Η αξία της Vestiaire Collective ανέρχεται στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς εξασφαλίζει νέα χρηματοδότηση

Η second-hand fashion πλατφόρμα Vestiaire Collective εξασφάλισε 210 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση καθώς θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην αγορά της μεταπώλησης. Πιο συγκεκριμένα η τελευταία χρηματοδότηση, στην οποία συμμετείχαν δύο εταιρείες η SoftBank Group Corp και η Generation Investment Management κατάφερε να αυξήσει την αποτίμηση της επιχείρησης με έδρα το Παρίσι αγγίζοντας τα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον Μάρτιο η εταιρεία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση ενός κύκλου χρηματοδότησης αξίας 216 εκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος υποστηρίχθηκε από την Kering και την Tiger Global Management. Η Kering χαρακτήρισε την ανερχόμενη αγορά μεταπώλησης ως μία τάση που είναι πραγματική και βαθιά ριζωμένη πλέον στην αγορά καθώς η εταιρεία προέβη στην αύξηση (5%) των μετοχών της Vestiaire Collective.

Σύμφωνα με την Vestiaire Collective η ποσότητα των μεταχειρισμένων ρούχων στις ντουλάπες των ανθρώπων προβλέπεται να αυξηθεί από (21%) το 2021 σε (27%) το 2023 καθώς η ζήτηση των καταναλωτών για μία πιο βιώσιμη μόδα συνεχίζει να αυξάνεται. Επιπλέον η εταιρεία νωρίτερα αυτό το μήνα αποκάλυψε ότι είχε γίνει η πρώτη fashion πλατφόρμα μεταπώλησης που έλαβε την πιστοποίηση B Corporation, εδραιώθηκε στην καρδιά της αναπτυσσόμενης αγοράς μεταχειρισμένων ειδών μόδας τα τελευταία χρόνια και ανταγωνίζεται τις εταιρείες Vinted, Depop και ThredUp.

Καθώς η αγορά έχει αναπτυχθεί οι μεγάλες εταιρείες έξω από τον κόσμο της μεταπώλησης, καταβάλουν προσπάθειες να ενταχθούν σε όλο αυτό καθώς η H&M και η Urban Outfitters ανακοινώνουν την κυκλοφορία των δικών τους πλατφορμών μεταπώλησης μέσα επόμενους μήνες. Η Vestiaire Collective δήλωσε ότι αναμένει ότι η αγορά μεταπώλησης να έχει αξία πάνω από 60 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025.