ΔΕΛΤΑ : με ευαισθησία δίπλα στην ελληνική κοινωνία και οικογένεια

Σε μια χρονιά που άλλαξε τόσα στη ζωή μας, η ΔΕΛΤΑ στέκεται με ευαισθησία δίπλα στην ελληνική οικογένεια, θέτοντας τα παιδιά ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και προσφέροντας τρόφιμα για την ανακούφιση ευάλωτων ομάδων συνανθρώπων μας. Παράλληλα υλοποιεί δράσεις για το περιβάλλον και στηρίζει έμπρακτα τον αθλητισμό και τους νέους. Το 2020 έλαβε 30 βραβεία για τα προϊόντα, τις ενέργειες επικοινωνίας και την υπεύθυνη λειτουργίας της.

  1. Η ΔΕΛΤΑ προσφέρει 1.500.000 μερίδες τροφίμων τον χρόνο 

Μέσα στη δύσκολη χρονιά 2020, η εταιρεία διένειμε δωρεάν περισσότερες από 1.500.000 μερίδες τροφίμων στους συνανθρώπους μας (γάλα, γιαούρτια, τυριά και χυμοί) μέσω αξιόπιστων φορέων σε όλη τη χώρα.

Και συνεχίζει και το 2021 με ένα πλήθος δράσεων. Πρόσφατα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος 1η Ιουνίου, η ΔΕΛΤΑ γιόρτασε με μια παραμυθένια δράση, δίνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα παιδιά και αναδεικνύοντας τις αξίες του γάλακτος, με μια διπλή προσφορά στους «μικρούς μας πρίγκιπες», τα παιδιά μας. Η εταιρεία στηρίζει τον Οργανισμό “Χαμόγελο του Παιδιού” καλύπτοντας πανελλαδικά τις ανάγκες σε γάλα για τα παιδιά που μεγαλώνουν στα 10 Σπίτια του Οργανισμού & για διάστημα 3 μηνών. Παράλληλα  «φιλοξένησε» περισσότερα από 400 παιδιά από τα σπίτια του Οργανισμού το Χαμόγελο του Παιδιού και την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», για να απολαύσουν δωρεάν διαδικτυακά την παράσταση «Ο μικρός Πρίγκιπας».

Όλη την τρέχουσα σχολική χρονιά, η ΔΕΛΤΑ, σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» υλοποιεί πρόγραμμα στήριξης ευάλωτων πολύτεκνων οικογενειών, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των παιδιών σε γάλα και γιαούρτι και εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό  τα απαραίτητα διατροφικά αγαθά για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών. Παράλληλα, με κάθε δωρεάν εγγραφή στο deltamoms, στηρίζει έμπρακτα μονογονεϊκές οικογένειες σε συνεργασία με την Ένωση Μαζί για το Παιδί, φροντίζοντας για τους γονείς που μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους. 

 

  1. Η σπατάλη τροφίμων μας αφορά όλους! Ας διαδώσουμε το μήνυμα!

Η ΔΕΛΤΑ υλοποιεί ποικίλες δράσεις με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία. Αναγνωρίζοντας ότι η μείωση της σπατάλης τροφίμων είναι εξαιρετικά σημαντική προς την κατεύθυνση αυτή, υλοποιεί δράσεις και συμμετέχει εθελοντικά στη ‘Συμμαχία για τη μείωση της Σπατάλης Τροφίμων’. 

Η ΔΕΛΤΑ υλοποιεί δράσεις για την ενημέρωση & ευαισθητοποίηση, αφενός των εργαζομένων της μέσω ειδικών σεμιναρίων και αφετέρου μικρών παιδιών σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, μέσα από το ειδικό πρόγραμμα-παραμύθι «Ταξίδι στην Τροφούπολη», όπου τα μικρά παιδιά μαθαίνουν για τον σωστό τρόπο αγοράς και αποθήκευσης των τροφίμων, την ανακύκλωση και τη μείωση της σπατάλης τροφίμων.

