01 Μάι 2024
READING

Το Walmart συνεργάζεται με τη Ford λανσάροντας μία υπηρεσία αυτόνομης παράδοσης 

2 MIN READ

Το Walmart συνεργάζεται με τη Ford λανσάροντας μία υπηρεσία αυτόνομης παράδοσης 

Το Walmart συνεργάζεται με τη Ford λανσάροντας μία υπηρεσία αυτόνομης παράδοσης 

To Walmart σε συνεργασία με την Argo AI και τη Ford λανσάρει μια νέα υπηρεσία αυτόνομου delivery μέσω οχημάτων σε Austin, Miami και Washington. Αρχικά η συγκεκριμένη υπηρεσία θα επιτρέπει στους πελάτες να πραγματοποιούν διαδικτυακές παραγγελίες για είδη παντοπωλείου καθώς και για άλλα είδη χρησιμοποιώντας την online πλατφόρμα παραγγελιών του Walmart.  

Ενσωματώνοντας το cloud της Argo στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Walmart, αυτό που συμβαίνει είναι από τη μία να δρομολογούνται οι παραγγελίες και από την άλλη να προγραμματίζονται οι παραδόσεις των πακέτων στα σπίτια των πελατών. Προς το παρόν η νέα commercial υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε συγκεκριμένες περιοχές σε κάθε πόλη, ενώ πρόκειται να επεκταθεί σταδιακά. 

Το Walmart και η Ford είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν πάνω σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα μαζί με την υπηρεσία Postmates το φθινόπωρο του 2018. Η συγκεκριμένη ενέργεια εστίασε κυρίως στο Miami, χρησιμοποιώντας αυτόνομα οχήματα σε προσομοίωση με σκοπό την μελέτη της εμπειρίας των χρηστών στον τομέα της παράδοσης ειδών παντοπωλείου. Η Argo δεν συμμετείχε στην συγκεκριμένη μελέτη. 

Επιπλέον η δεδομένη συνεργασία θα χρησιμοποιήσει οχήματα της Ford, στα οποία έχει ενσωματωθεί η τεχνολογία αυτόματης οδήγησης της Argo AI. Ο στόχος είναι να αναδειχθούν οι δυνατότητες των αυτόνομων υπηρεσιών παράδοσης μέσω οχημάτων. Η αυτοκινητοβιομηχανία εστιάζει σε μία διαφορετική επιχειρηματική σκοπιά, στην οποία ο στόλος των αυτόνομων οχημάτων μπορεί να ενταχθεί στον πραγματικό κόσμο. Ακόμη το 2016 η Argo AI βοήθησε την εταιρεία να δοκιμάσει και να αναπτύξει ένα self-driving σύστημα. 

Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, η Argo AI και η Ford ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν τουλάχιστον 1.000 self-driving οχήματα στο δίκτυο μεταφοράς Lyft σε αρκετές πόλεις μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ξεκινώντας από το Miami και το Austin. Τα πρώτα αυτόνομα οχήματα Ford εξοπλισμένα με την τεχνολογία της Argo αναμένεται να είναι διαθέσιμα στο app Lyft στο Miami αργότερα φέτος.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.