27 Απρ 2024
READING

Η Kering θα καταργήσει ολοκληρωτικά τη γούνα

2 MIN READ

Η Kering θα καταργήσει ολοκληρωτικά τη γούνα

Η Kering θα καταργήσει ολοκληρωτικά τη γούνα

Σε μια κίνηση που θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για άλλους ομίλους πολυτελείας, ο γαλλικός όμιλος Kering δεσμεύτηκε να καταργήσει τη γούνα σε όλα τα brands του.Αρκετές από τις ετικέτες του ομίλου έχουν ήδη απαρνηθεί τη χρήση γούνας, συμπεριλαμβανομένης της Gucci, η οποία ήταν η πρώτη που το έκανε το 2017. 

Έκτοτε, μάρκες όπως οι Balenciaga, Bottega Veneta και Alexander McQueen ακολούθησαν. Η Kering δήλωσε ότι όλες οι μάρκες της θα εγκαταλείψουν τη χρήση γούνας από τις φθινοπωρινές τους συλλογές του 2022 και μετά. Μόνο η Yves Saint Laurent και η Brioni ήταν οι μόνες μάρκες που χρησιμοποιούσαν ακόμη μερικές φορές γούνα. 

Αυτό συμβαίνει αφότου ο όμιλος – ο οποίος κατέγραψε έσοδα 13,1 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2020 – επισημοποίησε και δημοσίευσε μια σειρά προτύπων για την καλή διαβίωση των ζώων το 2019. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι τα πρότυπα αυτά “θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται, καθώς αφορούν άλλες ζωικές κλωστές και υλικά”.Ο κόσμος έχει αλλάξει και ο κλάδος των πολυτελών ειδών πρέπει φυσικά να προσαρμοστεί σε αυτό. 

Η Kering αποχαιρετά τη γούνα 

Η γούνα, που κάποτε αποτελούσε βασικό πυλώνα της πολυτελούς μόδας – ήταν σύμβολο χλιδής και γοητείας – έχει αντιμετωπίσει όλο και περισσότερους ελέγχους με την πάροδο των ετών, καθώς η ζήτηση των καταναλωτών για προϊόντα που δεν περιέχουν ζωικά υλικά συνεχίζει να αυξάνεται. 

Αυτό, σε συνδυασμό με την αναπτυσσόμενη αγορά των εναλλακτικών, faux επιλογών, είχε ως αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι οίκοι πολυτελείας να αφαιρέσουν το υλικό από τις συλλογές τους τα τελευταία χρόνια, όπως οι Burberry, Prada και Giorgio Armani. 

Και δεν είναι μόνο η αγορά πολυτελείας που απορρίπτει το εν λόγω υλικό. Μόνο φέτος, οι Neiman Marcus, Saks Fifth Avenue, Mytheresa, Canada Goose, Valentino, Oscar de la Renta, Alexander McQueen και Balenciaga ανακοίνωσαν ότι υιοθετούν fur-free πολιτικές. 

Και άλλα προϊόντα που προέρχονται από ζώα, όπως δέρματα και εξωτικά δέρματα, έχουν επίσης εξαφανιστεί από τις συλλογές ολοένα και περισσότερων εταιρειών τα τελευταία χρόνια. 

Μια πρόσφατη έρευνα της Vegan Society σε 1.000 ενήλικες του Ηνωμένου Βασιλείου – που απευθυνόταν σε όσους αγοράζουν καινούργια ρούχα αντί για μεταχειρισμένα – διαπίστωσε ότι το 95% των αγοραστών δήλωσαν ότι θα ήθελαν να δουν να πωλούνται περισσότερα είδη μόδας από vegan-verified μάρκες. Εν τω μεταξύ, σχεδόν οι μισοί (48%) δήλωσαν ότι θέλουν να δουν περισσότερα είδη μόδας να πιστοποιούνται ως vegan σε όλες τις κατηγορίες.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.