26 Απρ 2024
READING

Η ΙΚΕΑ λανσάρει έπιπλα για gaming σε συνεργασία με την ROG 

4 MIN READ

Η ΙΚΕΑ λανσάρει έπιπλα για gaming σε συνεργασία με την ROG 

Η ΙΚΕΑ λανσάρει έπιπλα για gaming σε συνεργασία με την ROG 

Η ΙΚΕΑ λανσάρει την πρώτη της σειρά επίπλων “gaming” σε συνεργασία με τη δημοφιλή μάρκα Republic of Gamers. Η συλλογή που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα για τη βελτίωση της εμπειρίας του gaming γεννήθηκε με στόχο να κάνει την πρόσβαση σε μια επαγγελματική ομάδα πιο προσιτή. Η άνοδος της κουλτούρας των βιντεοπαιχνιδιών κατά την τελευταία δεκαετία έπεισε την εταιρεία να κάνει αυτό το πρώτο βήμα στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών. Με εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμο, η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη.  

Μια συλλογή αφιερωμένη στον κόσμο των παιχνιδιών 

Οι ανάγκες των δισεκατομμυρίων παικτών σε όλο τον κόσμο είναι πολύ διαφορετικές, ενώ η υπάρχουσα προσφορά είναι αρκετά τεχνική και αρρενωπή όσον αφορά το σχεδιασμό της, παρά το γεγονός ότι περίπου το 46% των παικτών είναι γυναίκες. 

Στόχος αυτής της σειράς είναι ο εκδημοκρατισμός των προϊόντων που βελτιώνουν την εμπειρία του παιχνιδιού, καθώς και η προσαρμογή τους στις διαφορετικές πρακτικές και αισθητικές ανάγκες των παικτών. Για τη διερεύνηση και τον εντοπισμό αυτών των αναγκών, η ΙΚΕΑ διοργάνωσε διάφορα εργαστήρια στα οποία συμμετείχαν τόσο επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες παίκτες. 

Το αποτέλεσμα είναι μια συλλογή από περισσότερα από 30 προσιτά προϊόντα και με υψηλές επιδόσεις που αναπτύχθηκαν από την ΙΚΕΑ και διατίθενται τόσο σε κλασικό μαύρο χρώμα, όσο και σε άλλες πιο φιλικές επιλογές σε γκρι και λευκές αποχρώσεις. Μια συλλογή που θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως αργότερα φέτος. 

Έπιπλα και αξεσουάρ της συλλογής 

Η συλλογή παιχνιδιών της ΙΚΕΑ περιλαμβάνει τέσσερα γραφεία, καρέκλες με ψηλή πλάτη και πολλά αξεσουάρ. Αυτά θα αποτρέψουν τους gamers από το να χρειαστεί να δαπανήσουν μεγάλα χρηματικά ποσά ή να επιστρατεύσουν την εφευρετικότητα για να προσαρμόσουν την καθοδήγηση των γραφείων γενικής χρήσης σχετικά με την κάλυψη των αναγκών τους ως gamers. 

Σειρά Uppsel, η πιο exclusive 

Ένα τραπέζι πρέπει να είναι άνετο, επειδή το παιχνίδι μπορεί πάντα να παραταθεί. Με αυτό το σκεπτικό, η ΙΚΕΑ σχεδίασε το γραφείο Uppspel. Με χωρητικότητα για δύο οθόνες, έχει ρυθμιζόμενο ύψος για να δημιουργεί τις βέλτιστες συνθήκες παιχνιδιού με τη χρήση ενός ηλεκτρικού μοτέρ. Επιτρέπει την εκ των προτέρων διαμόρφωσή του σε 4 διαφορετικά ύψη ή θέσεις και να εναλλάσσονται εύκολα από το ένα στο άλλο με το πάτημα ενός κουμπιού. 

