19 Απρ 2024
READING

Οι εκατομμυριούχοι γονείς ανησυχούν ότι θα αφήσουν υπερβολικά πολλά χρήματα στα παιδιά τους

2 MIN READ

Οι εκατομμυριούχοι γονείς ανησυχούν ότι θα αφήσουν υπερβολικά πολλά χρήματα στα παιδιά τους

Οι εκατομμυριούχοι γονείς ανησυχούν ότι θα αφήσουν υπερβολικά πολλά χρήματα στα παιδιά τους

Για την ανευθυνότητα και την τεμπελιά των παιδιών τους στη διαχείριση της κληρονομιάς τους φοβάται το 67% των εκατομμυριούχων, σύμφωνα με νέα έρευνα.2000 εκατομμυριούχοι συμμετείχαν στην έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία The Motley Fool στις ΗΠΑ, και ένα εντυπωσιακό ποσοστό 85% από αυτούς πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την αποδοχή της κληρονομιάς από τα παιδιά τους.

Δεν πρόκειται, βέβαια, για μια ανησυχία, για την οποία δεν έχει ξαναγίνει λόγος. Στο παρελθόν ο Γουόρεν Μπάφετ αλλά και ο Ντάνιελ Κρεγκ έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους για το αν είναι υπερβολικά πολλά τα χρήματα που θα κληροδοτήσουν στα παιδιά τους. Η τωρινή έρευνα έδειξε, ωστόσο, επιπλέον ότι πολλοί από αυτούς που τους απασχολεί το θέμα, σκέφτονται να θέσουν συγκεριμένους όρους, για να δώσουν πρόσβαση στην περιουσία τους. 

 «Πολλοί σκέφτονται να αφήσουν τις περιουσίες τους κάτω από προϋποθέσεις, οι οποίες θα κινητοποιήσουν τους κληρονόμους να διατηρήσουν αρχές που θεωρούν σημαντικές, όπως είναι η σκληρή δουλειά, οι σχολικές επιδόσεις και η επαγγελματική καριέρα», εξηγεί ο Jack Caporal εκ μέρους της Montley Fool. Το ενδιαφέρον είναι ότι από αυτούς που συμμετείχαν στην έρευνα, όσοι έπρεπε να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις για να κληρονομήσουν αρχικά οι ίδιοι τα χρήματά τους, σε ποσοστό 85% πιστεύουν ότι μπορεί να αφήνουν τώρα πίσω τους μια υπερβολικά μεγάλη περιουσία. 

Επιπλέον, το 64% των συμμετεχόντων εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσπεράσουν μια γενιά και να κληροδοτήσουν την περιουσία στα εγγόνια τους. Αυτή η προοπτική αφενός είναι ωφέλιμη για αυτούς και από φορολογικής άποψης, αφετέρου φαίνεται ότι μειώνει την ανησυχία της «υπερβολικά μεγάλης περιουσίας», καθώς αυτή διαμοιράζεται σε περισσότερους κληρονόμους.

Βέβαια, ανεξάρτητα από τον προβληματισμό, το 59% όσων συμμετείχαν στην έρευνα δεν παύουν να πιστεύουν ότι είναι σημαντικό να αφήσουν μια κληρονομιά στους απογόνους τους, ενώ το ένα τρίτο σκοπεύει να τους αφήσει περισσότερο από το 50% της περιουσίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.