23 Απρ 2024
READING

Το Uber ως επόμενο μέσο λιανικής πώλησης ειδών ομορφιάς

4 MIN READ

Το Uber ως επόμενο μέσο λιανικής πώλησης ειδών ομορφιάς

Το Uber ως επόμενο μέσο λιανικής πώλησης ειδών ομορφιάς

Καθώς το Uber επιδιώκει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του μέσω υπηρεσιών παράδοσης και ειδικών προσφορών μόνο για τα μέλη του, έχει στο στόχαστρό του συνεργασίες με εταιρείες ομορφιάς. Ωστόσο, η σύναψη συμφωνιών με αμοιβαία οφέλη δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Το Uber διευρύνει τις δραστηριότητές του και μέρος της στρατηγικής του είναι να οικοδομήσει την αφοσίωση των πελατών της λειτουργώντας ως μια εξαιρετικά ευέλικτη και γρήγορη υπηρεσία παράδοσης. Οι μάρκες ομορφιάς θα μπορούσαν να αποτελέσουν μεγάλο μέρος του σχεδίου αυτού, πιστεύει το Uber. Μετά το lockdown, η εξυπηρέτηση έχει γίνει πρωταρχική προτεραιότητα και οι εταιρίες επενδύουν σε μηχανισμούς και τεχνολογικές λύσεις για να εξασφαλίσουν αξιοπιστία και ευκολία για τους πελάτες τους.

Το Uber Direct είναι ένα εξαιρετικό μέσο για τους εμπόρους λιανικής που θέλουν έναν λειτουργικά αποτελεσματικό τρόπο να προσεγγίζουν τους πελάτες τους και μπορεί να αξιοποιηθεί για εξυπηρέτηση την ίδια ημέρα. Τον Μάιο, η Estée Lauder έγινε η πρώτη επιχείρηση ομορφιάς που συνδέθηκε απευθείας με το Uber στις ΗΠΑ, και έτσι οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν μάρκες που ανήκουν στην EL. Τα μέλη του Eats Pass του Uber με έδρα το Λος Άντζελες (που προσφέρει απεριόριστη παράδοση φαγητού με μηνιαία συνδρομή) μπορούν επίσης να παραγγείλουν προϊόντα ομορφιάς, τα οποία τους παραδίδονται μέσα σε 35 λεπτά. 

Αυτά τα σχέδια είναι τα πρώτα από μια σειρά εμπειριών μόνο για τα μέλη που ετοιμάζει το Uber. Τα παρατεταμένα lockdowns κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 τροφοδότησαν την προσπάθεια των εμπορικών επιχειρήσεων να προσεγγίσουν τους πελάτες εκεί που βρίσκονταν. Έτσι, τα προγράμματά του Uber για μέλη αποσκοπούν στο να κάνουν την καθημερινή ζωή των πελατών άνετη, με έμφαση στην ταχύτητα και την ευκολία.

Έμφαση στην ταχύτητα και την ευκολία

Το 2020, το Uber δημιούργησε την Uber Direct, η οποία τώρα συνεργάζεται με μάρκες μόδας και ομορφιάς, όπως οι Mac Cosmetics, Pixi και άλλες, για την εκτέλεση παραδόσεων που προέρχονταν από τους ιστότοπους ή τις εφαρμογές των εταιρειών. Το Uber λαμβάνει μια εμπορική αμοιβή που συμφωνείται ξεχωριστά με τις μάρκες.

Για πολλές μάρκες ομορφιάς, η σύνδεση με το Uber αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς τις υπηρεσίες κατά παραγγελία. Είναι ακόμη υπό δοκιμή για να διερευνηθεί πώς αντιδρά ο κόσμος στην αγορά προϊόντων με άμεση παράδοση, έναν παράγοντα που έχει εισάγει η Amazon. Με την πανδημία, οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να παραγγέλνουν και να παραλαμβάνουν αγαθά μέσα σε λίγες ώρες ή λεπτά. Αν αυτή είναι η νέα απαίτηση, τότε οι εταιρίες λιανικού εμπορίου πρέπει να ανταποκριθούν σε αυτό. 

