Τάση | οι πιο επιτυχημένες start-ups αυτή τη στιγμή δείχνουν το δρόμο

Tι υπηρεσίες προσφέρουν οι πιο επιτυχημένες νεοφυείς επιχειρήσεις αυτήν τη στιγμή;Η ενδιαφέρουσα λίστα του LinkedIn, με τις κορυφαίες start-ups για το 2021 στις ΗΠΑ, δείχνει τους προβληματισμούς που έβαλε στην προσωπική και εργασιακή μας καθημερινότητα η πανδημία να μετουσιώνονται σε ισχυρές επιχειρηματικές τάσεις.

To προσωπικό φυσικό και πνευματικό well-being ήταν από τα πράγματα που απασχόλησαν πολύ, όπως και η ανάγκη για πρακτικά ψηφιακά εργαλεία που βοηθούν την εξ αποστάσεως εργασία. Γι’ αυτό και οι εταιρείες που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες κατέχουν υψηλές θέσεις στη λίστα. Τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν και εφαρμόστηκαν για τη συγκρότηση της λίστας, για την περίοδο Ιουλίου 2020 – Ιουνίου 2021, ήταν η ανάπτυξη του προσωπικού, η αφοσίωση στην εταιρεία και τους υπαλλήλους, το ενδιαφέρον στην αγορά εργασίας και η ικανότητα να προσελκύουν ικανούς συνεργάτες. Πρόκειται για ιδιωτικές επιχειρήσεις, με τουλάχιστον 50 υπαλλήλους και νεότερες από τα επτά έτη.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η πλατφόρμα Better, που παρέχει προγράμματα ιδιοκτησίας ακίνητης περιουσίας, αποκαλύπτοντας κάτι ακόμα που απασχόλησε την τελευταία διετία: το πού και πώς ζούμε. Στη δεύτερη θεση βρίσκεται η Gong, ένα εργαλείο για διατήρηση πελατών και πωλήσεις, και ακολουθεί η Glossier, μια DTC εταιρεία καλλυντικών, το gaming chat app Discord και η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Brex.

Στην πρώτη δεκάδα περισλαμβάνεται το Clubhouse, η νέα πλατφόρμα social media που άνθισε με το exclusivity της μέσα στην πανδημία, η Attentive, που προσφέρει υπηρεσίες γραπτών μηνυμάτων για e-commerce, η Youth to the People, άλλη μία εταιρεία καλλυντικών, η sales engagement πλατφόρμα Outreach, και η πλατφόρμα e-commerce MikMak.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το ένα τρίτο των πρώτων πενήντα εταιρειών στη λίστα ασχολούνται με ψηφιακές λύσεις για θέματα που αφορούν την εργασία, ενώ η τάση της πιο εξειδικευμένης ενασχόλησης με την προσωπική οικονομική διαχείριση, που βλέπουμε και στα social media με την άνθηση των «Finfluencers», μεταφράζεται στην είσοδο τέσσάρων νέων σχετικών start-ups.

Ολόκληρη η λίστα βρίσκεται εδώ.