26 Απρ 2024
READING

Έρευνα | Πάνω από το 60% των Κινέζων φοιτητών πιστεύουν ότι θα γίνουν εκατομμυριούχοι

2 MIN READ

Έρευνα | Πάνω από το 60% των Κινέζων φοιτητών πιστεύουν ότι θα γίνουν εκατομμυριούχοι

Έρευνα | Πάνω από το 60% των Κινέζων φοιτητών πιστεύουν ότι θα γίνουν εκατομμυριούχοι

Πάνω από το (60%) των Κινέζων των φοιτητών πιστεύουν ότι τα ετήσια κέρδη τους θα αγγίξουν το ένα εκατομμύριο yuan μέσα σε διάστημα δέκα χρόνων μετά την αποφοίτησή τους. 

Κατ’ αρχάς όλα ξεκίνησαν από το hashtag (#over 60 percent of college students think that their yearly earnings will reach one million within ten years after graduation#), το οποίο εμφανίστηκε στη λίστα αναζήτησης της Weibo, προσελκύοντας την προσοχή και αγγίζοντας τις 530 εκατομμύρια προβολές. Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας China Youth Daily, η οποία σχετίζεται με φοιτητές από όλη τη Κίνα αποκάλυψαν ότι το εκπληκτικό (70%) των ερωτηθέντων φοιτητών που γεννήθηκαν μετά τη δεκαετία του 2000 θα εστιάσουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία παρά στις προσωπικές τους σχέσεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι και το (68%) από αυτούς εκτιμούν ότι θα αγγίξουν το ποσό του ενός εκατομμυρίου yuan (155.000 δολάρια) ετησίως μέσα σε διάστηκα δέκα ετών από την αποφοίτησή τους.

Τα ευρήματα της έρευνας έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα social media. Από τη μία ορισμένοι χρήστες του δικτύου θεωρούν ότι είναι ένα καλό μήνυμα ότι οι νέοι είναι αρκετά φιλόδοξοι και ονειρεύονται να κερδίσουν μελλοντικά έναν υψηλό μισθό. Από την άλλη, μερικοί υποστηρίζουν ότι οι φοιτητές είναι πολύ αφελείς έχοντας τέτοιου είδους εξωπραγματικές προσδοκίες όσον αφορά το εισόδημα. 

Το αποτέλεσμα της έρευνας έστειλαν ένα θετικό μήνυμα στις μάρκες luxury, οι οποίες προσδοκούν σύντομα από μια εργατική γενιά «εκατομμυριούχων» να ξοδέψουν τα χρήματά τους σε πολυτελείς μάρκες καθώς και σε online flagship καταστήματα. Στην πραγματικότητα, σε αντίθεση με τους γονείς τους, η Gen Z έχει αναπτύξει έναν τρόπο ζωής, ο οποίος συνδέεται πολύ περισσότερο με την διασκέδαση παρά στην εξοικονόμηση χρημάτων. 

Επιπροσθέτως αποδεικνύεται ότι σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες μαθητές επιθυμούν να μετακομίσουν σε first-tier πόλεις, ενώ το ένα τρίτο θέλει να επιστρέψει σε πόλεις χαμηλότερου επιπέδου υποστηρίζοντας και αναπτύσσοντας την πόλη του.

Δεδομένης της ελκυστικότητας που αποπνέουν τόσο οι first-tier πόλεις όσο και οι πόλεις χαμηλότερου επιπέδου στους νέους εργαζόμενους μπορούμε να αναμένουμε μεγαλύτερη κατανάλωση στις συγκεκριμένες πόλεις μέσα στα επόμενα χρόνια έχοντας ως γνώμονα τη συγκεκριμένη γενιά. Το γεγονός αυτό θα πρέπει αφενός να ωθήσει τα brands να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους στην τεράστια αγορά luxury της Κίνας και αφετέρου να επενδύσουν περισσότερο ορισμένες σε πιο υποβαθμισμένες πόλεις.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.