Το Uber δεν είναι η πρώτη εταιρεία που εξερευνά το δύσβατο μονοπάτι για να βγάλει χρήματα από τις υπηρεσίες παράδοσης κατά παραγγελία. Τον Σεπτέμβριο του 2019, το Google έθεσε σε παύση την υπηρεσία ηλεκτρονικών αγορών Google Express, η οποία είχε αποτελέσει μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί το Amazon. Ακόμα και το ίδιο το Amazon, ο κυρίαρχος παίκτης στον χώρο, αντιμετωπίζει προκλήσεις προσπαθώντας να προσελκύσει πιο υψηλών προδιαγραφών μάρκες.

Φαίνεται ότι το Uber προσπαθεί να κάνει το ίδιο με το Amazon, με τη διαφορά ότι δεν είναι μια εμπορική εταιρεία. Τα μεγαλύτερα ερωτήματα είναι ποια είναι η αξία για τον καταναλωτή και ποιο το κόστος; Εφόσον, ο γενικότερος στόχος για όλους είναι όσον το δυνατόν περισσότερα πράγματα σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές, θα είναι πρόκληση να διαμορφωθεί μια ελκυστική προσφορά που να είναι για όλους επωφελής.

Πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει

Για να πετύχει το Uber με τη συνδρομή κατά παραγγελία, θα πρέπει να ενσωματωθούν πολλά οφέλη σε ένα πρόγραμμα επιβράβευσης για να ενθαρρυνθεί η τακτική χρήση, είτε πρόκειται για εκπτώσεις σε είδη παντοπωλείου, παραδόσεις εστιατορίων ή πρόσβαση σε υπηρεσίες streaming. Βέβαια, το Uber αναφέρει ότι προσφέρει ήδη οφέλη, όπως δωρεάν παράδοση, ως μέρος των συνδρομών Uber Pass, Eats Pass και Postmates Unlimted.

Τονίζεται επίσης, ότι η λειτουργία του Uber θα πρέπει επίσης να είναι αδιάλειπτη και να συγχρονίζεται με το απόθεμα που φέρουν οι μάρκες. Αναφέρεται ότι ένας από τους κύριους λόγους που οι τοπικές υπηρεσίες παράδοσης δεν είναι επιτυχημένες είναι επειδή οι πληροφορίες για τα αποθέματα είναι λανθασμένες και καταλήγουν να απογοητεύουν τον αγοραστή.Το Uber θα πρέπει να είναι σε επικοινωνία με τις επιχειρήσεις που διαθέτουν τα προϊόντα και να διασφαλίζει ότι οι πληροφορίες των αποθεμάτων είναι ακριβείς. 

Το Uber σχεδιάζει να συνεργαστεί με διαφορετικούς δοκιμαστές προϊόντων για την επιλογή κάθε συλλογής. Ενώ δεν κερδίζει απαραίτητα έσοδα από αυτό, κερδίζει αναγνωρισιμότητα, επειδή το προϊόν περνάει στα χέρια ατόμων με επιρροή, οι οποίοι δίνουν προβολή.

Το Uber μπορεί να συμβάλει στην επίλυση μιας από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της βιομηχανίας ομορφιάς: τη διατήρηση του πελάτη που κάνει επαναλαμβανόμενες αγορές. Αυτός είναι πραγματικά ο στόχος που όλες οι μάρκες θέλουν να επιτύχουν. Φυσικά όλες προσπαθούν να διευρύνουν τη βάση δεδομένων τους και να στοχεύσουν στους millennials, αλλά το κόστος απόκτησης προϊόντων είναι συνήθως υψηλό και η κερδοφορία έρχεται μόνο όταν υπάρχουν επαναλαμβανόμενοι πιστοί πελάτες.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.