25 Απρ 2024
READING

Η Pandora θα μειώσει στο μισό τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2030

3 MIN READ

Η Pandora θα μειώσει στο μισό τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2030

Η Pandora θα μειώσει στο μισό τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2030

Η δανέζικη εταιρεία κοσμημάτων Pandora δεσμεύεται να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 50% σε όλες τις δραστηριότητές της και σε ολόκληρη την αλυσίδα προμηθευτών και επιχειρηματικών εταίρων της έως το 2030.Επιπλέον, η Pandora προσθέτει ότι θα δεσμευτεί επίσης να επιτύχει μηδενικές εκπομπές έως το 2040, μειώνοντας περαιτέρω το κλιματικό της αποτύπωμα και αφαιρώντας ή αντισταθμίζοντας τις υπόλοιπες εκπομπές.

Η Pandora δήλωσε ότι ο νέος της στόχος για το κλίμα είναι ο “πιο φιλόδοξος” στον κλάδο των κοσμημάτων μέχρι σήμερα. Βασίζεται σε ένα εκτεταμένο σχέδιο μείωσης των εκπομπών άνθρακα σε όλες τις δραστηριότητές της και εναρμονίζεται με όσα η κλιματική επιστήμη αναφέρει ότι είναι απαραίτητα για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε 1,5⁰ C. 

Η Pandora, αναφέρει ότι η κλιματική κρίση είναι το πιο επείγον ζήτημα της εποχής μας και οι εταιρείες πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να βρουν τις απαραίτητες λύσεις. Η δέσμευσή της για χαμηλές εκπομπές άνθρακα στο μέλλον ενδέχεται να συμβάλει στη θετική αλλαγή στον κλάδο των κοσμημάτων. Επιπλέον, δηλώνει ότι ενώ έχει ξεκάθαρη οπτική για το πώς να επιτύχουν οι περισσότερες από τις μειώσεις των εκπομπών, ακόμα χρειάζονται μερικές απαντήσεις. Σε συνεργασία, όμως, με τους προμηθευτές και τους επιχειρηματικούς  εταίρους η Pandora φιλοδοξεί ότι θα γίνει πραγματικότητα.

Η Pandora δεσμεύεται για φιλόδοξους κλιματικούς στόχους

Για να μειώσει στο μισό τις εκπομπές της έως το 2030, η Pandora δήλωσε ότι θα εφαρμόσει διάφορα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στις δραστηριότητές της και θα επεκτείνει σημαντικά τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το 2020, η Pandora μεταπήδησε σε 100% ανανεώσιμη ενέργεια στις βιοτεχνικές εγκαταστάσεις της και η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να αγοράσει πράσινη ενέργεια για τα περισσότερα από 1.300 καταστήματά της και τα κέντρα διανομής. Αυτό θα καταστήσει την Pandora ουδέτερη ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2025.

Η Pandora προσθέτει επίσης ότι πρέπει να μειώσει τις εκπομπές σε όλη την αλυσίδα παραγωγής της, καθώς οι εκπομπές από τις πρώτες ύλες, τη συσκευασία, τις μεταφορές, τα καταστήματα franchise και άλλες πηγές εκτός των δραστηριοτήτων της ίδιας της Pandora αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 80% του συνολικού αποτυπώματος αερίων του θερμοκηπίου της εταιρείας. Για να πετύχει λοιπόν την μείωση που στοχεύει, έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα, επιλέγοντας υλικά χαμηλών εκπομπών άνθρακα, όπως ανακυκλωμένο ασήμι και χρυσό, και πιο βιώσιμες συσκευασίες.

Η Pandora δηλώνει επίσης ότι ο αντίκτυπος του άνθρακα θα λαμβάνεται όλο και περισσότερο υπόψη στις βασικές επιχειρηματικές αποφάσεις στο μέλλον, όπως η επιλογή και ο αποκλεισμός προμηθευτών και συνεργατών. Για να βοηθήσει τους προμηθευτές να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές και να αποκτήσουν επαρκή δεδομένα για την παρακολούθηση και την αναφορά των επιδόσεων, η Pandora θα δημιουργήσει ένα ειδικό πρόγραμμα δέσμευσης των προμηθευτών.

Είναι σημαντικό ότι η εταιρεία αναλαμβάνει ευθύνη θέτοντας φιλόδοξους επιστημονικά τεκμηριωμένους στόχους που βασίζονται στην κλιματική επιστήμη, αναλαμβάνει δράση για την πρόληψη των πιο επιζήμιων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.