Το Google επιστρατεύει τον Marcus Rashford σε καμπάνια για την ποικιλομορφία

Το Google ξεκινά μια εκστρατεία για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης της για να θέτουν ερωτήματα και να κατανοούν την ποικιλόμορφη κοινωνία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ταινία “Hands Raised” παρουσιάζει τον ποδοσφαιριστή Marcus Rashford, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να μάθουν και να κατανοήσουν καλύτερα τους άλλους. Η ταινία εστιάζει σε άτομα σε στιγμές αβεβαιότητας, γύρω από συζητήσεις όπως η φυλή, η θρησκεία και η ψυχική υγεία.

Παρουσιάζει έναν έφηβο που βλέπει μουσουλμάνους να προσεύχονται έξω από ένα τζαμί, έναν άνδρα που αισθάνεται αρχικά άβολα σε ένα ceilidh-Σκωτσέζικη παραδοσιακή γιορτή και νέους που αμφισβητούν ποιος μπορεί να χαιρετήσει με τον όρο “wagwan”. Στα μισά της ταινίας ένα νεαρό μαύρο αγόρι με τη λευκή μητέρα του στέκονται μπροστά από την τοιχογραφία του Marcus Rashford στο Μάντσεστερ, η οποία καταστράφηκε μετά τις ρατσιστικές αντιδράσεις κατά των παικτών μετά την ήττα της Αγγλίας στο Euro 2020.

Στη συνέχεια, η ταινία περνάει ανάμεσα σε αναζητήσεις στο Google για τις παραπάνω στιγμές και σε σκηνές που επιλύονται μιλώντας και αλληλεπιδρώντας. Κλείνει με ένα πλάνο του Ράσφορντ να λέει: “Δεν είναι οι ερωτήσεις μας που μας καθορίζουν – είναι το πως αξιοποιούμαι τις απαντήσεις”.

Η καμπάνια θα υποστηριχθεί από μια ενεργοποίηση στο YouTube, στην οποία συμμετέχουν διάφορες διασημότητες. Η καμπάνια ξεκινά σύντομα στην τηλεόραση, στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα και θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Το Google δηλώνει ότι θέλει η πλατφόρμα της να χρησιμοποιηθεί για να εξαλείψει τα εμπόδια και το στίγμα γύρω από την αντιμετώπιση τέτοιων ερωτημάτων και να ενθαρρύνει τη συμπεριφορά των χρηστών “να ρωτάνε και να μαθαίνουν.