25 Απρ 2024
READING

Το YouTube θα επιτρέπει στους premium χρήστες να κάνουν download βίντεο

2 MIN READ

Το YouTube θα επιτρέπει στους premium χρήστες να κάνουν download βίντεο

Το YouTube θα επιτρέπει στους premium χρήστες να κάνουν download βίντεο

Από τώρα μέχρι στις 19 Οκτωβρίου, οι premium χρήστες του YouTube έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν μία νέα λειτουργία, η οποία τους επιτρέπει να κατεβάζουν βίντεο στο πρόγραμμα περιήγησής τους. Η συγκεκριμένη δοκιμή προσφέρει την ήδη υπάρχουσα λειτουργία για κινητά στον browser, αποτελώντας μέρος ενός τρέχοντος προγράμματος που επιτρέπει στους premium χρήστες να δοκιμάσουν τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας. 

Πιο συγκεκριμένα τα βίντεο θα γίνονται downloadable απευθείας για τους premium users. Για τους συνδρομητές με πρόσβαση στις πιο πρόσφατες εκδόσεις των προγραμμάτων περιήγησης Chrome, Edge ή Opera μπορούν είτε να κάνουν κλικ στο κουμπί «Download» ενώ παρακολουθούν ένα βίντεο είτε να κάνουν κλικ στο 3-dot μενού κατά τη διάρκεια περιήγησής τους. Στη συνέχεια οι χρήστες θα αποκτούν πρόσβαση στα ληφθέντα βίντεό τους σε μια συγκεκριμένη ροή λήψεων, η οποία είναι επίσης προσβάσιμη μέσω της sidebar πλοήγησης. Σε αντίθεση με τα third-party sites το YouTube δεν θα δημιουργήσει ένα video file αποθηκευμένο στον σκληρό δίσκο για πάντα.

Πλέον ο θεατής αποκτά πρόσβαση σε μια έκδοση βίντεο, αντίστοιχη με εκέινη του Netflix, στην οποία ο χρήστης κατεβάζει ένα show, το οποίο μπορεί να παρακολουθήσει χωρίς να είναι απαραίτητα συνδεδεμένος στο διαδίκτυο. Έτσι αφού έχουν κάνει download τα βίντεο που επιθυμεί, στη συνέχεια μεταφέρονται σε μία νέα σελίδα στην οποία βρίσκονται όλα τα βίντεο που έχουν κατεβεί. Το συγκεκριμένο feature λειτουργεί επίσης και στο Progressive Web App (PWA) του YouTube. Τα ληφθέντα YouTube βίντεο θα παραμείνουν διαθέσιμα εφόσον η συσκευή του χρήστη συνδέεται στο διαδίκτυο τουλάχιστον μία φορά κάθε 30 ημέρες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.