Λανσάρει και η Xiaomi τα δικά της smart glasses 

Η Xiaomi ανταγωνίζεται το Facebook στην αρένα των wearables λανσάροντας τα δικά της smart glasses. Αρχικά η συγκεκριμένη συσκευή δεν θα είναι ικανή μόνο για τη λήψη φωτογραφιών, αλλά θα παρέχει μία σειρά από δυνατότητες όπως είναι η εμφάνιση μηνυμάτων και ειδοποιήσεων, η πραγματοποίηση κλήσεων καθώς και η παροχή πλοήγησης και μετάφρασης κειμένου σε πραγματικό χρόνο.

Όπως το Facebook, έτσι και η Xiaomi εστιάζει στο να προσφέρει μία συσκευή ελαφριά, κομψή και εύχρηστη. Παρόλα αυτά τα smart glasses της Xiaomi ζυγίζουν 51 γραμμάρια, καθιστώντας τα ελαφρώς πιο βαριά σε σύγκριση με τα Ray-Ban Stories. Επιπλέον τα γυαλιά διαθέτουν μια ενδεικτική λυχνία, η οποία δείχνει πότε χρησιμοποιείται η κάμερα 5 megapixel. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ούτε τιμή αλλά ούτε και ημερομηνία κυκλοφορίας των γυαλιών. 

Λίγο πιο συγκεκριμένα τα smart glasses της Xiaomi τροφοδοτούνται από έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή ARM και λειτουργούν μόνο για Android. Χρησιμοποιούν τεχνολογία απεικόνισης MicroLED, η οποία είναι γνωστή για τα υψηλότερα επίπεδα φωτεινότητας και τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Τα smart glasses της Xiaomi δεν αποτελούν απλώς μία δεύτερη οθόνη, αλλά πολλά παραπάνω. Για παράδειγμα επιλέγει να προβάλει τα σημαντικότερα notifications όπως μηνύματα από σημαντικές επαφές. Κατόπιν προσφέρει δυνατότητες navigation προβάλλοντας χάρτες και συγκεκριμένες οδηγίες, ενώ στην περίπτωση που λαμβάνει κάποιος κλήση στο κινητό του τηλέφωνο, μπορεί να απαντήσει χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο μικρόφωνο και τα ηχεία των έξυπνων γυαλιών. Τέλος η δυνατότητα μετάφρασης μπορεί να λειτουργεί τόσο σε γραπτό κείμενο όσο και σε κείμενο σε φωτογραφίες μέσω της κάμερας που διαθέτουν.