16 Απρ 2024
READING

Η Crocs θα εισαγάγει βιολογικό υλικό στα υποδήματα

2 MIN READ

Η Crocs θα εισαγάγει βιολογικό υλικό στα υποδήματα

Η Crocs θα εισαγάγει βιολογικό υλικό στα υποδήματα

Η μάρκα casual υποδημάτων Crocs εισάγει ένα νέο βιολογικό υλικό Croslite στις σειρές προϊόντων της για να μειώσει το αποτύπωμα του διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% ανά ζευγάρι παπουτσιών. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρείας να γίνει μια μάρκα με μηδενικό αποτύπωμα έως το 2030.

Τα παπούτσια Crocs έχουν ήδη χαμηλό αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα, όμως η εισαγωγή αυτού του νέου βιολογικής προέλευσης υλικού Croslite θα επιτρέψει στη μάρκα να δημιουργήσει υποδήματα με ακόμα χαμηλότερο, τροποποιώντας τα υπάρχοντα προϊόντα της, σε αντίθεση με τη δημιουργία μιας νέας και ξεχωριστής βιώσιμης σειράς.

Η Crocs συνεργάστηκε με την Dow, μια παγκόσμια εταιρεία επιστήμης υλικών, για αυτό που αποκαλεί “το παπούτσι του μέλλοντος”. Τα νέα παπούτσια θα ενσωματώνουν τη νέα τεχνολογία Ecolibrium, η οποία μετατρέπει απόβλητα και υποπροϊόντα που προέρχονται από βιώσιμες πηγές σε υποδήματα, ενώ παράλληλα διασφαλίζει ότι το παπούτσι μοιάζει, έχει την αίσθηση και λειτουργεί ακριβώς όπως τα Crocs που γνωρίζουν και αγαπούν οι καταναλωτές, απλώς με σημαντικά λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. 

Η Crocs είναι η πρώτη εταιρία που βγαίνει στην αγορά με αυτή την τεχνολογία.  Τα πρώτα βιώσιμα Crocs θα κυκλοφορήσουν στα ράφια σε όλο τον κόσμο από τις αρχές του 2022.  Σε δήλωσή της εταιρία έχει αναφερθεί ότι ενδιαφέρεται για να νιώθουν άνετα οι καταναλωτές με τα παπούτσια τους και ταυτόχρονα να κάνει ένα τολμηρό βήμα προς τα εμπρός για τη δημιουργία υποδημάτων με πολύ χαμηλότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Εκτός από την εισαγωγή του Croslite με βιολογική βάση και το να γίνει 100% vegan μάρκα μέχρι το τέλος του 2021, η Crocs διερευνά επίσης βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για τις συσκευασίες της και εργάζεται πάνω σε τρόπους για να δώσει στα παπούτσια Crocs μια δεύτερη ζωή μέσω δωρεών, ανακύκλωσης και προγραμμάτων επαναχρησιμοποίησης που καθοδηγούνται από τους καταναλωτές.

Επιπλέον, η Crocs επενδύει στη διαχείριση των φυσικών πόρων, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης σε ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές στα γραφεία και τα κέντρα διανομής της, καθώς και στις προσπάθειες μείωσης σε ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής της.  

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.