18 Απρ 2024
READING

Το Instagram σχεδιάζει την νέα λειτουργία «Favorites» 

3 MIN READ

Το Instagram σχεδιάζει την νέα λειτουργία «Favorites» 

Το Instagram σχεδιάζει την νέα λειτουργία «Favorites» 

Το Instagram επιβεβαίωσε ότι αναπτύσσει μια νέα λειτουργία που ονομάζεται «Favorites», η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν συγκεκριμένους λογαριασμούς των οποίων οι δημοσιεύσεις θα επιθυμούσαν να προβάλλονται πιο ψηλά στο feed τους. Παρόμοια δυνατότητα υπάρχει ήδη και στο Facebook.

Συγκεκριμένα οι χρήστες του Facebook έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν έως και 30 φίλους ή σελίδες, των οποίων οι αναρτήσεις επιθυμούν να εμφανίζονται σε υψηλότερη θέση στο feed τους. Ωστόσο δεν έχει καταστεί σαφές ποιο θα είναι όριο της νέας λειτουργίας του Instagram «Favorites». 

Αρχικά οι χρήστες θα πρέπει να πραγματοποιήσουν searching στους λογαριασμούς Instagram που ακολουθούν ώστε να δημιουργήσουν μια λίστα «Favorites». Η συγκεκριμένη λίστα μπορεί να τροποποιηθεί ανά πάσα στιγμή, χωρίς να λαμβάνουν κάποια ειδοποίηση οι χρήστες ότι προστέθηκαν στην λίστα των αγαπημένων κάποιου άλλου χρήστη, κάτι το οποίο είναι παρόμοιο με τη λειτουργία «Close Friends» του Instagram. Χάρη στη δεδομένη δυνατότητα που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενισχύεται το κομμάτι της ιδιωτικότητας καθώς επιτρέπει στους users να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή λίστα με followers, ώστε να μπορούν να μοιράζονται με εκείνους που πραγματικά θέλουν τα πιο ιδιωτικά και προσωπικά τους Stories στο Instagram. 

Η λειτουργία «Favorites» θα μπορούσε να εδραιωθεί μέσα στην εφαρμογή και να διαδραματίσει καθοριστικό ρολό και στους λογαριασμούς των content creators, διότι η εφαρμογή πραγματοποιεί προσπάθειες να δημιουργήσει την λειτουργία «Fan Subscriptions», στην οποία οι users μπορούν να διαθέσουν ένα συγκεκριμένο ποσό αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο πρόσβαση σε exclusive περιεχόμενο των creators, όπως για παράδειγμα live videos και stories. Επίσης για τους συνδρομητές επί πληρωμή ενδέχεται όταν σχολιάζουν, ή όταν στέλνουν κάποιο DM ή όταν βλέπουν τα stories των creators, να επισημαίνεται το όνομά τους. Δεδομένου ότι οι χρήστες που πληρώνουν για να βλέπουν περιεχόμενο δεν θα ήθελαν να χάσουν ούτε στιγμή από κάποιο περιεχόμενο, είναι απολύτως λογικό να τους δοθούν εργαλεία, ώστε να δημιουργήσουν την δική τους προσωπική λίστα «Favorites» με creators, των οποίων τα posts θα βρίσκονται αρκετά ψηλά στη κατάταξη του feed τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκεκριμένη δυνατότητα θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και για εκείνους, οι οποίοι έκαναν ένα διάλειμμα από το Instagram και επιθυμούν να δουν κατά την επιστροφή τους μόνο τις πολύ σημαντικές φωτογραφίες και τα ξεχωριστά βίντεο που έχασαν από τους αγαπημένους τους λογαριασμούς. Ωστόσο δεν είναι σίγουρο εάν μέσω της νέας λειτουργίας θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν τα παράπονα των χρηστών σχετικά τον αλγόριθμο του feed σε γενικότερο πλαίσιο.

Εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να βλέπουν τα posts στο Instagram με χρονολογική σειρά. Αν και το Instagram ανέφερε ότι εργάζεται για την ανάπτυξη της δυνατότητας «Favorites» αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα γίνει και διαθέσιμη και στο κοινό. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.