  1. Το MILKO δίνει ζωή σε γήπεδα μπάσκετ 

Το Milko της ΔΕΛΤΑ, ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες, στηρίζει τον αθλητισμό. Το 2020 παρέδωσε το πλήρως ανακατασκευασμένο γήπεδο Μπάσκετ της Αγίας Βαρβάρας στα παιδιά της περιοχής, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους να παίξουν με ασφάλεια, να ονειρευτούν και να πιστέψουν στις δυνατότητές τους.  Η πρωτοβουλία «Κάντο για τη γειτονιά σου» συνεχίστηκε και το 2021, με το ανακαινισμένο γήπεδο μπάσκετ της περιοχής Ζωγράφου να παραδίδεται πρόσφατα στα παιδιά, ώστε να μπορούν να παίξουν σ’ έναν αγωνιστικό χώρο γεμάτο χρώμα. Το ανακαινισμένο γήπεδο χαρακτηρίζει πλέον ένα πολύ εντυπωσιακό σχέδιο με την επιμέλεια του Graffiti artist Same84, όπου κυριαρχούν τα μηνύματα «Ψηλά το κεφάλι» και «Kanto Alithino», αλλά και το ίδιο το MILKO ως σύμβολο ενέργειας, δύναμης και πίστης. Συμμετοχή στην επικοινωνία είχε και ο ράπερ Mike, όπως και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο. 

Στο πλαίσιο της  καμπάνιας του MILKO #KANTOALITHINO, το αγαπημένο youth love brand των νέων λάνσαρε τον Ιούλιο 2021 στην αγορά μια νέα συλλεκτική συσκευασία, με τη φιγούρα και την υπογραφή του Λευτέρη Πετρούνια, για καλό σκοπό! Έτσι, το ΜILKO και η ΔΕΛΤΑ τίμησαν τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή των κρίκων, στηρίζοντας τον καθ’ όλη τη διάρκεια της απαιτητικής προετοιμασίας του για το Road To Tokyo! 

  1. Η ΔΕΛΤΑ στο πλευρό του ΘΟΔΩΡΗ ΙΑΚΩΒΙΔΗ στην πορεία του για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι το 2024 

 Η ΔΕΛΤΑ, με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες τη νέα συνεργασία της με τον αρσιβαρίστα πρωταθλητή Θοδωρή Ιακωβίδη και την εταιρική απόφασή της να τον στηρίξει καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.  Η ΔΕΛΤΑ -με συνέπεια και συνέχεια- υποστηρίζει αθλητές που προάγουν το ολυμπιακό ιδεώδες και κάνουν τους Έλληνες υπερήφανους. Εδώ και 70 χρόνια, η ελληνική εταιρεία γάλακτος, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας, θεωρεί χρέος της να στηρίζει τους νέους ανθρώπους στο να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα, τιμώντας παράλληλα τη χώρα μας με τον προσωπικό τους αγώνα. Αλλά και θεωρεί ευθύνη της το να προάγει αυτά τα εξαιρετικά πρότυπα για τις επόμενες γενιές.

«Ευχαριστώ από καρδιάς τη @delta_gr που από την πρώτη στιγμή με αναζήτησε και αποφάσισε να στηρίξει την προετοιμασία μου ως τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι! Είμαι ευγνώμων που μου δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω. Κυρίως, η μεγάλη αγάπη που εισέπραξα απ΄ τον κόσμο όλες αυτές τις μέρες, αλλά και η στήριξη μιας τόσο σημαντικής ελληνικής εταιρείας, όπως η ΔΕΛΤΑ, δίνουν δύναμη στο «θηρίο» μέσα μου για να προσπαθήσω να φτάσω ως το Παρίσι! Πάμε… Αλλά, αυτή τη φορά, όλοι μαζί», δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής.