26 Απρ 2024
READING

Microsoft | Κάντε τώρα sing-in χωρίς password

2 MIN READ

Microsoft | Κάντε τώρα sing-in χωρίς password

Microsoft | Κάντε τώρα sing-in χωρίς password

Η Microsoft καταβάλει προσπάθειες να απομακρύνει περαιτέρω τους users από την χρήση passwords και έτσι αναπτύσσει επιλογές sign-in, οι οποίες δεν απαιτούν κωδικό πρόσβασης για όλους τους consumer λογαριασμούς της Microsoft. 

Συγκεκριμένα ο τεχνολογικός γίγαντας, όπως και πολλοί άλλοι στη βιομηχανία έχουν αντιταχθεί όσον αφορά την παραδοσιακή πιστοποίηση των λογαριασμών μέσω κωδικού πρόσβασης εδώ και αρκετό καιρό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι κωδικοί πρόσβασης αποτελούν πρωταρχικό στόχο για cyberattacks, καθώς αποτελεί συχνό φαινόμενο αρκετοί αδύναμοι ή επαναχρησιμοποιημένοι κωδικοί πρόσβασης να παραβιάζονται μέσω αυτοματοποιημένων επιθέσεων.

Για το σκοπό αυτό, σε συνδυασμό με το λανσάρισμα των Windows 11 που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μόνο εβδομάδες, η Microsoft αναπτύσσει μία επιλογή σύνδεσης χωρίς προσθήκη κωδικού πρόσβασης, η οποία ήταν προηγουμένως διαθέσιμη μόνο για τους εμπορικούς πελάτες που διέθεταν λογαριασμό στη Microsoft. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να συνδεθούν σε υπηρεσίες, όπως είναι το Outlook και το OneDrive χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν κωδικό πρόσβασης. Αντ’ ‘αυτού οι users θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το app Microsoft Authenticator, το Windows Hello, ένα security key και SMS ή κάποιον κωδικό μέσω email.

Ωστόσο ορισμένες εφαρμογές της Microsoft θα εξακολουθήσουν να απαιτούν κωδικό πρόσβασης, συμπεριλαμβανομένου του Office 2010, του Remote Desktop και του Xbox 360. Το ίδιο ισχύει και για εκείνους που χρησιμοποιούν μη υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows. Η συγκεκριμένη λειτουργία θα υποστηρίζεται μόνο από τα Windows 10 και τα Windows 11.

Η Microsoft υποστηρίζει ότι το sing-in χωρίς κωδικό πρόσβασης θα είναι διαθέσιμο για τα consumer accounts μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Παράλληλα ο τεχνολογικός γίγαντας προσπαθεί να ανακαλύψει έναν τρόπο ώστε να εξαλειφθούν οι κωδικοί πρόσβασης των λογαριασμών Azure AD. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.