Το τραπέζι Uppsel είναι αρκετά φαρδύ για να διατηρείται μια υγιής απόσταση από τις οθόνες και υποστηρίζει δύο θέσεις. Μπορεί κανείς να τοποθετήσει το πάνω μέρος του τραπεζιού με το σχήμα περιγράμματος προς τα εμπρός, για να ανακουφίζει τους καρπούς, ή προς τα πίσω δημιουργώντας χώρο για τη δρομολόγηση των καλωδίων προς τα κάτω. Χωρίς να χρειάζεται να προστεθεί τίποτα, επιτρέπει επίσης τη φόρτωση μιας συσκευή χάρη στην ενσωματωμένη θύρα USB. 

Η επιφάνεια εργασίας μπορεί να συμπληρωθεί με την καρέκλα Matchspel, που είναι σχεδιασμένη να ακολουθεί τις κινήσεις του χρήστη και πλήρως ρυθμιζόμενη. Ο διάτρητος πίνακας της ίδιας σειράς μπορεί να στερεωθεί στον τοίχο. Εξοπλισμένος με ενσωματωμένες μαγνητικές λωρίδες για τη συγκράτηση διαφόρων εργαλείων, επιτρέπει τη φύλαξη πρόσθετου εξοπλισμού, όπως ακουστικά, χειριστήρια ή πληκτρολόγια. 

Σειρά Utespelare σε γκρίζους τόνους 

Η σειρά Utespelare είναι ελαφρύτερη και φθηνότερη από τη σειρά Uppspel. Το γραφείο παιχνιδιών είναι λεπτό αλλά ανθεκτικό. Ρυθμίζεται χειροκίνητα σε διαφορετικά ύψη και διαθέτει metal πλέγμα, ώστε ο αέρας να μπορεί να κυκλοφορεί γύρω από τον υπολογιστή, αποτρέποντας την υπερθέρμανσή του. Η καρέκλα, η οποία συγχρονίζεται με το σώμα του χρήστη ενώ αυτός παίζει, διαθέτει χαρακτηριστικό καπιτονέ κάθισμα και την τσέπη που είναι ενσωματωμένη στην πλάτη. Υπάρχουν δύο εκδόσεις, μαύρη ή γκρι. 

Σειρά Huvudspelare, η πιο οικονομική 

Μεταξύ των επίπλων παιχνιδιών της ΙΚΕΑ, εκείνα της σειράς Huvudspelare είναι τα πιο οικονομικά. Αποτελείται από ένα matte μαύρο γραφείο με κόκκινες άκρες που προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία παιχνιδιού και μια μαύρη καρέκλα. Μια καρέκλα, ρυθμιζόμενη τόσο σε ύψος όσο και σε γωνία, με πλέγμα στην πλάτη που καθιστά δυνατό το άνετο gaming. 

Σειρά αξεσουάρ Lånespelare 

Μαζί με τις σειρές που έχουν ήδη αναφερθεί υπάρχει και μια ευρεία γκάμα αξεσουάρ. Αυτά περιλαμβάνουν ένα σταθερό και λείο mouse pad, για γρήγορη και αβίαστη κίνηση του ποντικιού, μια βάση ακουστικών που συμβάλλει στη διατήρηση ενός τακτοποιημένου γραφείου και μια βάση ποτηριού που τοποθετείται στην επιφάνεια εργασίας για την αποφυγή διαρροών κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.Επίσης, σε αυτή τη σειρά που η ΙΚΕΑ ονόμασε Lånespelare περιλαμβάνεται ένα φωτιστικό δαχτυλίδι LED με βάση για κινητό τηλέφωνο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία καλά φωτισμένων, ποιοτικών βίντεο. 

Αυτή η συλλογή επίπλων gaming της Ikea, από την οποία δεν λείπουν οι ανθεκτικές μονάδες αποθήκευσης, τα ρυθμιζόμενα τραπέζια, οι εργονομικές καρέκλες και τα αξεσουάρ που έχουν σχεδιαστεί για τους gamers, θα κυκλοφορήσει προς πώληση στο τέλος του έτους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.