19 Απρ 2024
READING

Η διαχρονικότητα των δυνατοτήτων του Pinterest στις τάσεις της αγοράς 

3 MIN READ

Η διαχρονικότητα των δυνατοτήτων του Pinterest στις τάσεις της αγοράς 

Η διαχρονικότητα των δυνατοτήτων του Pinterest στις τάσεις της αγοράς 

Το Pinterest παρέχει μια νέα επισκόπηση των βασικών trends που κερδίζουν έδαφος στην πλατφόρμα του, καθώς και ορισμένα παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο τα brands εκμεταλλεύονται τις συγκεκριμένες εξελισσόμενες τάσεις του, διαμορφώνοντας ακόμη πιο αποτελεσματική την προσέγγιση των Pins. Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Pinterest δημοσίευσε το report «Pinterest Predicts», το οποίο εστιάζει σε 30 τάσεις που προβλέπεται ότι θα εξελιχθούν ακόμη περισσότερο το 2021, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση της δραστηριότητας του searching καθώς και του engagement.

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία αποδεικνύεται ότι το (80%) των τάσεων που εντοπίστηκαν στο συγκεκριμένο report χρόνο με το χρόνο κερδίζουν ολοένα και περισσότερη απήχηση. Κοιτώντας πιο μακροπρόθεσμα το Pinterest βοηθά τους advertisers να συνδεθούν ακόμη πιο ουσιαστικά με το κοινό τους. Η ικανότητα του Pinterest να προβλέπει νέες συνήθειες και συμπεριφορές με βάση τη δραστηριότητα συνεχίζει να αυξάνεται και να γίνεται ολοένα και πιο καθοριστική.

Πράγματι το Pinterest αναπτύσσει τα εργαλεία στο συγκεκριμένο τομέα, συμπεριλαμβανομένου του πολύ χρήσιμου εργαλείου Pinterest Trends, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα αναζήτησης οποιασδήποτε λέξης-κλειδί παραπέμποντας απευθείας σε περιεχόμενο σχετικό με αυτό της αναζήτησης. 

Το Pinterest κινείται σε γνώριμα εδάφη προσφέροντας δυνατότητες, οι οποίες βοηθούν αρκετά στην επιτυχία των brands διαμορφώνοντας τις στρατηγικές τους. Για παράδειγμα η Buick δημιούργησε μια καμπάνια σχετικά με το trend «Little Moments of Big Love», η οποία βασίζεται στην έρευνα ότι οι άνθρωποι στο Pinterest γιορτάζουν ακόμη και τις πιο μικρές περιστάσεις. Και παρόλο που η συγκεκριμένη τάση γεννήθηκε από την κατηγορία πάρτι και εκδηλώσεις, αυτό δεν εμπόδισε τη μάρκα αυτοκινήτων να επωφεληθεί αρκετά. Η απόδοση της καμπάνιας ξεπέρασε το ποσοστό επιτυχίας (74%). Επιπλέον η Dawn εκμεταλλεύτηκε το συνεχώς αυξανόμενο trend «Bland is Banned», αποκτώντας απόδοση (24%). Αυτά είναι μερικά παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει το τις δυνατότητες του Pinterest για να ενισχύσει την απόδοση της πλατφόρμας. 

Επιπλέον, το Pinterest σημειώνει ότι οι τάσεις διαρκούν περισσότερο στην πλατφόρμα του και διατηρούνται (21%) περισσότερο σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο δίκτυο. Οι περισσότερες τάσεις στο διαδίκτυο διαρκούν περίπου έξι μήνες και μετά εξαφανίζονται. Όχι όμως για το Pinterest. Εδώ τα trends διατηρούν μηνιαία ανάπτυξη (20%) περισσότερο σε σχέση με τις τάσεις στο υπόλοιπο διαδίκτυο, πράγμα που σημαίνει ότι τόσο τα brands όσο και οι creators και οι δημιουργοί που παρουσιάζουν αυτές τις τάσεις επωφελούνται από περιεχόμενό τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

Ενώ το Pinterest έχασε κάποια δυναμική στον τομέα της προσέλκυσης των χρηστών κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, η πλατφόρμα σημείωσε σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος εν μέσω του κύματος του ηλεκτρονικού εμπορίου εξαιτίας της πανδημίας. Για μερικούς το Pinterest αποτέλεσε υποκατάστατο των φυσικών εμπορικών κέντρων κατά τη διάρκεια των lockdown, κάτι που συνέβαλε στη δημιουργία ισχυρότερων δεσμών με τους χρήστες, κάνοντάς το ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία ανακάλυψης προϊόντων.

Το Pinterest θέλει να βασιστεί σε αυτό διευρύνοντας τις διαθέσιμες επιλογές των ετικετών των προϊόντων καθώς και της δημιουργίας νέων δυνατοτήτων όπως είναι τα Idea Pins συνδέοντας τις καταναλωτικές τάσεις με βίντεο. Τόσο οι παλιές όσο και οι νέες δυνατότητες του Pinterest αποτελούν έναν δυνητικά ισχυρό συνδυασμό προσέγγισης του ψηφιακού marketing. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.