25 Απρ 2024
READING

Η IKEA αγαπάει το gaming

3 MIN READ

Η IKEA αγαπάει το gaming

Η IKEA αγαπάει το gaming

Η IKEA συνεργάστηκε με τη Republic of Gamers (ROG) για να προσθέσει στα καταστήματα του προϊόντα φιλικά προς gamers σε χαμηλές τιμές. Για την ΙΚΕΑ, πρόκειται για την προσέλκυση παικτών που δεν είναι ευχαριστημένοι με την υπάρχουσα προσφορά της εταιρείας σε οικιακά έπιπλα. Η σημαντικότητα της απήχησης των προϊόντων για τους games για τη μάρκα επίπλων είναι προφανής, καθώς η κοινότητα τους είναι τεράστια πλέον και η IKEA έχει ως στόχο να διευρύνει κι άλλο την πελατειακή της βάση, η οποία είναι ήδη πάνω από δύο δισεκατομμύρια. 

H ΙΚΕΑ βλέπει λοιπόν την ROG ως τον τέλειο συνεργάτη για το εγχείρημα αυτό, καθώς βρίσκεται πίσω από μερικά από τα καλύτερα gaming hardware που κυκλοφορούν στην αγορά αυτή τη στιγμή. Η εταιρία τονίζει ότι οι ομάδες της έμαθαν τα απαραίτητα όσον αφορά το gaming από την ROG, καθώς προηγουμένως αυτός ο τομέας και οι γνώσεις για αυτόν ήταν περιορισμένες. Η συνεργασία με τη ROG ουσιαστικά, πρόσθεσε στην προσπάθεια αυτή έναν συνεργάτη που είχε τεχνογνωσία, αλλά και το δίκτυο των gamers.

Η ΙΚΕΑ έχει συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν και με άλλα brands- από την Adidas και τη LEGO μέχρι και την τρέχουσα συνεργασία της με τη Sonos. Αυτού του είδους οι συνεργασίες παρέχουν στο ΙΚΕΑ άμεση πρόσβαση σε νέες κατηγορίες, στις οποίες μπορεί να μην είχε την προσοχή των καταναλωτών προηγουμένως. 

Η IKEA και η ROG ερευνούν τις ανάγκες των gamers μέσω συναντήσεων με μέλη της κοινότητας του gaming. Ένα από τα βασικά μελήματα για την IKEA είναι, για παράδειγμα, να εντοπίσει τα σημεία σωματικού πόνου των gamers λόγω πολύωρης χρήσης την καρέκλας ώστε να δημιουργήσει καρέκλες με κατάλληλες προδιαγραφές.

Ως αποτέλεσμα,  έμαθαν ότι τα προϊόντα για gamers είχαν υψηλές τιμές, ενώ εξακολουθούσαν να μην έχουν εργονομικά χαρακτηριστικά. Η ΙΚΕΑ θα μπορούσε εύκολα να βελτιώσει μόνο της την εργονομία στις καρέκλες ώστε να είναι φιλικές προς τους gamers, αλλά η συνεργασία με την ROG διευκόλυνε κάποιες ειδικές προσθήκες στις δημιουργίες της ΙΚΕΑ. Τα νέα χαρακτηριστικά για μια καρέκλα gaming είναι, για παράδειγμα, η οσφυϊκή στήριξη, το προσκέφαλο, ο 3D χειρισμός του μπράτσου- χαρακτηριστικά που οι απλές καρέκλες γραφείου της ΙΚΕΑ δεν ήταν απαραίτητο να έχουν.

Πρωτίστως για την IKEA, πρόκειται για την εξισορρόπηση του κόστους με τα χαρακτηριστικά, δηλαδή να διατηρηθεί η τόσο σημαντική τιμή σε χαμηλά επίπεδα. Έτσι, η προσθήκη αυτών των χαρακτηριστικών ειδικά για gamers και η ταυτόχρονη διατήρηση της τιμής σε προσιτά επίπεδα, είναι πολύ σημαντική.

Η ΙΚΕΑ προσαρμόστηκε σε αυτό, προσθέτοντας αυτά τα χαρακτηριστικά και διατηρώντας τις τιμές εξαιρετικά χαμηλές, διαφημίζοντας παράλληλα τις δεσμεύσεις της για βιωσιμότητα. Πάντως, με πολλές καρέκλες gaming να κοστίζουν πάνω από 200 ευρώ, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο καιρό θα διαρκέσει μια καρέκλα παιχνιδιών αξίας 50 ευρώ.

Η νέα σειρά gaming της ΙΚΕΑ περιλαμβάνει ένα γραφείο gaming, μια μονάδα αποθήκευσης, έναν πάγκο, μια κούπα και πολλά άλλα – με τα προϊόντα να κυμαίνονται από 7,50 έως 350 ευρώ.Τα απλά χρώματα και ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός καλύπτουν τη σειρά και όλα τα προϊόντα.

Η συνεργασία της ΙΚΕΑ με την ROG μπορεί να φαντάζει απλή και επιφανειακή μέχρι στιγμής αλλά, όπως και οι προηγούμενες συνεργασίες, η ύπαρξή της είναι απαραίτητη για να αυξήσει η εταιρεία τη βάση πελατών της μέχρι το 2025.

Για να καλύψουν σίγουρα τις ανάγκες των πελατών, τα προϊόντα θα πρέπει να δοκιμαστούν και να κριθούν. Οι τιμές είναι, όπως είναι αναμενόμενο, εξαιρετικά ανταγωνιστικές- με τα γραφεία και τις καρέκλες gaming να μοιάζουν με σίγουρες επιτυχίες. Το ζήτημα είναι εάν θα αντέξει η ποιότητα και η μακροζωία αυτών των προϊόντων. Η ΙΚΕΑ δεν είχε πάντα το καλύτερο ιστορικό από αυτή την άποψη, ωστόσο, τώρα τουλάχιστον ενθαρρύνει περισσότερο από ποτέ την ανακύκλωση των προϊόντων. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.