γραφείων αυτό το καλοκαίρι. Τον Ιούνιο, η εταιρεία ξεκίνησε μια καμπάνια με το The Infatuation στη Νέα Υόρκη, η οποία επικεντρώθηκε στην παροχή drop-in χώρων εργασίας στον εξωτερικό χώρο των συμμετεχόντων εστιατορίων. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.