19 Απρ 2024
READING

Το πιο πράσινο κατάστημα Starbucks του κόσμου

2 MIN READ

Το πιο πράσινο κατάστημα Starbucks του κόσμου

Το πιο πράσινο κατάστημα Starbucks του κόσμου

Αυτό είναι το πιο πράσινο κατάστημα Starbucks του κόσμου.Σε αυτό το νέο κατάστημα Starbucks στη Σαγκάη, η μόνη επιλογή για να πιει κανείς τον καφέ του είναι σε ένα επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι – τα χάρτινα έχουν εξαφανιστεί. Και αυτό είναι ένα μόνο από τα βήματα που έχει κάνει εδώ το brand, στην προσπάθειά του να υιοθετήσει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. 

Τα μισά από τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό του καταστήματος είναι ανακυκλωμένα, ακόμα και τα ξύλινα στοιχεία και οι σκάλες, ενώ τα πόμολα στις πόρτες προέρχονται από άλλα καταστήματα της πόλης που ανακαινίστηκαν. Η μπάρα είναι σχεδιασμένη ώστε να αποσυναρμολογείται και να επανασυναρμολογείται, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλού. 

Τα υπολείμματα από την παρασκευή του καφέ θα ανακυκλώνονται ή θα κομποστοποιούνται. Οι αποδείξεις από χαρτί καταργούνται, και τη θέση τους παίρνουν αποκλειστικά ψηφιακές, όπως ψηφιακό είναι και το μενού, που περιλαμβάνει όσο περισσότερες plant-based επιλογές γίνεται, ενώ το γάλα βρώμης θεωρείται βασική επιλογή. Ακόμα και οι μπαρίστες φορούν ποδιές από ανακυκλωμένο πλαστικό. Παράλληλα, τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο κατάστημα προέρχονται από designers της περιοχής, που χρησιμοποιούν τις ίδιες αρχές βιωσιμότητας. 

Εδώ επίσης υιοθετούνται, για πρώτη φορά εκτός Βόρειας Αμερικής, κάποιες αρχές της φιλοσοφίας «Greener Store», που η Starbucks εφαρμόζει σε ορισμένα καταστήματά της. Αυτές περιλαμβάνουν τη χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και τον σχεδιασμό που εξασφαλίζει εξοικονόμηση νερού και ενέργειας. Μέχρι στιγμής, υπάρχουν 2.300 καταστήματα στις ΗΠΑ και τον Καναδά, όπου εφαρμόζονται αυτές οι αρχές, με τον προγραμματισμό τη εταιρείας να φιλοδοξεί να αυξήσει αυτόν τον αριθμό στις 10.000, με καταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. 

Εδώ όμως, σε αυτό το κατάστημα της Σαγκάης, τα Starbucks προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, διευρύνοντας το concept του Greener Store. 

Αυτή η νέα προσέγγιση στον σχεδιασμό των καταστημάτων της αποτελεί μέρος της στρατηγικής της εταιρείας να γίνει «Resource Positive», και να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακά της, που ανέρχεται στους 16 εκατομμύρια τόνους το χρόνο. Τα Starbucks χρησιμοποιούν ένα δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νερό τον χρόνο, ενώ παράγουν 868.000 τόνους σκουπίδια. Η φιλοδοξία τους είναι μέχρι το τέλος της δεκαετίας η σπατάλη νερού και η παραγωγή απορριμμάτων να μειωθούν στο μισό.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.