16 Ιαν 2025
READING

Η Panasonic εξαγοράζει την Blue Yonder αξίας 7.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων

2 MIN READ

Η Panasonic εξαγοράζει την Blue Yonder αξίας 7.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Panasonic εξαγοράζει την Blue Yonder αξίας 7.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Στην Panasonic πλέον ανήκει πλέον η πλήρης ιδιοκτησία της Blue Yonder. Αναλυτικότερα η Panasonic προέβη στην εξαγορά της πλατφόρμας Blue Yonder, η οποία προσφέρει δυνατότητες όπως είναι η ψηφιακή εκπλήρωση σε retail επιχειρήσεις καθώς και η εφοδιαστική αλυσίδα. Ο παγκόσμιος κολοσσός ηλεκτρονικών και τεχνολογιών αγοράζει το υπόλοιπο (80%) των μετοχών της Blue Yonder, προσθέτοντάς το στο (20%) που απέκτησε τον Ιούλιο του 2020.

Πιο συγκεκριμένα το (80%) των μετοχών της Blue Yonder είχε αξία 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Συμπεριλαμβάνοντας και την αποπληρωμή του οφειλόμενου χρέους, η πρόσθετη επένδυση Panasonic ανέρχεται συνολικά στα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια, αποτιμώντας την αξία της Blue Yonder στα 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν για πρώτη φορά την συγκεκριμένη εξαγορά τον Απρίλιο του 2021. Η επωνυμία Blue Yonder θα διατηρηθεί και η επιχείρηση θα λειτουργεί εντός της εταιρείας στο section Panasonic Connected Solutions. Παράλληλα τόσο ο CEO της Blue Yonder όσο και ολόκληρη η ηγετική ομάδα θα παραμείνουν στην εταιρεία.

Αρχικά η JDA Software άλλαξε το όνομά της σε Blue Yonder τον Φεβρουάριο του 2020, καθώς η JDA απέκτησε την Blue Yonder, τον πάροχο υπηρεσιών αλυσίδας εφοδιασμού μέσω προηγμένων τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης (AI) και μηχανικής μάθησης (ML), τον Αύγουστο του 2018. Σύμφωνα με την Panasonic και την Blue Yonder, η συγκεκριμένη εξαγορά ενισχύει το portfolio της Panasonic, επιταχύνοντας την κοινή αποστολή των εταιρειών, η οποία στοχεύει σε μία πιο αυτόνομη αλυσίδα ανεφοδιασμού. Στη συνέχεια οι δύο εταιρείες απέκτησαν μια σχέση στρατηγικού χαρακτήρα τον Ιανουάριο του 2019 δημιουργώντας μία κοινή επιχείρηση στην Ιαπωνία τον Νοέμβριο του 2019. Τον Ιούλιο του 2020, η Panasonic απέκτησε μερίδιο μειοψηφίας (20%) καθώς και μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο του Blue Yonder.

Χάρη στη συγκεκριμένη εξαγορά ενισχύθηκε από τη μία το κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού της Panasonic και από την άλλη το κομμάτι της στρατηγικής customer-centric initiative. Με άλλα λόγια η νέα στρατηγική των εταιρειών βασίζεται στην καινοτομία και στην αυτοματοποίηση της αλυσίδας ανεφοδιασμού, κάτι το οποίο θα συμβάλλει ταυτόχρονα και στην υλοποίηση μιας βιώσιμης κοινωνίας μέσω μίας πιο συνειδητής χρήσης των περιορισμένων παγκόσμιων πόρων.

Συμπερασματικά εξαιτίας του αντίκτυπου που έχουν οι διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας στις εταιρείες , η τεχνολογία Panasonic’s Edge σε συνδυασμό με τις δυνατότητες AI/ML της Blue Yonder συλλέγει και αναλύει τα δεδομένα πολύ πιο γρήγορα αλλά και με μεγαλύτερη διορατικότητα. Οι πόροι της Panasonic και η καινοτομία της Blue Yonder θα επιταχύνουν την ανάπτυξη των εργαλείων που χρειάζονται πραγματικά, καταφέρνοντας να προβλέψουν και να αποτρέψουν από μελλοντικά προβλήματα. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.