Το branding της Yamaha ως εταιρεία μουσικής

Η ιαπωνική μάρκα ηλεκτρονικών ειδών Yamaha ξεκινάει μια μεγάλη καμπάνια σε μια προσπάθεια να αλλάξει την αντίληψη ότι η μάρκα είναι γνωστή μόνο για μια κατηγορία προϊόντων.

Στόχος της καμπάνιας “Let’s Make Waves” είναι να αναδείξει τις σειρές μουσικών οργάνων και ηχητικού εξοπλισμού της Yamaha. Στο επίκεντρο της καμπάνιας βρίσκεται μια “αναζωογονητική και συναισθηματική ταινία” που δείχνει πέντε μουσικές στιγμές στις οποίες άτομα με διαφορετικό υπόβαθρο βιώνουν και δημιουργούν μουσική με διαφορετικούς τρόπους. Η ταινία τελειώνει αποκαλύπτοντας ότι όλα τα άτομα, αν και φυσικά απομακρυσμένα, συνδέονται μέσω της μουσικής.

Η καμπάνια θα κυκλοφορήσει πρώτα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία και σε άλλες χώρες το επόμενο έτος. Τονίζεται ότι η μουσική έχει έναν πραγματικά ευεργετικό ρόλο στο να φέρνει τους ανθρώπους κοντά και να τους βοηθά να αισθάνονται καλά.

Ο σκοπός είναι να δείξει η εταιρία  πώς η γκάμα προϊόντων της δίνει σε όλους τα εργαλεία για να δημιουργήσουν μουσική και να εκφραστούν, είτε αρχίζουν να μαθαίνουν ένα μουσικό όργανο είτε ακούνε την αγαπημένη τους μουσική στο σπίτι, μέχρι και τους ανερχόμενους καλλιτέχνες, επαγγελματίες ερμηνευτές και διάσημους μουσικούς παραγωγούς.